capo i vale tudo to jedna rodzina :-)
Napisano Ponad rok temu
"swoich przeciwników niezmiennie zaskakuje kiedy stosuje elementy capoeiry"
Moze jakis wygibasek - kolanko w góre bioderka w bok
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedyne co maja wspolnego to pochodzenie a jesli ktos pisze o braku reguł w VT to znaczy ze kiepsko zna temat bo od dawna a tam reguły
Nie oszukujmy sie za capo nadaje sie do walki bo to bzdura Moze sie zdarzyc wysmieniy capoerista ktory obrotowka pokona thai boksera ale co z tego? Praktycznie wyglada to na ogol tak ze stosowanie technik capo w walce realnej byloby samobójstwem i dopóki capoerista nie wygra ufc stosujac typowe techniki capo nikt mnie nie przekona ze sie myle a swoje banialuki wypisywane na forum mozecie sobie darowac drodzy capoerisci
Napisano Ponad rok temu
probowales kiedys z bjjowcem ktory cwiczy ponad rok?a przechodzenie gardy przy pomocy gwiazdy ?? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do mojego postu wcześniej to tyle że śmieszy mnie sposób i niski poziom początku dyskusji... życzę udanego prowadzenia treningu senju... jeśli posiadasz jakie takie doświadczenie do wypowiedzi to chyba musisz być instruktorem/trenerem VT...
@mesjasz
hmm w to że nie słyszałeś że ktoś mógł zginąć od kopnięcia w roda bądź wogóle od jakiejkolwiek techniki wykorzystywanej w capo cieżko mi uwierzyć no tak ale ... ty wiesz lepiej pozdrawiam
obśmiałem się jak norka
aaaa... co do skuteczności capo i jej braku... hmmm to jak z każdą sztuką wlaki opanujesz ją na poziomie mistrzowskim i zrozumiesz że nie musisz nikomu niczego udowadniać
życzę powodzenia w dalszym trenowaniu
ah powtórzę z Coxinha Vale Tudo... idzie wszystko... dozwolone wszystko...
Napisano Ponad rok temu
nie jestem spiety staralem sie tylko Ciebie nie pojechac a co do przechodzenia gardy gwiazda to faktycznie nie widzialem a troche filmow z ufc i pride mamnie badz taki spiety. to byl zarcik. poza tym nie mow mi, ze nie widziales przechodzenia gardy gwiazda na turniejach, gdzie zawodnicy trenuja bjj grubo ponad rok. :?
Napisano Ponad rok temu
dobra ale chyba nie ma sensu kontynuowac tej dyskusji. (nie chce zebys mnie pojechal :? )
Napisano Ponad rok temu
:?mate widzę że posiadasz niesamowitą wiedzę o capo gratuluję...
znam sie co nieco na vale tudo a capo mnie nie interesuje Tez nie obsmiewam tej dyspypliny ale jakos nie widze Waszych przedstawicieli w mma i VT gdzie kroluja MT i BJJ Jakos nie mozecie sie widze pogodzic z tym ze realna walka nie jest dla Was a jesli sie myle to udowodnijcie to wchodzac do klatki a nie klepiac w klawiature
Napisano Ponad rok temu
capo mnie nie intersuje ale chetnie zobacze przechodzenie gardy saltemja widzialem nawet przchodzenie gardy saltem na zawodach vt.
Napisano Ponad rok temu
ponowna proba rozladowania emocji
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że nie jest A treningi capo są za darmo...Tak sie sklada ze to moja wypowiedz mogliscie zobaczyc w Tvn, jestem instruktorem Capoeira i zapewniam Cie ze "renoma" jak to okresliles nie jest potrzebna Capoeira, zwlaszcza renoma Vale Tudo.
Dlaczego??? Może jakiś argument?Bzdura kompletna jest to co mowisz ze komercjalizuje Capoeira mowiac ze pochodzi z tej samej rodziny co VT.
'Guru'... Dziękuję! A wiem dostatecznie wiele, żeby dementować takie bzdety. :twisted:Niestety widze ze jestes kolejnym "internetowym guru" ktory to wie wszystko o temacie.
No i co z tego? Vale tudo to zresztą nie styl, ale formuła zawodów. Nie ma zatem 'technik VT'. Są tylko techniki przydatne w VT. Techniki przydatne w VT (pochodzące zresztą głównie z bjj, luta livre, zapasów, muay-thai, boksu) możesz sobie wdrażać do czego chcesz. Wdrażane są np. do karate (np. w shido się to robi), a nikt nie twierdzi, że z tego powodu karte jako takie jest "niebezpieczną sw i jedną rodziną z vt". Możesz co najwyżej trenować sobie capo i włączać do niego techniki skuteczne w vt, ale jedną rodziną się one przez to nie stają.Otoz chcialbym Ci powiedziec ze niedawno bylem w Brazylii na dosc ciekawych szkoleniach we wdrazaniu technik VT do Capoeira i odwrotnie
Podaj przykłady technik typowych dla capo wdrażanych z powodzeniem w turniejach vt. To ciekawe...
A te szkolenia zapewne prowadził ktoś oddany sercem capo... :wink:Jakie 'wiec'???? 8Owiec jakos tak nikt w Brazylii nie kwestionuje tego ze te style jednak maja ze soba duzo wspolnego.
Nikt???? :roll:
A co mają wspólnego poza miejscem pochodzenia?VT ma zasady (ograniczenia). :roll: Zanim coś napiszesz zadaj sobie chociaż trud przeczytania uważnie wszystkich poprzednich wypowiedzi. Żeby uniknąć powtarzania takich 'mądrości'.Wybacz, ale jesli to ze oba style pochodza z Brazylii, oba nie maja zasad (chodzi o ograniczenia)
Może po prostu nie powinieneś na siłę doszukiwać się analogii między capo a vt i walkami w klatkach? Zwłaszcza wypowiadając się publicznie.nie czyni ich jedna "rodzina" to chyba musze zaczac uzywac innego slownictwa, aczkolwiek moze zatem powiesz mi jakiego slowa powinienem uzyc?
O tak. Wielka i zgodna I wszystkie one są rodziną z Vale Tudo, bo w VT używa się bjj, a ono pochodzi z judo i jj, i dlatego wszystkie sw są takie groźne. Prawie jak capo...Ciekawe czy Twoim zdaniem wschodnie sztuki walki to tez nie jest jedna rodzina??
No i na koniec znowu Pana poniosło...Zgodze sie w 100% z Jakubem, dla jednych Capoeira jest tancem dla innych sztuka walki, ja reprezentuje sztuke walki Capoeira ktora, czy to sie komus podoba czy nie, jest brutalna, smiertelna i jest jedna rodzina z VT....
"Capoeira ktora, czy to sie komus podoba czy nie, jest brutalna, smiertelna i jest jedna rodzina z VT" 8O :roll:
Żartowałeś? :wink:
Na szczescie przerabialem juz dawno temu klocenia sie forumowych guru wiec juz nie znize sie do tego poziomu bo tak jak pisalem wczesniej, wiecie lepiej. Powiem tylko jedno, zapraszam na trening dla osob zaawansowanych, pokaze Wam wtedy taniec Capoeira
Napisano Ponad rok temu
Legendy o peknietej czaszce po parafuso,krążyły po polskich sekcjach nim ty,prawdopodobnie,dowiedziałeś się że coś takiego jak capo wogole istnieje...@mesjasz
hmm w to że nie słyszałeś że ktoś mógł zginąć od kopnięcia w roda bądź wogóle od jakiejkolwiek techniki wykorzystywanej w capo cieżko mi uwierzyć no tak ale ... ty wiesz lepiej pozdrawiam
obśmiałem się jak norka
Ja jakoś wyłapałem to kopnięcie na głowę...i oprocz wyladawania na glebie,nic mi sie nie stalo,nawet nie bolało za bardzo...ale oczywiscie zaraz uslysze ze polska capo nie ma nic wspolnego z brazylijska,ze mam nienaturalnie twardą czaszkę,ze koles ktory kopnał(asystent trenera) nie potrafił kopać...etc. :roll:
Napisano Ponad rok temu
bo gdyby.......
Napisano Ponad rok temu
mi napewno nie skoczylo bo ciekawy bylem elementow capo w VT a w szczegolnosci ochdzodzenia gardy gwiazda czy saltem a filmik mi sie podobał i capo jak widac czasem sie przydaje tymniejmiej wole cwiczyc dzwignie na noginiestety niektorym tylko cisnienie skoczylo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdyby babcia miala kółka to bylaby tiremno i wlasnie te trzy elementy spowodowaly, ze jeszcze tu piszesz
bo gdyby.......
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Vitor Belfort
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Masato
- Ponad rok temu
-
Heath Herring przechodzi z PRIDE do K-1
- Ponad rok temu
-
K-1 Dynamite 31.12.2004
- Ponad rok temu
-
Travis "The Ironman"Fulton - WOW!!!
- Ponad rok temu
-
Nowe zdjęcia z przygotowań Fedora
- Ponad rok temu
-
Shooto '15th Anniversary' - 14.12.2004
- Ponad rok temu
-
co to za koleś?
- Ponad rok temu
-
Finałowa Gala MMA Polska - 18 grudnia br.
- Ponad rok temu
-
Crazy Monkey w wykonaniu Rampage
- Ponad rok temu