co najglupszego zrobiliscie z nozem ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hej, shaft, dawno Ci piwka nie postawilem, nie?kupilem jednego i powiedzialem ze wiecej mi nie potrzeba..
boze jak ja sie mylilem...
No to masz:
Seiken - wyrazy wspolczucia...
Dzieki Rybak.
a swoja droga, gdybym mial wymieniac Budowego maniaka, ktorego rozwoj mogl ogladac kazdy z nas to wymienilbym wlasnie Ciebie.
pamietam Twoje pierwsze wypowowiedzi o nozach srednie....troche z dystansem...potem z zainteresowaniem..potem kupno pierwszego...drugiego...trzeciego...czwartego...
tak zdecydowanie rozwoj nozowy Rybaka jest standartowym akademickim przykladem:)
Napisano Ponad rok temu
Do knajpy z tym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedawno bawilem sie brzytwa i cialem wlos ktory trzymalem w lewej rece, raz ciachna, drugi raz pocecial kawalek kciuka...
Moze kiedys zmadrzeje...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(ropiało potem 2 tygodnie).
Na takie właśnie ropiejące rany bardzo dobry jest kompresik z własnego moczu.
Napisano Ponad rok temu
Hartowałem nad gazówką i usiłowałem oksydować w oleju jadalnym .( Year +- 82 ) Do dziś nie rozumiem jak mogłem być tak głupi . :wink:
Napisano Ponad rok temu
Kupiłem kiedyś ładny folderek z liner lockiem w Makro, za jedyne 20 peelenów. Ciekawe ostrze. Czarna farba udająca anodyzowane aluminium złaziła płatami.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ale najbardziej niepokoiła mnie blokada. Widać było, że przyłożenie większej siły w kierunku składania spowoduje złożenie noża. Głownia bowiem w miejscu kontaktu z linersem była wyprofilowana skośnie, w taki sposób, że liners naturalnie przesuwał się w stronę pozycji otwartej. No i zacząłem to testować. Nóż faktycznie się złożył, tyle, że niestety na drodze ostrza stanął mój palec. Ouć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wiesz Dark, z kosą na presokratyków??? :wink:
...ale w sumie racja, sebenza-arche-logos... 8)
Napisano Ponad rok temu
...ubiegłeś mnie cholera :wink:
Choć do tej konkretnej częsci rozważań bez noża ni du du...
Ad rem....
Pożyczyłem pamiątkową filipińską maczetę z wielkim trudem przytransportowaną kiedyś przez pół swiata..żaden tam badziew dla turystów,absolutnie użytkowy przedmiot zahandlowany od tubylców,w drewnianej pochwie łączonej skórą....i straciłem przez to kumpla.
Maczety żal,kumpla mniej jakby...świnia z niego wylazła.
fraktal0
Napisano Ponad rok temu
Ja z kolei otwierałem puszkę z lakierem :?Boa wpadł mi do puszki z lakierem...
ale już prawie nic na moim Buck Striderze 880SP nie widać :wink:
Od tego czasu torturuję ten nóż na wszelkie sposoby i bardzo zyskał w moich oczach 8)
Napisano Ponad rok temu
Przeszlifowalem i nie ma sladu
Ostrzylem customka mojego starego i sobie wjchalem w palec wskazujacy na jakies 5-7mm.
Z rzeczy ktore moga sie wydawac glupie, ale wg mnie normalne: wycialem sobie resztki kleszcza [skubaniec mi noge w prezencie zostawil ] wbijajac noz w reke tak ze powstal krzyzyk
Pozdr!
Madry Gabik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rzucil w drzewo..... Czubek nigdy nie odzyskanyt taki jaki byl chyba sie za niego wezme i zrobie wkoncu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale chyba mi z tym dobrze! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cuda Maxx 5'5, a moze BM Skirmish?
- Ponad rok temu
-
D.O.G.
- Ponad rok temu
-
Nowosci SOGa
- Ponad rok temu