rei zulu jak najbardziej byl zawodnikiem capo.... ale rowniez boksu, zapasow i czegos tam jeszcze :-) ....
zwlaszcza boksu
radze poogladac 'gracies in action'
pzdr
Napisano Ponad rok temu
rei zulu jak najbardziej byl zawodnikiem capo.... ale rowniez boksu, zapasow i czegos tam jeszcze :-) ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mowili z kad ten trener z jakiego klubu albo co?
Mówili, nawet był gościu podpisany, ale nie zapamiętałem. Młody taki jakiś, to może mu jeszcze starsi kiedyś wytłumaczą... :wink:
to że ktoś jest mlody, nie swiadczy, że może być niekompetentny jeżeli prowadzi trening sztuk walki, to nie zabawa w piachu.
Napisano Ponad rok temu
Widziałem ten program. faktycznie takie słowa padły prawie dokładnie jak cytowane tzn ze "capo i vale tudo wywodzą się z tej samej rodziny" ale dlatego że i w jednym i drugim nie ma zasad. I to wszystko.
Napisano Ponad rok temu
W linkowni jest strona FICAdG skąd był ten pan co mówił... Zapraszam na stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i skonfrontujcie to co napisaliście o komercji i tak dalej z tym co jest napisane... Trochę nieporozumień i się bulwersujecie, szkoda zdrowia panowie... :?
Ps. A ile lat masz Ty Sanjuro??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra nie chce mi się spierać...
Jedno krótkie pytanie: czy dla capoeira i vale tudo mozna znależc kilka wspólnych mianowników? A jak chcesz interpretować tą wypowiedż to twój biznes, OK?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dość ciekawy sposób na dyskusję ... sanju a co cię w tym tak najbardziej boli?
Napisano Ponad rok temu
Zapewne to że koleś nałgał przed kamerą... a bóg to widział...dość ciekawy sposób na dyskusję ... sanju a co cię w tym tak najbardziej boli?
Napisano Ponad rok temu
i gromem weń nie przyp*****lił...Zapewne to że koleś nałgał przed kamerą... a bóg to widział...dość ciekawy sposób na dyskusję ... sanju a co cię w tym tak najbardziej boli?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyglądało to tak: pokaz capo; potem gościu wygłosił swój idiotyczny tekst; zaraz potem finał programu. Zatem zacytowana przeze mnie wypowiedź nie była wcale wyrwana z kontekstu, co zdajesz się sugerować. :roll:Widzieliście całość czy urywek?
Dokładnie zacytowałem co było tam powiedziane. Przeczytaj jeszcze raz, to może się przestaniesz tak czuć...Czy gdzieś było powiedziane "Tak panie my tej capoeiry używamy w klatkach jak się bijemy? No normalnie tam wymiatamy..." Bo ja się czuje jakbyśmy oglądali co innego...
Jeszcze raz: o czym tu można duskutować??? :roll:Nie bede więcej dyskutował, bo mam wrażenie że rozmawiamy o czym innym.
Nooo, ale co do czego??? :roll: 8OChciałem tylko powiedzieć że nie zgadzam się z wami...
No, ja widziałem i się setnie ubawiłem tym tekstem.Ilu z was wogóle to widziało???
O, to ja bardzo Pana przepraszam. :twisted: Wydawało mi się, że nikogo, poza osobami od których pochodziło wygłoszone w tv kłamstwo, nie obraziłem... :wink:I chodzi nie o to ze zwolennicy capo czy rzucania w małpy tylko o to że zwyczajnie obrażacie ludzi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że nie jest A treningi capo są za darmo...Tak sie sklada ze to moja wypowiedz mogliscie zobaczyc w Tvn, jestem instruktorem Capoeira i zapewniam Cie ze "renoma" jak to okresliles nie jest potrzebna Capoeira, zwlaszcza renoma Vale Tudo.
Dlaczego??? Może jakiś argument?Bzdura kompletna jest to co mowisz ze komercjalizuje Capoeira mowiac ze pochodzi z tej samej rodziny co VT.
'Guru'... Dziękuję! A wiem dostatecznie wiele, żeby dementować takie bzdety. :twisted:Niestety widze ze jestes kolejnym "internetowym guru" ktory to wie wszystko o temacie.
No i co z tego? Vale tudo to zresztą nie styl, ale formuła zawodów. Nie ma zatem 'technik VT'. Są tylko techniki przydatne w VT. Techniki przydatne w VT (pochodzące zresztą głównie z bjj, luta livre, zapasów, muay-thai, boksu) możesz sobie wdrażać do czego chcesz. Wdrażane są np. do karate (np. w shido się to robi), a nikt nie twierdzi, że z tego powodu karte jako takie jest "niebezpieczną sw i jedną rodziną z vt". Możesz co najwyżej trenować sobie capo i włączać do niego techniki skuteczne w vt, ale jedną rodziną się one przez to nie stają.Otoz chcialbym Ci powiedziec ze niedawno bylem w Brazylii na dosc ciekawych szkoleniach we wdrazaniu technik VT do Capoeira i odwrotnie
Jakie 'wiec'???? 8Owiec jakos tak nikt w Brazylii nie kwestionuje tego ze te style jednak maja ze soba duzo wspolnego.
VT ma zasady (ograniczenia). :roll: Zanim coś napiszesz zadaj sobie chociaż trud przeczytania uważnie wszystkich poprzednich wypowiedzi. Żeby uniknąć powtarzania takich 'mądrości'.Wybacz, ale jesli to ze oba style pochodza z Brazylii, oba nie maja zasad (chodzi o ograniczenia)
Może po prostu nie powinieneś na siłę doszukiwać się analogii między capo a vt i walkami w klatkach? Zwłaszcza wypowiadając się publicznie.nie czyni ich jedna "rodzina" to chyba musze zaczac uzywac innego slownictwa, aczkolwiek moze zatem powiesz mi jakiego slowa powinienem uzyc?
O tak. Wielka i zgodna I wszystkie one są rodziną z Vale Tudo, bo w VT używa się bjj, a ono pochodzi z judo i jj, i dlatego wszystkie sw są takie groźne. Prawie jak capo...Ciekawe czy Twoim zdaniem wschodnie sztuki walki to tez nie jest jedna rodzina??
No i na koniec znowu Pana poniosło...Zgodze sie w 100% z Jakubem, dla jednych Capoeira jest tancem dla innych sztuka walki, ja reprezentuje sztuke walki Capoeira ktora, czy to sie komus podoba czy nie, jest brutalna, smiertelna i jest jedna rodzina z VT....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
też jestem bardzo ciekaw jakie to techniki capo wdraza sie do VT 8Oniedawno bylem w Brazylii na dosc ciekawych szkoleniach we wdrazaniu technik VT do Capoeira i odwrotnie...
No popatrz jak ja cwiczyłem capo to uczyłem się tanca z kopnieciami...a tu okazuje sie ze Capoeira nie dosc ze jest mordercza,smiertelna i brutalna to jescze pewnie niedługo jej przedstawiciele zdominują wszystkie turnieje MMA...Capoeira ktora, czy to sie komus podoba czy nie, jest brutalna, smiertelna i jest jedna rodzina z VT....
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu