prawo jest bardzo chujowe w UK jeśli o to chodzi...możesz wziąć noż, ale zdaje się że tylko taki który ma mniej niż 3 cale i nie blokowane ostrze, np Spyderco UK Pen Knife...Nie chodzi mi o opowiesci. Wybieram sie tam i nie wiem czy bede mogl wziac ze soba noz
Londynskie nozowe akcje cd...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do mixu nozy kuchennych i alkoholu to już w Polsce testowane było wielokrotenie.
Ciekawy tylko jak oni to zrealizują - przeszukania mieszkań i kofiskaty, czy może tylko skracanie i zaokrąglanie noży
Napisano Ponad rok temu
Dyskutują o zakazie noży kuchennych dłuższych niż 5 cm.
Najciekawsze są dwa ostatnie akapity z tego artykułu:
"Według statystyk rządowych Wielkiej Brytanii 24% chłopców w wieku 16 lat przyznaje się do noszenia noży, lub innej broni, a 19% do zaatakowania drugiej osoby z zamiarem wyrządzenia krzywdy.
Chociaż inne bronie, takie jak kije basebalowe, śrubokręty i łańcuchy są również noszone, to najbardziej popularną bronią są noże."
Przypominam, że dotyczy to kraju, w którym większych od zabawkowych noży nie wolno nosić od kilkunastu lat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
24% nosi nóż
19% zaatakowało kogoś z zamiarem wyrządzenia krzywdy (NIEKONIECZNIE Z NOŻEM i niekoniecznie są to ci z tych 24% z nożami)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A moją koleżankę na zamku królewskim porzeszukiwali w poszukiwaniu dużych ilości metalu i nie chcieli puścić. Okazało się, że to buty, z metalowymi wkładkami w środku :roll:
Napisano Ponad rok temu
Potem coprawda sprawdzali mnie na bramce przez 15min, ale w koncu puscili (pomimo, ze nadal dzwonila 8O .)
Wiesz, każdy pretekst jest dobry
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco spyderfly
- Ponad rok temu
-
Walka balisongiem-prośba o wskazówki
- Ponad rok temu
-
Estokada w Koszalinie
- Ponad rok temu
-
KIedy katana jest w pochwie
- Ponad rok temu
-
trening pałki a sparing - jest przelozenie?
- Ponad rok temu
-
Co mozna z batonem?
- Ponad rok temu
-
Kto to powiedział i co to za technika?
- Ponad rok temu
-
piankowe NUNCHAKU do sparingu - doradzcie
- Ponad rok temu
-
ABC BATA - KOMPENDIUM WIEDZY :)