Tramal - mozna się tym nacpać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Narkoman
Uzaleznilem sie od leku "tramal". Biore prawie codziennie 300-400 mg. Ktos wie jak dugo pociagne ? Albo jak zminimalizowac szkody na organizm?
IP i czas połączenia logowane.
[27.10] 14:43 PsychoPatek
Tramal jest bardzo szkodliwy. Z poziągnięciem to bez przesady, ale spowalnia reakcje, możesz np nie zauważyc nadjeżdżającego autobusu. Spróbuj odstawic - 3 dni syndromu odstawienia przetrwasz, to dasz radę..
tramalka
ostroznie z przebywaniem na sloncu a tego ile jeszcze pociagniesz to nie wiedza nawet najstarsi gorale
[28.10] 17:36 Narkoman
Dzieki ze wogole ktos sie odezwal.
Probowalem odstawic ale doszedlem do wniosku ze to nie ma sensu (przynajmniej narazie). Na tym gownie jestem lepszy zalatwiam swoje sprawy i moje zycie jako plynie (mam panienke ale ona o niczym nie wie)
Nie wiecie moze cos o szodliwosci? Na jakie narzady dziala, czy jest bardziej szkoldiwy np ? od alkoholu.
Jaka diete stosowac zeby zminimalizowac szkody dla organizmu.
[08.11] 11:12 PsychoPatek
Chmmm wiem ze to chyba działą na centralny układ nerwowy, nie pamietam bo styczność z tym miałam w ogólniaku ostatnio. W kazdym razie na pewno otępia, na pewno obciąża wątrobę, więc licz sie z wyniszczeniem organizmu. Zresztą, skutki uboczne masz chyba na ulotce, więc mozesz przewidziec, co się z toba stanie
Szczerze, radze, odstaw, ale nie mam zamiaru ci moralizowac, albo w pewnym momencie sam stwierdzisz ze to bez sensu i przemęczysz te pare dni zeby odstawić, albo w końcu cosik ci siadzie i odtrują cie w szpitalu. Ciesz się, ze nie uzalezniłeś się od morfiny..
PsychoPatek
Chmmm szkoda że nie mam mojej starej ulotki tam było bez liku skutków... Dziwie się, ze az tak ci wsiadło na psyche, bo tramal otepia. A co do szarości życia, to chyba nie masz aż tak nudnej i ponurej egzystencjiMozesz na jakiś czas przejśc na kurację ziołowa zamiast tramalu, na noc po dwa kalmsy, a w dzień deprim. Spróbuj, jak wytrzymasz pare dni powinno byc oka
Klnę się prawdą i nieprawdą,
Klnę się mieczem, słuszną bitwą,
Klnę się gwiazdą, tą poranną,
Klnę się wieczorną modlitwą....
[13.11] 10:02 Narkoman
Tramal otepia ... Stary ja wygrzebuje najdalsze zakatki mojej pamieci a ludzie nie moga ze mna wytrzymac jak gadam... Zero spowolnienia chyba ze gdy schodzi ...
[13.11] 10:56 tramalka
pamietaj ze tramal to lek na bazie opium poczytaj cos o opiatach moze dowiesz sie czegos blizej o ich wplywie na organizm
[14.11] 14:48 Narkoman
Wiem ze tramadol to opioid. Tylko ze niegdzie nie pisze nic o nim. Pisze sie ogolnie o opiatach. Ze wyniszczaja wszystko ... Ale skoro tramal to 1/6 sily morfiny a heroina jest 7 razy mocniejsza od morfiny, to tramal jest 40 razy slabszy od hery. A jezeli tak to znaczy ze jest 40 razy mniej szkodliwy ? To zwykly lek przeciwbolowy gdyby byl grozny to bylby na rozowa recepte a jest na zwykla ... Zreszta sam juz nie wiem na necie nigdzie nie ma nic napisane ...
[14.11] 15:27 tramalka
nie jestem lekarzem tyle co wiem pochodzi z doswiadczen bliskiej mi osoby ktora tego uzywala nie wiem co ci poradzic chyba byloby dobrze gdybys sprawdzil co takiego napisano na ulotce informacyjnej tramalu albo zadal to pytanie specjalistom na jakims medycznym forum nie szkodzi ze jestes tu tylko pomaranczowym nickiem i tak trzymam kciuki za ciebie t.
---------------------
To chyba wystarczy czy chcesz wiecej ?
Napisano Ponad rok temu
Lek z wyboru w bólach umiarkowanych i silnych nie reagujących na analgetyki nieopioidowe, szczególnie przydatny u chorych z zaburzeniami czynności układu pokarmowego (zaparcia stolca, zagrażająca niedrożność jelit) .Na początku stosowania mogą wystąpić: nudności, wymioty (profilaktycznie podaje się metoklopramid 3-4x10mg), senność, zawroty głowy ,spadek ciśnienia tętn. i nadmierna potliwość. Lek nie powoduje zaparcia stolca. Leczenie należy rozpocząć od małych dawek, np. 25mg co 4 godz, stopniowo zwiększając o 50% aż do uzyskania efektu. Nie zaleca się przekraczania dawki 800 mg/dobę.
--------------------------------------
Halunek
Siemka. no ja troche tramalu juz w zyciu zjadłem . jestem rowniez wjebany, ciegle o nim mysle itp. Nie zarzywam go czesto bo nie mam łatwego dostepu do niego. tzn... nie biore nigdy czesciej niz 4 razy w miesiacy (gdy bierze sie czesciej nie ma sie jazd, wiec po co? polecam na poczatek 300mg na raz, pozniej nie przekraczac dawki 500mg bo juz jest niezbyt przyjemnie! dobrze sobie załatwic cos na oddychanie przed zarzyciem tramalu! tramal paralizuje czynnosc oddychania i moze sie człowiek udusic jak troche przedawkuje. jak by co to pytajcie pomoge wam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli pytasz pod swoim kątem - to tobie nic już na psychę nie wpłynie.Można się naćpać tramalem, czy przyjęcie zbyt dużej dawki może wpłynąć na psyche? Ma ktos jakieś doświadcznia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uważam po prostu, że Gilotyna jaja sobie robi i pierdoły często pisze, żeby podkręcić innych.
Głupio mi, bo akurat do Ciebie mam bardzo dużo szacunku i skoro mnie upomniałeś to rzeczywiście niepotrzebnie się wtrąciłem.
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
:-) :wink: UZYWAJ EMOTKONOW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Środek przeciwbólowy.a na co w ogóle to gówno jest ?
Kiedyś mi lekarz przepisał, wziąłem jedną tabletkę i po tym byłem tak otępiały, że szkoda gadać. Owszem pomogło, bo wcześniej głowę mi rozrywało, ale więcej tabletek nie brałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem co mi przepisano i były to tabletki. A uzależniający jest dla tych, co chcą się uzależnić.Slasz nie wiem co ci przepisano ale tramal w tej chwili jest w kroplach , jest to bardzo uzależniający lek przeciwbólowy
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Na tych stronach zjadziesz info o takich lekach.
Ja tam odradzam cpania takich rzeczy. Mozna sie nawet przekrecic. No ale zrobisz jak chcesz...
BTW cos dzisiaj budo kuleje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mucho napisał:
Nigdy na forum sobie jaj nie robiłem i nie "podkrecałem" innych. Tak dla twojej informacji.Uważam po prostu, że Gilotyna jaja sobie robi i pierdoły często pisze, żeby podkręcić innych.
Powlo - ja dostałem w tabletkach.
Ogólnie rzecz biorąc - dzieki za posty, pytałem z ciekwości. A po 2 godzinach, jak od komputra odchodziłem, to faktycznie byłem trochę skołowany.
Napisano Ponad rok temu
Slasz nie wiem co ci przepisano ale tramal w tej chwili jest w kroplach , jest to bardzo uzależniający lek przeciwbólowy
Nie ma to jak domorosly specjalista
tramadol zawarty m.in. w preparatach Tramal czy Poltram dostepny jest w postaci kropli, kapsulek, tabletek powlekanych o przedluzonym uwalnianiu, czopkow, roztworow do wstrzykiwania.
Jest to lek przeciwbolowy bardzo silny (az dziw, ze na paznokiec ci lekarz dal tramal, powinien raczej jakis ketoprofen albo inny silny nlpz), a wiec jednoczesnie niebezpieczny, szczegolnie, ze dziala na osrodkowy uklad nerwowy laczac sie z receptorami opioidowymi (tymi ktore uczestnicza w dzialaniu przeciwbolowym morfiny i innych opioidow) - prosze stosowac bardzo bardzo ostroznie.
Jak potrzebne wiecej informacji prosze na priv.
Napisano Ponad rok temu
Fajnie by bylo jakby Slon sie wypowiedzial!!!
Pozdrawiam MH!
Napisano Ponad rok temu
Tak ci się tylko wydaje, "na paznokiec", ale jak ci wycinają macierz, to nie jest tak wesoło...(az dziw, ze na paznokiec ci lekarz dal tramal, powinien raczej jakis ketoprofen albo inny silny nlpz)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Inne sporty ...
- Ponad rok temu
-
Plastry na nos
- Ponad rok temu
-
Pewien problem:(
- Ponad rok temu