Krzesiwo (Magnesium Firestarter)
Napisano Ponad rok temu
juz sie bawel ze jest jakas inna technika, nie wiem, jak puszka coli + batonik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po krotce: poleruje sie szmatka z niewielka iloscia czekolady/pasty do zebow wklesle denko puszki (mniej wiecej godzine) na lustro i jak jest slonce kierujemy zwierciadlo w strone owej kulki ognia, po ustawieniu w odleglosci ok. 3cm patyczka w ogniskowej nastepuje jego zaplon.
dlugo sie robi ale moze sluzyc na lata taka ciekawostka
Napisano Ponad rok temu
A metoda "bow & drill" jest męcząca i wymaga doboru własciwych materiałów. W podanym przeze mnie linku do tutoriala rozpaleniowego (pierwsza strona tego postu) jest trochę na ten temat.
Kiedyś probówałem i po godzinie mordęgi pojawił się mały płomyczek, ale nie miałem juz chęci ani siły by rozpalic z tego ognisko. Kurewsko męcząca robota. Spróbowałem raz. I starczy.
Napisano Ponad rok temu
Ja mogę się podjąć organizacji akcji. Tzn zbiórka kasy, zamówienie, odebranie, informacja do wszystkich i rozdanie.
Będąc w Warszawie mogę to zorganizować dla Warszawiaków (i najbliższe okolice), w razie czego spotkanie w centrum Warszawy. Dworzec Centrany, PKN albi inne tego typu miejsce.
Napisano Ponad rok temu
Będąc w Warszawie mogę to zorganizować dla Warszawiaków (i najbliższe okolice), w razie czego spotkanie w centrum Warszawy. Dworzec Centrany, PKN albi inne tego typu miejsce.
Świat Noży.
Napisano Ponad rok temu
Tyle razy u niego byłem, a jeszcze nic nie kupiłem
A jak mu jeszcze towar zaczniemy wnosić do sklepu i rozdawać między sobą to już się wogóle spalę ze wstydu..... :?
Napisano Ponad rok temu
Hehe, no to fakt!Ale ja się "wstydam" Jarka
Tyle razy u niego byłem, a jeszcze nic nie kupiłem
A jak mu jeszcze towar zaczniemy wnosić do sklepu i rozdawać między sobą to już się wogóle spalę ze wstydu..... :?
Co do kasy to ja wole przekazac ja osobiscie niz przesylac na konto, jezeli nie zrobi Ci to wielkiego klopotu...
Napisano Ponad rok temu
Acha, najlepiej by było gdybyśmy zebrali się np w poniedziałek wszyscy na raz.
Mi pasuje pora pomiędzy: 12:15 a 13:15 właśnie w centrum.
Napisano Ponad rok temu
- nie w DOMU !!!
smrod straszny - jedna z glownych pirotechnicznych atrakcji wczesnej podstawowki mojej.......
Napisano Ponad rok temu
W Poznaniu kosztuje 33zł (Camuflage na Św. Marcinie, reszty militarnych nie odwiedziłem).
Napisano Ponad rok temu
zeskrob trochę drobniejszych [taki pył] i trochę grubszych [jeśli to ma być tylko test odpalania a nie zapalanie ogniska to grubsze sobie daruj]
poza tym lepiej trzymać nóż nieruchomo a krzesiwo "wyciągać" spod noża
acha - gdyby ktoś z Was wpadł na pomysł,że tak na próbę to sobie poiskrzy w domu i wsypie magnezję do popielniczki to ... jeden już na to wpadł i sobie stół przypalił (popielniczka była metalowa a on miał chyba kupkę magnezji wielkości monety)
Napisano Ponad rok temu
Hmm, ciekawe, kto to mogl byc....acha - gdyby ktoś z Was wpadł na pomysł,że tak na próbę to sobie poiskrzy w domu i wsypie magnezję do popielniczki to ... jeden już na to wpadł i sobie stół przypalił (popielniczka była metalowa a on miał chyba kupkę magnezji wielkości monety)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- math.
- Cactus
Czy to znaczy, że nikt już się nie pisze?
Chciałem zamawiać na military.pl, kupowałem już u nich i nie ma z nimi żadnego problemu.
Jakby co to jeszcze czekam....- myslę że jak się uzbiera 5 osób to zrealizujemy zmówienie, wtedy wyjdzie cena :
krzesiwo - 35 zł
opłata pocztowa - 2 zł
razem 37 zł - chyba do łyknięcia?
Jak ktoś jest zainteresowany to proszę na priv. Zbiórka kasy przed zamówieniem, mogę sie spotkać w Centrum lub w metrze (na trasie Centrum - Wilanowska) lub wskazać konto do przelewu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
wysz
Napisano Ponad rok temu
Ale nic to, już się czaję na nowe 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Latarka dla mojej siostrzenicy.
- Ponad rok temu
-
Mam nadzieję, że mnie nie zje...cie, ale...
- Ponad rok temu
-
Latarki, inova, surefire
- Ponad rok temu
-
No i w Warszwce wczoraj wywaliło kory!
- Ponad rok temu
-
tescik surefire L2
- Ponad rok temu
-
Latarka pod Karabin.