Trening dzieci - kiedy zacząć?
Napisano Ponad rok temu
1. najlepszy wiek to 5 lat;
2. najlepszy wiek to średnia wieku grupy dziecięcej w sekcji, która nas interesuje;
Widziałem:
pięciolatkę, która z maty z płaczem do mamy uciekała i trzylatka, który "odwiedzając" starszego brata na treningu włączał się do wydarzeń na macie i nieźle sobie radził.
Proszę o opinię zwłaszcza instruktorów, chętnie tych, co poza granicami ćwiczą - jak to jest u Was? Czy instruktor po "standardowym" kursie dobrze pracuje z dzieciakami najmłodszymi, czy lepiej szukać kogoś o dodatkowych kwalifikacjach?
Pozdrawiam
APAS
Napisano Ponad rok temu
co do instruktora - najlepiej zobaczyć jak prowadzi zajęcia z dziećmi, nie może być oszołomem, to w końcu dzieci a nie zawodowi sportowcy...
Napisano Ponad rok temu
W Japonowie wcześniej zaczynają...Z doświadczenia z grupą dzieciecą - minimum sześć lat, optimum 8 lub 9
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jusi, dzięki ale na Karową (w stolycy) to ja mam kilkaset kilometrów... Ja wiem, że z Wawy świat inaczej wygląda, ale jest jeszcze kawałek Polski poza Piasecznem...Zależy skąd jesteś Do Ciebie najlepszy jest Pająk! Karowa 18 chyba :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To mi ulżyło! Zaraz w piątek wsiadam w pociąg, akurat na sobotę będę! :wink:Co Ty Masa osób z mojej klasy dojezdża z Piaseczna Poza tym treningi są w soboty
Napisano Ponad rok temu
niestety dzieci tak male sie szybko zniechecaja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poznałem, iż prawdą jest życzenie wrogowi zła wszelakiego mówiąc mu: obyś cudze dzieci uczył :wink: Chociaż nie zawsze. Czasem trafi się rodzynek, diamencik taki. I tylko go oszlifować i nie zgubić. Mój syn ma lat 11 i chodzi od roku jakiegoś i sobie radzi - raz lepiej, raz gorzej. Nie jest najwdzięczniejszym zajęciem uczyć własne dzieci.
Napisano Ponad rok temu
Teraz czekam, aż będzie miała z 5 lat, żeby posłać ją do dojo. Na razie każe owijać się moim pasem i mówi, że jest aikidoczką.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
biedny Wojtek, ciekawe, czy ma wyksztalcenie pedagogiczne...? :twisted:
Ellis, twoj nowy avatarek potwierdza, ze plec nasza zmienna jest... lol
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak. Czerowni góra!Abstrahując na momencik od tematu...Kantele, jestem pod wrazeniem avatarka Czerwoni, hehehe, górą :wink:
Uzdrawiam
Emerque
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mieszanie roznych SW i podswiadome reakcje
- Ponad rok temu
-
Nie ma mistrzostw!
- Ponad rok temu
-