Gdzie ćwiczy Elita Polskiego AIKIDO ? :)
Napisano Ponad rok temu
Gdzie i u kogo uczą się nasi wielcy mistrzowie Aikido? Chodzi mi o realne informacje. Czy jeżdzą na staże i aktywnie w nich uczestniczą? Czy zapraszają do siebie jakiś nauczycieli?
Proponuję na początek PFA:
Roman Hoffmann - Prezes
Andrzej Sobolewski - Wiceprezes
Jerzy Sapiela - Wiceprezes
Marian Wiśniewski - Sekretarz Gen.
Tomasz Sowiński - Skarbnik
Rada Techniczna i Programowa:
Roman Hoffmann -5dan
Jerzy Pomianowski - 4 dan
Jerzy Sapiela -4 dan
Marian Wiśniewski - 4dan
Paweł Bernaś - 4 dan
Napisano Ponad rok temu
Paweł Bernaś - uczeń Ch.Tissier od wielu wielu lat ... Organizator seminariów z senseiem Tissier oraz P.Orban i obozów letnich z tym ostatnim.
Za każdym razem, kiedy jestem na tych wydarzeniach Paweł ostro ćwiczy i nie ma tutaj mowy o żadnym opieprzaniu się.
Poza tym z tego co wiem(a jestem w tej kwestii dobrze poinformowany) oba Pawły nie tylko prowadzą treningi, ale również ćwiczą miedzy sobą i swoimi uczniami.
Napisano Ponad rok temu
Wypowiem się o jednym
Paweł Bernaś - uczeń Ch.Tissier od wielu wielu lat ... Organizator seminariów z senseiem Tissier oraz P.Orban i obozów letnich z tym ostatnim.
Za każdym razem, kiedy jestem na tych wydarzeniach Paweł ostro ćwiczy i nie ma tutaj mowy o żadnym opieprzaniu się.
A czy zdarza się spotykać wam tam któregoś z w/w mistrzów PFA?
Napisano Ponad rok temu
Tomek Sowinski rowniez organizuje seminaria z senseiami Tissier i Orban i cwiczy na nich.Wypowiem się o jednym
A czy zdarza się spotykać wam tam któregoś z w/w mistrzów PFA?
Napisano Ponad rok temu
Spotkać tak :roll:
rozwiń proszę, ćwiczą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pytanie powinno brzmieć ponadto - jak brzmi nazwisko nauczyciela i na czym polega z nim kontakt...
Napisano Ponad rok temu
Temat, który przyszedł mi do głowy podczas czytania tematu "Zjazd PFA w W-wie w ta sobote"
Gdzie i u kogo uczą się nasi wielcy mistrzowie Aikido? Chodzi mi o realne informacje. Czy jeżdzą na staże i aktywnie w nich uczestniczą? Czy zapraszają do siebie jakiś nauczycieli?
Proponuję na początek PFA:
Roman Hoffmann - Prezes
Andrzej Sobolewski - Wiceprezes
Jerzy Sapiela - Wiceprezes
Marian Wiśniewski - Sekretarz Gen.
Tomasz Sowiński - Skarbnik
Rada Techniczna i Programowa:
Roman Hoffmann -5dan
Jerzy Pomianowski - 4 dan
Jerzy Sapiela -4 dan
Marian Wiśniewski - 4dan
Paweł Bernaś - 4 dan
Bedzie zadyma oj bedzie zadyma :2gunfire:
Napisano Ponad rok temu
Jeżyk napisz gdzie ćwiczy Pomianowski, przecież znasz go dobrze, byłeś zdaje się nawet u niego w Tokio. Pisz prawdę. :wink: :wink: :roll: :roll: :wink: :wink:
...za co bardzo dziękuję i doceniam , ale bardziej interesuje mnie chwila obecna, powiedzmy ostatnie pół roku, rok
Napisano Ponad rok temu
Co do T.Sowińskiego to oczywiście on też organizuje staże z P.Orban i też zorganizował staż z Ch.Tissier.
Obiektywnie mogę stwierdzić, że ten rok Tomek przepracował bardzo ciężko, bo kilka razy spotkaliśmy się na stażąch z P.Orban i wiem również o jego wyprawach na staże z Ch.Tissier o innych seminariach nie wspominając.
Również obkektywnie mogę stwierdzić, iz najciężej z całego środowiska aikido pracują ludzie z linii Kobayashi, co powinno dać ludziom z innych federacji sporo do myślenia.
Napisano Ponad rok temu
...Pisz prawdę. :wink: :wink: :roll: :roll: :wink: :wink:
...i jeszcze co to ma znaczyć sugerujesz, że gdzies wypisuje, albo mogę napisać kłamstwa :?
Napisano Ponad rok temu
Jeżyk napisz gdzie ćwiczy Pomianowski, przecież znasz go dobrze, byłeś zdaje się nawet u niego w Tokio. Pisz prawdę. :wink: :wink: :roll: :roll: :wink: :wink:
Jaka skromność
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
...i jeszcze co to ma znaczyć sugerujesz, że gdzies wypisuje, albo mogę napisać kłamstwa :?
milczenie też może być kłamstwem......ale nie mam nic konkretnego na myśli, po prostu pisz co wiesz i nie przemilczaj
Napisano Ponad rok temu
Również obkektywnie mogę stwierdzić, iz najciężej z całego środowiska aikido pracują ludzie z linii Kobayashi, co powinno dać ludziom z innych federacji sporo do myślenia.
heh... :paker: papieros
Napisano Ponad rok temu
milczenie też może być kłamstwem......ale nie mam nic konkretnego na myśli, po prostu pisz co wiesz i nie przemilczaj
Dobra Jureczku, myślisz, że już czas ujawnić teczki Ujawniamy się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obserwując staże Aikido i rozmawiając z ludźmi, którzy aktywnie ćwiczą, mam wrażenie, że nasza Aikidocka elita PFA tonie w samouwielbieniu połączonym z totalnym olewaniem swoich niepisanych obowiązków treningowych. Widzę najwyższe dany w Polsce, które są odpowiedzialne za rozwój członków swojej organizacji, a połowę staży spędzają na pogaduszkach na macie i po za nią włócząc się i poklepując swoich wielbicieli, jeżeli w ogóle na taki staż przyjadą. Może razi mnie to, dlatego, że na stażach Kobayashowskich, w których też zdarza mi się uczestniczyć jest to nie do pomyślenia. Jeżeli przyjeżdża nauczyciel, to wszyscy ważniejsi instruktorzy uczestniczą w stażu z pełnym zaangażowaniem, chociaż nikt ich do tego nie zmusza.
Jak to się dzieje, że taki Tomek Sowiński ma czas i chęci ćwiczyć, a taki ktoś inny wchodzi na godzinkę na trening, bo zaraz będzie uczestniczyć w przeprowadzanych egzaminach, no i w sumie to wypada poćwiczyć
Może obraz, który tu przedstawiłem jest nieprawdziwy, może ja się mylę i to jest tylko moje wrażenie, że tak jest Może nasze 5 i 4 dany jeżdżą regularnie na staże do swoich nauczycieli, albo po prostu do różnych nauczycieli, może rzeczywiście, chociaż raz na miesiąc lub dwa spędzają na intensywnym stażu ucząc się tak, aby przekazywać dalej wiedzę swoim uczniom
Bardzo ucieszę się, jeżeli okaże się, że nie mam racji, a moje wrażenia są błędne :?
Proszę napiszcie jak spotykacie naszą elitę intensywnie ćwiczącą na stażach, albo tryskających nowo zdobytą wiedzą po intensywnym trenigu u np. japonskiego mistrza
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Anty-aiki trening
- Ponad rok temu
-
Jak trenowac ?
- Ponad rok temu
-
Aikido w Londynie
- Ponad rok temu