jak szalec to szalec!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wiem ze fotki do dupy ale taki ze mnie fotograf
prosze o konstruktywna krytyke=komplementy:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak żeś tą rękojeść nadział - bo nie widze znamion mechanicznego montażu... na klej? ja kiedyś okleiłem rękojeść noża w konstr. full tang deseczkami 6mm na distalu (fotka tegoż poniżej). okleiłem z 4 stron ( jak Kevin okleja Mad Dogi CF'em ) a potem obrobiłem papierami ściernymi i lakierowałem na mat. Nóż przetrwał 4 wyprawy bieszczadzkie i utonął na spływie kajakowym na Mazurach
Ale nigdy nie dał oznak odspajania deseczek rękojeści od rdzenia, a moi kolesiowie to nawet nim rzucali (ja nie mogłem na to patrzeć ) a ważuł coś około 0,7~0,8 kg i nie raz łupnął rękojeścią w drzewo zamiast ostrzem...
Napisano Ponad rok temu
jak juz wszyscy zgodnie przyznali Fit&Finish nie jest moja mocna strona..
rekojesc- jednoczesciowa, dziura wiercona w drewnie, wtykniety w to trzpien na zywice, siega do samego konca, no, 3mm mniej, moc-gwarantowana :wink:
golmen-cool zabawka
Napisano Ponad rok temu
Japańce czasami takie kulkowe fakturki robili przy różnych detalach u miecza.
Cóś tam jeszcze prosiłaby sie rękojeść o fajniejszą rzeżbę. ale orzech to mój ulubiony gatunek - zapach jego lubie jak się piłuje...ale rekojesc chyba jeszcze nie dopieszczona do konca
O.T.
Mam urlop w next tygodniu - to może mi się uda cós tą moją kosę opisać obficiej na MOS - bo tak kur...ostatnio walczę z czasem, że nie daje rady.
Ale hujnia, bo z tego noża takich "pozowanych" to mam inos wszystkiego z 3~4 fotki i kiepskie.... muszę naruchać fortuny na cyfrzaka bo już nawet skaner sie zdupił 6 m-cy ago i nie moge korzystać + koszty i zabawa z tradyc. fotografią mnie rozwalają.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie mowie ze podoba mi sie.Myslalem nad zrobienie czegos takiego jako jelca do bowie ktorego próbuje zrobic , tylko ze z O1 i po tym wytrawic w kwasie foforowym.
A potem jak pucniesz to polerską na filcu to taka fajna pajęczynka wychodzi jak na pry baby Atwooda - ale bardziej w kółka (Trza tylko mieć umiar, bo łatwo odpust zrobić jak sie zbyt dużo nawtyka faktury.).... a propos - Seiken może masz domysł jak Peter Atwood robi ten swój wzorek?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
moje nowe dzieci :)
- Ponad rok temu
-
Simon's skinner
- Ponad rok temu
-
Frame lock - z czego zrobić?
- Ponad rok temu
-
DIY micarta.
- Ponad rok temu
-
Dlaczego hartowanie wygina stal i jak temu zapobiec?
- Ponad rok temu
-
Nareszcie skonczylem
- Ponad rok temu
-
wszyscy robią noze, są ludzie też co klepią mieczyki
- Ponad rok temu
-
jakie podklładki w motylku
- Ponad rok temu
-
macie pomysl??