Niski puls
Napisano Ponad rok temu
Waha sie w granicach 50-59.
A moze to nic zlego?
Napisano Ponad rok temu
Lat temu ....nascie, po jakich dwoch latach cwiczenia karate tez sobei mierzylem puls czasami.Ostatnio zaczalem sobie mierzyc cisnienie i puls. Cisnienie w normie, ale nie pokoi mnie troche puls...
Waha sie w granicach 50-59.
A moze to nic zlego?
Spoczynkowy mialem normalnie na poziomie 45-50, najnizsze zmierzone kiedykolwiek wartosci (mierzylem trzy razy po pelnej minucie, zeby miec pewnosc) - 39-40.
Jesli uprawiasz troche sportu, zwlaszcza wytrzymalosciowki - nie jestem pewny, jak to jest z ciezarami - to jest to normalka.
No chyba, ze masz taki puls wysilkowy - w takim razie zmierz w spoczynku
Napisano Ponad rok temu
przy czym (teraz wymyslam)
gdy sie czyms wysilasz oczywiscie puls rosnie
a wiec jak cwiczysz czesto to zeby nie niebyl az tak wysoki
zmniejsza sie podstawowy
ale ja jestem madry
Napisano Ponad rok temu
Nooo...przy czym (teraz wymyslam)
zmniejsza sie podstawowy
Fajnie wymysliles...
Z grubsza chodzi o to, ze sie cwiczone serce wzmacnia i jest w stanie ta sama - albo i wieksza - ilosc krwi przetloczyc mniejsza iloscia skurczow.
I stad spoczynkowy puls sie obniza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten gość to tzw. wyjątek od reguły. Dlatego ciągle wygrywa.Gdzies czytalem ze lens armstrong ma spoczynkowy ma cos kolo 35 8O
Napisano Ponad rok temu
Jesli przez to rozumiesz pozwolenie na branie srodkow, za ktore inni by dostali z mety dyskwalifikacje za doping, to sie z Toba zgodzeTen gość to tzw. wyjątek od reguły. Dlatego ciągle wygrywa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nooo...przy czym (teraz wymyslam)
zmniejsza sie podstawowy
Fajnie wymysliles...
Z grubsza chodzi o to, ze sie cwiczone serce wzmacnia i jest w stanie ta sama - albo i wieksza - ilosc krwi przetloczyc mniejsza iloscia skurczow.
I stad spoczynkowy puls sie obniza.
Chodzi o to że powiększa się jedna z komór serca, co skutkuje większą ilością przetoczonej krwi przy jednym skurczu. W medycynie: Bradykardia (rzadkoskurcz) to zwolnienie akcji serca poniżej 60 uderzeń na minutę.
I jeszcze: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Dlatego napisalem "z grubsza"Chodzi o to że powiększa się jedna z komór serca, (...)
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o to że powiększa się jedna z komór serca, co skutkuje większą ilością przetoczonej krwi przy jednym skurczu.
mam nadzieje, że nie zostanie to wzięte za off topic, w końcu w temacie, ale... - po długim okresie regularnych cwiczeń miałem teraz przerwę (troche zdrowie, troche studia), ale niedawno, przy badaniach zwiaznych z ciśnieniem wykryto u mnie lekki przerost lewej komory serca - czy może to wyniknać z tego o czym piszesz ?? pomimo że wykryto to niedawno - czyli pod koniec długiego okresu "spoczynku" ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kłucie w plecach
- Ponad rok temu
-
Antybiotyk
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie || budowa bioder || Pytanie
- Ponad rok temu
-
Szukam szkoły Nin Jitsu we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Ochraniacze na kolana - jak prac ?
- Ponad rok temu
-
głupie pytanie..:D
- Ponad rok temu
-
zlamany nos
- Ponad rok temu
-
Rany, siniaki, rekonwalescencja...
- Ponad rok temu
-
sterydy
- Ponad rok temu
-
bierzmy przykład z amerykanskiego wydania footballu!!
- Ponad rok temu