Widowiskowość czy skuteczność?
Napisano Ponad rok temu
A może coś po środku.
Piszcie jestem ciekaw waszych opini.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że wypowiedż IRY świetnie podsumowuje cały temat! Jedno zdanie a jakże terściwe!
Nic dodać nic ująć!
Napisano Ponad rok temu
ale mówiąc "proste techniki" chodziło mi o typowo uliczne kombinacje bez fajerwerków ale ze skutecznością i także o większe skupienie na taktyce, poruszaniu w walce realnej. Ćwicząc widowiskowe rzeczy niestety ciężko jest znaleść czas na przygotowanie do walki.
Tak mi się wydaje. to kwestia wyboru: albo ... albo
Podzielenie czasu na te 2 aspekty jest moim zdaniem trudne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TKD pod kątem realności do obrony i TKD widowiskowe dla siebie (dla frajdy).
taaaa....ciekawe kiedy wreszcie nauczę sie dollyo540
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli będe miał i rybki i akwarium
...
mam tylko nadzieje, że mi rybki nie zdechną i akwarium nie pęknie
ps. Czy mi się źle wydaje, czy nauka "pokręconych technik" też cuś wnosi do technik prostych (wieksza szybkość )
Napisano Ponad rok temu
aby "zaimponować dziewczynom/facetom jacy wyczesani jesteśmy"
Myślę, że jak już coś się zrobi takiego co może zaimponować innym to jest to frajda, ale nie z tego, że się imponuje. Tylko z tego, że się coś potrafi i doszło się do tego cięzką pracą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To źle ci się wydaje, "fajerwerki" podnoszą tylko i wyłącznie twoją sprawność nie wpływają na technikę czy szybkość.ps. Czy mi się źle wydaje, czy nauka "pokręconych technik" też cuś wnosi do technik prostych (wieksza szybkość )
Ps. Uwielbiam takie jałowe dyskusje - nigdy do niczego nie prowadzą
Napisano Ponad rok temu
A co do walki ulicznej, to jest to sprawa tak absolutnie nieprzewidywalna i kompletnie losowa ze nawet najlepsze przygotowanie może zawieśc. Jasne, u mnie w klubie kopiemy lowy, czasami łokcie i kolana, ostatnio były sparingi w parterze, jest samoobrona itp. dobrze jest znać te rzeczy, bo to zwiększy nasze szanse kiedy znajdziemy sie w złym miejscu, nie bedzie sie dało uciec, nie bedzie sie dało ugadać i nie bedzie absolutnie innej opcji. Ale trening z myślą o ulicy to dla mnie nonsens.
A tak wogole widowiskowość to pojęcie bardzo względne. Bokser moze przeprowadzić arcywidowiskową akcje używając tylko ciosów prostych ;p
Ale co to tego ze 540 i inne buzery są po prostu zajebiste to się akurat zgodze
Napisano Ponad rok temu
Jeśli to nie tajemnica to możesz mi powiedzieć jakie ostatnio "rzeczy pokazowe" się nauczyłeś??mam nadzieje, że znajdę czas na ćwiczenie rzeczy nietylko pokazowych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak właśnie ...Może takie dyskusje do niczego nie prowadzą, ale za to jaka zabawa
Napisano Ponad rok temu
Może takie dyskusje do niczego nie prowadzą, ale za to jaka zabawa
Jakby nie było dyskusji o niczym to byłoby też tu trochę nudno i ok połowy postów można by usunąć. A tak to można sie rozerwać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kultura Korei
- Ponad rok temu
-
Kto to jest moze Wy wiecie ???
- Ponad rok temu
-
Czy jest jakas sekcja w Słupsku?
- Ponad rok temu