To proscizna. Jesli ktos ma zamiar byc w Komisji technicznej ma obowiazek cwiczyc 2-3 razy na miesiac na specjalnym stazu tylko dla zaawansowanych. Jak nie chce cwiczyc(nie ma czasu, nie chce mu sie jezdzic tak daleko itd), nie ma prob, niech sobie siedzi w swoim dojo i prowadzi zajecia. Ale jak ktos ma wyznaczac poziom techniczny na poziomie Kraju to ma reprezentowac nie tylko odpowiedni poziom techniczny ale i zaangazowanie trenigowe. Przeciez tysiace ludzi biora z niego przyklad.Pytanie do szczepana JAK oni maja reguralnie trenowac ze soba ?
Zjazd PFA w W-wie w ta sobote
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak moglismy pominąć w wyborach człowieka, który wie wszystko o wszystkich, zna wszystkie odpowiedzi na wszystkie pytania, wszystkie drogi i możliwości, wszystkie rozwiązania i obudzony w nocy o północy potrafi wymienić po co najmniej 10 najważniejszych błędów technicznych i bolączek każdego z 22 wymienionych "w elicie". Myślę nawet, że mógłby starać się o tytuł Boski.
Jak mogliśmy?!!!!!! My maluczcy...
O'Modzie...nic się nie ukryje przed Twoim przenikliwym dalekowidzacym wzrokiem oraz nadprzyrodzonymi zmysłami i możliwościami zdobytymi w czasie wieloletnich katorżniczych praktyk potwornej sztuki aiki.
Pozostająć z szacunkiem i czołobiciem, od którego są już siniaki na czole...
Yoshi (ciągle uważająca, że liczy się prawdziwy rozwój, a nie bicie piany na pokaz i szerokie horyzonty zamiast wąskich meandrów tajnego umysłu)
Napisano Ponad rok temu
Co do wykazywania czegokolwek "na dowód" - mam zwyczaj mówic wyłącznie za siebie, więc nic chyba nie będzie z tej mizernej prowokacji:)))
W załączeniu czułe ucałowania dla O'Moda ( w razie gdyby stał się jednak Boski i lepiej było być po "właściwej stronie")
Napisano Ponad rok temu
[
ps. Co to jest "metodyka indywidualna"?
Podpuszczasz mnie co? 8O 8O :? :? 8O 8O
Naprawdę nie wiesz, czy to możliwe że nigdy nie byłeś na prawdziwym treningu koryu.
A może.....sam nie wiem co mysleć.
Napisano Ponad rok temu
I za to cie Yoshi tutaj wszyscy kochamy!!!W załączeniu czułe ucałowania dla O'Moda ( w razie gdyby stał się jednak Boski i lepiej było być po "właściwej stronie")
Napisano Ponad rok temu
Bof, znow odpowiedz pytaniem na pytanie. ech, te jezuickie metody dyskusyjne....Podpuszczasz mnie co?
Napisano Ponad rok temu
Bof, znow odpowiedz pytaniem na pytanie. ech, te jezuickie metody dyskusyjne....
Podpuszczasz mnie co?
A co jesteś antyjezuitą????
Napisano Ponad rok temu
Wedlug strony PFA mamy w polsce
1x 5 dan :
7 x 4 dan :
14 x 3 dan :
no i fajnie.. ale gdzies na vortalu wyczytalem i bylo to potwierdzone zgodnym chorem ,ze 4-5 dan to osoba jedynie zaawansowana. Niektorzy z tych ludzi maja za soba 20-25 biegania po macie.. gdzie progres?
Od jakiegos czasu zarzucam "papierowosc" PFA. Trudno mi sie temu oprzec ,skoro po 20 latach nie ma w tej organizacji shihana, nie mam sensownej sciezki szkoleniowej, nie ma wiodacego nauczyciela dla calej organizacji, a prezesem zostaje czlowiek, ktory ma najmniej negatywny elektorat..
wnioski do wyciagniecia
Napisano Ponad rok temu
Bof, znow odpowiedz pytaniem na pytanie. ech, te jezuickie metody dyskusyjne....
Podpuszczasz mnie co?
A co jesteś antyjezuitą????
Ekhm. Jezuitów w to nie mieszajcie. Jeszcze ich tu brakowało...
Napisano Ponad rok temu
Wallace - czy Ty czasem nie masz na drugie Janko Ryzykant...?Szczepan daj spokój, bo co poniektórzy to teraz mogliby mieć przed tą samą komisją problemy ze zdaniem na 2 stopnie poniżej tego co mają ...
Nie ma co drążyć tematu ....
Jak ktoś ma nauczyciela, to jeździ do niego, uczy się u niego i zdaje u niego ... reszte ma w nosie i tyle..
PFA, PSA, PUA - mnie te wszystkie twory mało obchodzą.. nigdy mi nie pomogły i nigdy nie zaszkodziły jako tako. Tu i tu są ludzie których szanuje, lubie ale również tacy co w innych warunkach i czasach po pysku odemnie i innych by dostali.
Wallace (lubiący wspominać dawne dobre czasy Polski szlacheckiej z gwałtami, rąbaninami, zajazdami i paleniem wsi) :wink:
PS. Kogo masz na myśli pisząc o tym, że mieliby problemy z egzaminami na swoje obecne lub niższe nawet stopnie...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wallace - czy Ty czasem nie masz na drugie Janko Ryzykant...?
PS. Kogo masz na myśli pisząc o tym, że mieliby problemy z egzaminami na swoje obecne lub niższe nawet stopnie...?
Nie, ale w dawnych czasach liceum wymyśliłem sposób na "Kmicica" ...
A poza tym lubuje się w klimatach sarmatczyzny.
A z tymi egzaminami, to jak tak bardzo chcesz wiedzieć to możesz napisać na priva ... publicznie w tym temacie nie będę się wypowiadał.
Napisano Ponad rok temu
Wedlug strony PFA mamy w polsce
1x 5 dan :
7 x 4 dan :
14 x 3 dan :
no i fajnie.. ale gdzies na vortalu wyczytalem i bylo to potwierdzone zgodnym chorem ,ze 4-5 dan to osoba jedynie zaawansowana. Niektorzy z tych ludzi maja za soba 20-25 biegania po macie.. gdzie progres?
Od jakiegos czasu zarzucam "papierowosc" PFA. Trudno mi sie temu oprzec ,skoro po 20 latach nie ma w tej organizacji shihana, nie mam sensownej sciezki szkoleniowej, nie ma wiodacego nauczyciela dla calej organizacji, a prezesem zostaje czlowiek, ktory ma najmniej negatywny elektorat..
wnioski do wyciagniecia
Zlor zpropozycje zeby Honorowo mi nadali 7 Dan to bedzie Sensowna sciezka szkoleniowa i shihan w PFa...jednym slowem full wypas
JOKE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kiedy staje przed Tobą kilku uke...
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido z Patrickiem Matoian
- Ponad rok temu
-
Techno aikido amulety - duchowosc aikido w calej okazalosci
- Ponad rok temu
-
Namacalny dowod
- Ponad rok temu
-
aikido na mistrzostwach Karate Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Co wolicie Bokken.... Jo..... ?? Tanto ?!?
- Ponad rok temu
-
posłuchać doktorka czy nadal cwiczyć z bolącymi kolanami ?
- Ponad rok temu
-
trening aikido po urazach :)
- Ponad rok temu
-
aikido skuteczna samoobrona???
- Ponad rok temu
-
Aikido w "cywilu"
- Ponad rok temu