nadgarstek
Napisano Ponad rok temu
to mój pierwszy topic na Budo więc prosze, bądźcie wyrozumiali :wink:
a więc, jest sprawa z moim nadgarstkiem. Sprzedałem kiedyś w szkole kumplowi przyjacielską rakiete w bark, niefortunnie ręka w nadgarstku lekko się wygięła i do dziś boli(od tego incydentu minęły chyba 2 tygodnie).Nie było opuchlizny, tylko ból wtedy, gdy próbowałem robić pompke(i jak w takiej pozycji dłoni uciskałem na jakąś powierzchnie). Nie opuszczam treningów, mam mocno uciśnięty nadgarstek ale zaczynam się troche martwić-nie chce żeby wynikło z tego coś poważniejszego? miał ktoś kiedyś coś podobnego?powiecie-zgłoś się do lekarza, ale dzisiejsze realia troche mnie zniechęcają do wizyty :? (często trafiam na pupusiów, którzy albo mało wiedzą albo mnie i mój problem olewają). Ręka napewno nie jest złamana bo moge nią ruszać we wszystkie strony ale czy prześwietlenie by się nie przydało??
pozdrawiam serdecznie,
dżedaj
Napisano Ponad rok temu
Przeswietlenie CHYBA nie jest koniecznoscia.
(zeby potem nie bylo ze zle radze )
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam mocno mocno i niemamocnii
ale inni też mogą się wypowiedzieć, ajak że tak :roll:
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia
tarantula 8)
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
W nadgarstu znajduje sie .... 8 kości ? sadze ze poprostu potłuklismy którąś z nich
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To była złota decyzja, doktor dał mi pewne tableteczki, które kosztowały 1,80 - nazwy niestety nie pamiętam, ale i tak nie sprzedają tego bez recepty... i przeżyłem wtedy szok - po 3 dniach było 2 razy lepiej, uwierzyłem w medycynę!
Fakt faktem, że ten nadgarstek męczył mnie potem jeszcze przez dwa lata i dopiero teraz wzmocnił się na bjj, ale było o niebo lepiej.
Różne rzeczy mogły Ci się przytrafić, eksperymentuj samemu róznymi maśćmi, ale polecam iść i do lekarza, dużo czasu ci to nie zajmię, a może zadziała. Zdrowia życzę.
Napisano Ponad rok temu
no ale kazdy przypadek inny
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Faust - trenuje jj, raz w tyg. dorzucam siłownie, tutaj po treningu też nie czuje ręki, na jj także. Nie wiem z czym to jest związen, chodzi tylko o ból jak się chce podeprzeć no nic, chyba jednak pójde do tego lekarza(z ciężkim sercem), ale pójde...
pozostałym też bardzo dziękuje, kurde, nic przyjemnego mieć kontuzje
:? .Właściwie-jakie maści stosujecie? ja czasami przed treningiem rozgrzewającą na okolice łokci(ale to rzadko), a po treningu na miejsce kontuzji--? no właśnie, nie znam żadnych skutecznych leków.Kamil81,szkoda, że nie pamiętasz tej nazwy - miałbym się o co pytać u lekarza :wink:
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
w moim przypadku - maście, opaska, kilka wizyt kontrolnych u dobrego lekarza..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dokładnie tak samo mam ale też nie pocieszę bo już od miesiąca ani wte ani wewte :wink: znaczy się ciągle na tym samym poziomie bólu... Na rękach chodzić nie mogę, pompki też trudność sprawiają ale poza tym funkcjonować normalnie jakoś mi się udaje 8)
Ale muszę przyznać że moja metoda lecznicza opiera się na zasadzie "nie będe zwracać uwagi to zrozumie aluzję, poczuje się iechciane i samo przejdzie"... jak teraz czytam te porady to może żeczywiście należy udać się do lekarza... hmm... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Namocz w zimnej wodzie pół ręczniczka i zawiń przedramie razem z dłonią mokrą stroną ręcznika a suchym na zewnątrz. I tak śpij w nocy stosować do skutku pomaga. Taki kompres nazywa się kompresem samo rozgrzewającym to jest pomniejszona wersja tz. " weneckich prześcieradeł". Pomoże :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystkim użytkownikom, też tak przy okazji zbliżającego się Nowego Roku życzę wytrwałości w bólu!
"Jedyną przegraną jest rezygnacja, wszystko inne to krok na przód"
Napisano Ponad rok temu
to ja nie będe gorszy i również skorzystam z nadarzającej się sytuacji:
Życze wam przedewszystkim spokoju i radości, szybkiego wychodzenia z utrapień,cierpienia,smutku,agonii, straszne wysiłku na treningu, szybko gojących się ran no i błysku w oku luzu w kroku :wink:
pozdrawiam tak, że heej :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
2 nerki
- Ponad rok temu
-
Co wybrać z SW?
- Ponad rok temu
-