Karate vs Zapasy !!!!
Napisano Ponad rok temu
prosze o RADE
Napisano Ponad rok temu
Daj znać jak wydobrzejesz czy się nie myliłem...
Napisano Ponad rok temu
BAS Rutten jakos sobie radzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehedzieki ja tu prosze o rade a ty mi tak pojezdzasz jesli jestes jakims parterowcem moglbys mi powiedziec czego unikac
No stary lepiej poszukaj na sieci co to jest pankration.
A nastepnie przejdź się z tym swoim problemem na ich zajęcia to ci coś doradzą. Po roku możesz już zacząć fikać do tego zapaśnika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie przesadzajcie, wszystko zależy od tego, jak ćwiczy, ile ćwiczy itp itd, znam ludzi, którzy trenują po kilka lat coś tam ale tak na prawde traktuja to rekreacyjnie, wiec i taki sie moze trafic :-)
Wiesz problem polega na tym, że karate zazwyczaj trenuje się pod zawody bądź rekreacyjnie 2-3 razy w tygodniu, zapasy tylko pod zawody i zdecydowanie treningi są cięższe.
Ciężka sprawa ustać na nogach, jeszcze ciężej z nimi walczyć. Innymi słowy nie będzie łatwo.
A tak a propos kopnięcia lowka - widzisz to jest tak, że najprawdopodobniej nie będzie okazji go kopnąć. Takie są realia, dobrze umieć kopać, ale z zaawansowanych zapasiorem marnie to widzę. Cóż spróbować można zawsze.
Napisano Ponad rok temu
dzieki ja tu prosze o rade a ty mi tak pojezdzasz jesli jestes jakims parterowcem moglbys mi powiedziec czego unikac
Ciekawe co ma Bas do tego, zwłaszcza że reprezentuje organizacje pancrace i z karate dawno temu powiedzieli sobie papa.
A co do unikania to proponuję mimo wszystko unikać takiej bójki, zdrowiej będzie dla ciała i ducha i nie jestem tu złośliwy.
Napisano Ponad rok temu
dzieki ja tu prosze o rade a ty mi tak pojezdzasz jesli jestes jakims parterowcem moglbys mi powiedziec czego unikac
1.Bas ma pojecie o parterze "nie małe"
2.Zmniejsz ilosc " " bo to wkurwia
3.Chcesz rade - prossze bardzo , nie cwaniakuj do zapasiora i spierdalaj
bo jak wiesz "na zapasnika nie ma byka"
a wogole to ty pod zawody trenujesz czy tak se ?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli Lowkick to z boku w kolano...elo trenuje kyokushin 3 latka wiec wydaje mi sie ze jakies poijecie mam ale chodzi mi o to ze u mnie w szkole jest pewien typ ktory cwiczy zapasy i niestety on strasznie kozaczy zuca barami itp ostatnio dowiedzialem sie ze szural do mojego kolegi :Pwiec niebawem pewnie zaszura do mnie wiec tu kieruje do was prosbe co polecacie do walkim z nim jakie udezenia czego unikac parteru napewno prosze o jakies wasze doswiadczenia z walk z zapasnikami :Pczy low kicki beda skuteczne???machanie nogami na glowe odpada co zrobic gdy zrobi wejscie na nogi aha jestesmy tego samego wzrostu i tej samej wagi okolo 90kg
prosze o RADE
Myślę tak: w walce pewnie ruszy do przodu i Cię złapie , rzuci na ziemię i poskłada... ja bym nastawił się na to , zeby rozbic mu glowę gdy się będzie zbliżał i w pierwszej fazie łapania - czyli lewy prosty, potem prawy, lewy sierp, prawy hak itd. pewnie wiecej i tak nie zdążysz... celuj w nos, szczękę i skroń...
... ale jeżeli zrobi wejście w nogi to bedzie z Tobą kiepsko, umiesz założyc duszenie gilotynowe?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mimo wszystko jednak chyba nie jest u mnie tak zle z tym parterem ;-)
tak czy siak, idz z kosa na niego :twisted: :balisong: i popros tak z 20 kumpli o asekuracje ;-)
i wiecej :twisted:
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
mimo wszystko jednak chyba nie jest u mnie tak zle z tym parterem
albo zapasnik ciota
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[film] "The Painter" - shihan Hennie Bosman i Wesl
- Ponad rok temu
-
Stare style okinawskie .
- Ponad rok temu
-
Nic nie rozumiem
- Ponad rok temu
-
Ktoś z Tarnowskich Gór?
- Ponad rok temu
-
ulSmolensk/Krakow/kk/Siemiatkowski ?
- Ponad rok temu
-
KK Vs K1
- Ponad rok temu
-
Kto trenuje kyokushin??
- Ponad rok temu
-
Opisy kata
- Ponad rok temu
-
"macie jakiegoś dobrego karatekę i Małysza" (???)
- Ponad rok temu
-
dlaczego medlisci w duzej mierze odchodza z drogi do ?
- Ponad rok temu