Pora treningu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezeli chodzi o ogolnie pore treningu to niezaleznie jaki to jest trening warto by zawsze byl wykonywany o tej samej godzinie. Organizm wtedy przyzwyczaji sie do tego i bedzie na ta pore "magazynowal energie".
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
hmm a co myslicie o takim poniekad meczeniu organizmu, tzn trening zawsze o innej porze? wlasnie po to, zeby sie nie przyzwyczajal? na dluzsza mete moze byc to, nie wiem, nieoplacalne?Jezeli chodzi o ogolnie pore treningu to niezaleznie jaki to jest trening warto by zawsze byl wykonywany o tej samej godzinie. Organizm wtedy przyzwyczaji sie do tego i bedzie na ta pore "magazynowal energie".
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Gdzie to wyczytales?Jezeli chodzi o ogolnie pore treningu to niezaleznie jaki to jest trening warto by zawsze byl wykonywany o tej samej godzinie. Organizm wtedy przyzwyczaji sie do tego i bedzie na ta pore "magazynowal energie".
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdzie to wyczytales?
Nie pamietam jak znajde to napewno podam zrodlo (bodajze jakas publikacja o kulturystyce, ale glowy sobie uciac nie dam). Pozatym sam cwiczac zauwazylem taka zaleznosc co potwierdza ta teorie.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
a nie macie czasem tak, ze pozna porą sie wam lepiej cwiczy?
Ja tak też mam. Choć zauważyłem u siebie jeden spory powód dlaczego właśnie wieczorem lepiej mi się ćwiczy. Bo wiem, że tego dnia już prawie wszystko mam za sobą, nie muszę myśleć o tym, że jeszcze to albo tamto, nie muszę niczym więcej się stresować, na nic nie muszę sił zachowywać.
Napisano Ponad rok temu
a nie macie czasem tak, ze pozna porą sie wam lepiej cwiczy? nie wiem czy to zdrowe czy nie... ale zawsze tak mialem ze poznym wieczorem cwiczylo mi sie najlepiej. taki jakis czystszy umysł ==> mozna sie skupic tylko i wylacznie na treningu i generalnie wszystko lepiej wychodzi
czysty umysl wieczorem? no way... wieczorem to ja mam glowe nabita roznymi rzeczami. czysty umysl mam z samego ranca, jak jeszcze nie bardzo wiem jak sie nazywam... hehe ale wole cwiczyc wieczorem, bo jestem spiochem i jakbym musiala 2h wczesniej wstac do pracy to bym sie chyba pochlastala...
Napisano Ponad rok temu
nie mam już siły myśleć po nauce, ale ćwiczę chętnie ...
Napisano Ponad rok temu
Np bardzo niedobrze jest rano sie ostro rozciagac a wieczorem uczyc nowych technik. Na wszystko jest odpowiednia pora iczas.
Napisano Ponad rok temu
... dlaczego ... bo porannym biegu rozciagam sie 15 min i mam najlepsze efekty ... lepsze niz rozciagajac sie wieczorem ...bardzo niedobrze jest rano sie ostro rozciagac .
Napisano Ponad rok temu
1. mogę sobie przedłużyć czas jego trwania (nie martwię się o ewentualne spóźnienie)
2. bieżnia jest pusta :-)
Napisano Ponad rok temu
... dlaczego ... bo porannym biegu rozciagam sie 15 min i mam najlepsze efekty ... lepsze niz rozciagajac sie wieczorem ...bardzo niedobrze jest rano sie ostro rozciagac .
Efekty masz ale moga sie skonczyc tym ze za kilka lat stawy Ci dadza na tyle znac ze trzeba bedzie skonczyc kariere.
Rano organizm wychodzi z porannnego marazmu umysl jest wypoczety ale stawy nie sa naturalnie rozchodzone. Oczywiscie mocno ingerujac w swoje cialu szybko wszystko rozgrzejesz i rozciagniesz ale bedzie to mniej naturalne niz kiedy po calym dniu poruszania sie stawy sie rozruszaly w sposob naturalny.
Oczywiscie kazda osoba rowniez inne ma predyspozycje do tego i nie mozna uogolniac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gonie zawsze wieczorkiem a na koniec jak już jestem pożądnie rozgrzany - rozciąganie...
A treningi mam w godzinach popołudniowych (18 -19)
Napisano Ponad rok temu
Co do rannego treningu widze ze jest wiele skrajnych opini... Np.[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jest tekst pochwalajacy ranne cwiczenia...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Worek"-kupić czy nie?
- Ponad rok temu
-
Galaretka
- Ponad rok temu
-
Ból w lędźwiach podczas biegania.
- Ponad rok temu