Konfrontacja Sztuk Walki III
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
W kontekscie powyzszych naglowkow gratulacje dla Jurasa za rozsadek i zajecie sie ponownie przede wszystkim sportem. Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Dla jasności mojego komentarza jeszcze raz zamieszczam nagłówki, których dotyczył (ze strony vipnews.pl)
2005-01-17 (08:45)
Karate kontra Judo: Konfrontacja SZTUK WALKI
2005-01-17 (08:30)
Marta z NA WSPÓLNEJ zakochana!
2005-01-17 (08:10)
SZTUKA KOCHANIA według Bończyk i Kordka
2005-01-17 (08:00)
Jasełka z Edytą Górniak
Napisano Ponad rok temu
A więc tak, podoba mi się formuła gdzie preferujący uderzenia i preferujący chwyty są na początku rozdzieleni. Jest to dla mnei bardziej widowiskowe.
Gratuluję odwagi wszystkim zawodnikom, gratuluję zwycięzcy i gratuluje Juras postawy.
Czepiacie się chłopaków z Kalaki i z Shidokanu. Przeceiż to były ich pierwsze starty w mma. Przynajmniej kolego z shido. Zauważcei że on do tej pory ćwiczył Oyama karate, czyli głównie knockdown. Od niedawna robią tam Shidokan, i parteru to sie uczy razem z nimi ich trener, który też o tym pojęcia pewnie dużego neima. Gratuluje odwagi, i myśle że była to dobra nauka w którą stronę pujść z treningiem.
A teraz kilka gorzkich słów.
Do Sędziego.
Jest pan osobą odpowiedzialną za bezpieczeństwo zawodnikó, a przynajmniej dwa razy za puźno pan rozdzielał zawodników. Mogły z tego wyniknąć groźne kontuzje, bo jeśli jedenz zawodników klepieto należy jak najszybciej ich rozdzielić a nie czekać jak jego przeciwnik obije mu jeszce bardziej twarz i wtedy zapytać się czy ewentualnie by nie przestał. Proszę spojrzeć na prace sędziego w UFC który się rzuca na zawodników i ich "zciaga" z przeciwników.
Do Organizatorów.
Panowie, więcej powagi Do chyba do Polsatu bo oni lubią szopki robić ( via WAlka Salety ).
Po co ten gość co zapowiada Buffera udaje? Poco te wrzaski, wiocha straszna.
a tak ogólnie mi się podobało i mam nadzieję że następnym razem będzie lepiej.
Napisano Ponad rok temu
Najbardziej przereklamowany zawodnik:
Juras (piekny cepowy styl machania rekoma) do tego glownie Bjj robi. To zawodnik Bjj z dodatkami JKD. Gdzie on sie nauczyl taki wiatrak robic? Kariery w K1 nie zrobi.
Najlepszy zawodnik:
Chmielu.
Najwieksze rozczarowanie zawodow:
Biskup (Balon).
Spuchl i nie byl w stanie skonczyc walki. (A przypomne ze on jest w Polskiej czolowce jesli chodzi o SW i Bjj).
Napisano Ponad rok temu
Jakoś na te cepy w III konfrontacjach silnego nie było.Widzialem gale i tak:
Juras (piekny cepowy styl machania rekoma) do tego glownie Bjj robi. To zawodnik Bjj z dodatkami JKD. Gdzie on sie nauczyl taki wiatrak robic? Kariery w K1 nie zrobi.
"To zawodnik BJJ z dodatkami TKD" - to co w tym miejscu mowisz jest niedorzeczne , obejrzyj jeszcze raz gale bardziej obiektywnie , bez okularów z nalepkami "BJJ" na szkiełkach.
No chyba że jednak chodziło Ci o JKD , w takim azie wyjasnij prosze co to jest.
A czy zrobi kariere w K1 czas pokaże...
Pozatym zamiast stwierdzać "głównie BJJ robi" nie lepiej byłoby najpierw się jego zapytać ? Jakoś wypowiadanie się z takim przekonaniem w chwili gdy jest na forum i na każde pytanie moze odpowiedziec jest nie na miejscu , przecież nie wiesz wiecej o nim ,niż on sam , chyba ze jestes jego przedstawicielem - to ok.
Myśle ,że takie wypowiedzi jak Twoja powinny się zaczynać od... "Moim zdaniem... "
Serdecznie Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a za postawe i wypowiedzi na forum duzy +
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w tym akurat aspekcie bredzisz Hast
Napisano Ponad rok temu
Widzialem gale i tak:
Najbardziej przereklamowany zawodnik:
Najlepszy zawodnik:
Chmielu.
Najwieksze rozczarowanie zawodow:
Biskup (Balon).
Spuchl i nie byl w stanie skonczyc walki. (A przypomne ze on jest w Polskiej czolowce jesli chodzi o SW i Bjj).
ad.1.to ze dba o promocje swojej osoby nie znaczy ze jest przereklamowany,to normalne we wspólczesnym sporcie,jeżeli chce się cos osiągnąć.Jak się okazało jego"machanie rękoma"okazazało się na tyle skuteczne żeby po raz trzeci z rzędu dojść do finału.Moim zdaniem walczył w tej gali bardzo dobrze,a co do finalu to ze swym krótkim stażem w parterze ciężko by mu było pokonać Antka co zresztą sam powiedział.
ad.2.zgadzam się całkowicie.
ad.3.zgadzam się całkowicie.Odnoszę wrażenie po występie Balona,który ma liczne osiagnięcia w zawodach bjj/sw ze sam parter z chwytami to jednak trochę za mało zeby byc dobrym w MMA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś trener od kickboxingu opowiedział mi jak to trenował u niego przez dwa lata koleżka który był tak marny że nikt nie zaproponował mu startu w zawodach.Koleżka przestał ćwiczyć kika i zapisał sie do sekcji vale tudo.Po paru miesiącach zdobył mistrzostwo polski.:DWiec chyba nie tak trudnoI w ten sposób dowiedzieliśmy się że to co Juras robił latami są dodatkami . . . widać w bjj nie tak trudno zostać zawodnikiem
Napisano Ponad rok temu
ad.1.to ze dba o promocje swojej osoby nie znaczy ze jest przereklamowany,to normalne we wspólczesnym sporcie,jeżeli chce się cos osiągnąć.Jak się okazało jego"machanie rękoma"okazazało się na tyle skuteczne żeby po raz trzeci z rzędu dojść do finału.
90% swoich walk wygral dzieki umiejetnosciom walki na ziemi. Jego rece ani razu nie roztrzygnely pojedynku. (o kopnieciach nie mowie). Nawet dla laika to co on wyprawia rekoma wyglada jak cepy (bo to sa cepy).
Nie ma co sie nim zachwycac, zreszta sam przyznal ze daleko mu do czolowki.
ad.3.zgadzam się całkowicie.Odnoszę wrażenie po występie Balona,który ma liczne osiagnięcia w zawodach bjj/sw ze sam parter z chwytami to jednak trochę za mało zeby byc dobrym w MMA.
Juras jak i Antek swoje walki koncza na ziemi. To potrzeba i wystarczy aby wygrywac. Dwa ze Balon swoja walke WYGRAL. Ja nie mowie o umiejetnosciach tylko o stylu w jakim wygral.
Ja mam tylko nadzieje ze Balon lepiej sie przygotuje i zakonczy walke przed czasem a nie na punkty. To jest zwyczajnie malo ciekawe do ogladania.
Wisien,
Oceniam walki jakie patrze. I co widze w wykonaniu Jurasa ?
Cepy, kopniecia (raz widzialem aby znokautowal zawodnika kalaki) a gdzie sobie dobrze radzi? W parterze oczywiscie. Jego umiejetnosci w stojce sa malo istotne z tej perspektywy.
Wiec to co on wyprawia na ringu to Bjj z dodatkami. Jak zacznie robic cos ciekawego w stojce to zmienie zdanie.
Aha, nie prawda jest ze on nie chce isc do parteru :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam ponownie Dzis na polsacie o 24.20 powtoreczka . Wiadomosc dla wszystkich ktorzy jeszcze nie widzieli . Pozdrawiam
Ale na "sport" czy na zwyklym, bo w programie zwyklego nie widzialem Konfrontacji??
Napisano Ponad rok temu
A tak pryz okazji mam juz cala gale zgrana na HDD .Dziele na walki i kompresuje .
pozdro :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oceniam walki jakie patrze. I co widze w wykonaniu Jurasa ?
Cepy, kopniecia (raz widzialem aby znokautowal zawodnika kalaki) a gdzie sobie dobrze radzi? W parterze oczywiscie. Jego umiejetnosci w stojce sa malo istotne z tej perspektywy.
Jego umiejetnosci w stojce sa malo istotne hmmmm :roll: . Coz cala ta konfrontacja wymusza taki sposob walki ze wzgledu na zawodnikow tam startujacych, stad w parterze te walki beda sie zazwyczaj konczyly.
Aha HAST proszeee przestan marudzic i sie czepiac. :wink: Patrzysz na wizualna strone sposobu walki a nie na jego skutecznosc. Jak dla mnie jest cos nie tak z takim podejsciem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Niech żyje nam Saku 100 lat!!!
- Ponad rok temu
-
colloseum w red light :>
- Ponad rok temu
-
Cage Rage 10 - 26.02.2005
- Ponad rok temu
-
Euphoria 3 USA vs World - 27.02.2005
- Ponad rok temu
-
Ostatni kontrakt Randyego Couture
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Silva - Wygrałem tą walkę!
- Ponad rok temu
-
Oficjalna strona Mirko Cro-Copa
- Ponad rok temu
-
Cro-Cop vs. Fedor i nie tylko (Pride 2005)
- Ponad rok temu
-
Rodney "Chico" King w Polsce!!!
- Ponad rok temu
-
czolowka mma, a koks
- Ponad rok temu