BM Ambush
Napisano Ponad rok temu
Mam prośbę aby ktoś kto miał kontakt z BM ambush opisał swoje wrażenia. Przymierzałem się w Swiecie noży do Ambusha, M 21 oraz Kaspera z zytelową rękojeścią. Szukam dużego foldera. Na temat M 21 napisane było dużo natomiast na temat pozostałych nie znalazłem za wiele. Proszę o wyrozumiałośc jeśli przegapiłem informacje o jakie proszę.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrofka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O takie wiadomości mi chodziło.
Teraz ogromna prośba o doświadczenia z folderem Crawforda/Kaspera.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cena sklepowa Ambusha 370 zł. jest do zaakceptowania (i to tak myślę ... max). Ale jeśli masz propozycje innych noży to proszę pisz.
Napisano Ponad rok temu
Ale ja też Ci zakręce Bo w tej kategorii cenowej to się złapią (ze sporym zapasem ) takie zabawki jak Endura, Spydie Goddard Gray FRN, Pika, i pewnie sporo innych też.
A jak by się dobrze rozejrzeć, to za cztery stówki powinno się wyrwać Endurę i Pikę
A Ambush... miałem go przez jakieś dwa tygodnie, i poszedł do ludzi. ZUPEŁNIE mi nie podszedł.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Ale stal zdaje sie ta sama, JanuszP mial chyba, to by cos mogl napisac.
Mnie Ambush tez w ogole nie lezy - myslalem, zeby sobie kupic i zobaczyc, co to za zwierz, ale pomacalem w sklepie i juz mi przeszlo
Rekojesc gladka, wielka jakas jak dla mnie, klinga taka ni w kij, ni w oko... Po namysle stwierdzilem - nie.
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję za doprowadzenie do porządku, obiecuję poprawę
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A nie ma czasem rekojesci z aluminium?A on jest duży ciężki i cały ze stali.
Napisano Ponad rok temu
Aus 6 przez swą małą trwałość w utrzymaniu swej "ostrej formy" faktycznie raczej eliminuje Crawforda jako duży EDC.
Na dzień dzisiejszy jako EDC służy mi Victorinox Forester i jego 8 cm. ostrze czasami jest za delikatne (przy delikatnych pracach to jego atrybut). Mam wrażenie że Pika byłaby w jakiś sposób substytutem viktora. A ja potrzebuję czegoś komplemantarnego w zakresie mocniejszych prac/cięć.
Mam też pytanie, czy negatywne opinie na temat Ambusha wynikają ze specyficznej ergonomii. Czy też podyktowane są słabą funkcjonalnością zarówno przywoływanej często rękojeści, czy też całości, w tym ostrza.
Jak widać są też pozytywne słowa płynace z eksploatacji Ambusha. Takie opinie są bardzo subiektywne ale praktycznie najcenniejsze.
Czy ktoś z doświadczonych kolegów pokusiłby się o porównanie M 21 i Ambusha.
I na koniec, jak na tle tego wszystkiego wyglądałby Kershow Storm II. Ostrze nie jest długie, ale całość robi wrażenie całkiem solidnego noża.
Napisano Ponad rok temu
Patrzac ze strony użytkowej nie miałem mu nic do zarzucenia tylko gabarytowo mi nie odpowiadał, kabelki odizolowywał super, w kuchni też się sprawdzał, ale niestety size does meter...
Napisano Ponad rok temu
A jakieś alternatywy poza BM.
Napisano Ponad rok temu
A jakieś alternatywy poza BM.
Witam .
Dla mnie przedstawicielem idealnie wręcz funkcjonalnego sporego foldera jest
Military w wersji combo . Nie ma takiej rzeczy w normalnym użytkowaniu ,której Mili by nie mogła sprostać . ( mieszkam w 70 letniej kamienicy , tu stale trzeba coś naprawiać , noża używam kilkanaście razy dziennie do najdziwniejszych zadań )
Dlatego jako alternatywę proponowałbym Spyderco .
Napisano Ponad rok temu
A Mili kosztuje chyba trochę więcej niż ww. noże... .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kolejne rozwiazanie dla oszczednych - ostrzenie :)
- Ponad rok temu
-
Nożyk składany na codzień
- Ponad rok temu
-
Małe pytanko od laika:)
- Ponad rok temu
-
BM 921 (switchback)?
- Ponad rok temu
-
Nowe powłoki w RAT-7 i TAK
- Ponad rok temu
-
Ostrość fabryczna-czy można ją utrzymać ?
- Ponad rok temu
-
Tanie ostrzenie po raz któryś :)
- Ponad rok temu
-
N690 w Benchmade .
- Ponad rok temu
-
Jajcarze w NewGraham :-)
- Ponad rok temu
-
Sklepy z nożami na Słowacji i w Czechach