mini test gazu
Napisano Ponad rok temu
Coś takiego:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Dobra wiadomość dla Warszawiaków, bo na Wileńskiej obok Dworca Wileńskiego, można dostać gaz "Magnum OC-17", chyba najmocniejszy pieprz, i dosyć często wspominany na tym forum "CS Force-80"-żel.
Coś takiego:
W tamtej okolicy to najprędzej można dostać tym gazem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dobra wiadomość dla Warszawiaków, bo na Wileńskiej obok Dworca Wileńskiego, można dostać gaz "Magnum OC-17", chyba najmocniejszy pieprz, i dosyć często wspominany na tym forum "CS Force-80"-żel.
Coś takiego:
a mozesz napisac cos wiecej? gdzie w okolicy dworca?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieki.Adres to chyba Wileńska 33, w książce telefonicznej jest ich adres w dziale chyba "Broń", teraz nie mam tej książki pod reką...
Napisano Ponad rok temu
Próbowałem na scianie i nawet wypadło nieźle ( jeśli chodzi o dystans ) .
Mieliście już jakieś próby ze tak powiem na żywych klientach z tym Cannonem ?
Napisano Ponad rok temu
nawet wypadło nieźle ( jeśli chodzi o dystans ) .
Juz kiedys pytałem jak to jest z tym dystansem, Ale nie znalazł się zaden ekspert, któryby spróbowąl odpowiedzieć. Dlatego pytam dalej.
Załóżmy, ze masz jakis RMG o zasięgu 4 m ... i na co ci to? Jak napaastnik będzie 4 m od ciebie to jeszcze nie będziesz wiedział że jest napastnikiem. Chcesz prewencyjnie kazdego kolesia w dresie gazowac?
I z drugiej strony: jak juz zostaniesz zaatakowany to przeciwnik bedzie znajdowal sie tuz przy tobie, bedzie moze szarpał za kurtke czy cos takiego. Teoretycznie gazu do obrony własnej można uzyc z odległości nie mniejszej niz metr w kierunku klatki piersiowej napastnika. Czy w momencie ataku mam poprosic "dresiarzy", zeby mnie puścili i odsuneli sie o 2 kroki bo zamierzam uzyc gazu ?
Napisano Ponad rok temu
może nie dać się złapać [czyli obserwować otoczenie ] i w razie czego ...
może spróbować się wyrwać/odskoczyć i ...
może dać mu czego chce a potem ...
a może jak nic innego nie skutkuje wziąć wdech, zamknąć oczy, odwrócić głowę i ...
Napisano Ponad rok temu
Kupiłem sobie gaz w żelu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i chciałbym wiedzieć co mi o nim powiecie i jak gaz stosować ? bo czytam że gaz starcza na 4 s. to szkoda mi zobaczyć w powietrze jak działa, skoro go tak mało ale tez nie mam czasu na celowanie w agresora.
wracam czasem po nocach z jakiś imprez a że z np. centrum miasta do domu mam z 2,5 kilo, autobusów nie ma
Co do gazu RMG-75 tego policyjnego, wuj go kiedyś skubnął policjantowi na bibie, zbajerował polismena i mu dał. Ostatnio miałem małe picie w garażu i kolega mojego wujka jako totalny kretyn miał odpał i gdy wyszedłem z garażu po coś, wracam i kolega krzyknął nie oddychaj, więc nie oddychałem, cały mój oddech to było dosłownie 1/3 sekundy. Poczułem straszne pieczenie w gardle, jak wybiegłem zacząłem kaszleć, oczy mi lekko załzawiły. To pieczenie w gardle to jak by ktoś ciął czymś. Okaząło się ze kretyn rozpylił przed drzwiami wejściowymi do garażu (nie bramą) około 3 sekundową chmóre.. ile czssu minęło od rozpylenia a mojego wejścia niewiem, ale góra koło 50 s.
Ostatnio wracałem to chciałem zobacyzć jak ten gaz wali bo "pożyczyłem" to zwiewa go w miare więc 30 cm na małym wietrze to optimum (chociaż niewiem ie go tam byłow środku)
Ps. rmg nie mój więc sprawdziłem, ale to gaz w żel? dlatego napsiałem jak go zastos.
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Ps.Czy ktoś z was testował Koltery albo używał je w akcji?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
naprawdę polecam tą markę!!! 8)
Napisano Ponad rok temu
TUTAJ
a nie odkopujemy temat sprzed 5 lat...
fajnie by było, żeby po mnie nikt już tu nic nie napisał..........
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
psy i gaz
- Ponad rok temu
-
Kupno Gazu
- Ponad rok temu