Szantaż nożem..
Napisano Ponad rok temu
Aikido bazuje na dźwigniach to raz. Po przechwycie nic skutecznego w szarpanej walce z nożem aikido nie proponuje to dwa. Ale to jest moje zdanie. Możesz sie z nim nie zgadzać oczywiście :wink:
tutaj nieco piszę zreszta:
http://budo.net.pl/v...=28135&start=90
Napisano Ponad rok temu
Znaczy spierdalac poprostu? :wink: No to czemu tego nie napiszesz? Zamiast udawac, ze masz na mysli (byc moze) cos innego i ze wogole cos wiecej wiesz na ten temat.To jest zwyczajnie smieszne.A czy dystans dwóch metrów nie daje innych rozwiazań niż skrócenie go i przechwyt? Czy nie można pracować nad dystansem właśnie???
Ave napisal takze:
No i koniecznie pochwal sie ilu "nozownikow" widziales i jak wygladali.... o nozownikach których nikt z was jeszcze na oczy nie widział, ...
Napisano Ponad rok temu
AdamD dobrze powiedzial idzcie na zajecia z walki nozem. Jak jestescie z Wawy niedlugo ruszaja sparingi nozowe ... pofatygujcie sie i poprobujcie ... bez zadnej zlosliwosci z naszej strony zapraszamy ... sparingi nozowe to "namiastka" walki nozem mila forma spedzania czasu ... a przy okazji sprawdza wiele teorii z wielu sztuk walki .
Napisano Ponad rok temu
Ja swoje powiedziałem, paru znawców na mnie wskoczyło, a teraz jedni znawcy przekomarzają się z innymi znawcami i to przedszkolackimi argumentami.
Pewnie, że przeciwko nożownikowi raczej nie warto wyskakiwać z jakąkolwiek sztuką walki bez broni. Nawet jak się DOBRZE macha nunchakiem czy czymś takim albo nawet też nożem, to trzeba się DOBRZE zastanowić czy się zdążyłoby toto wyjąć w porę.
Dlatego wszystkie Wasze rozważania, jakież mądre by one nie były, i tak pozostaną w sferze teorii. Ci którzy proponują wybrać się na jakieś sparingi nożowe mają rację, tylko w ten sposób można się przekonać czym naprawdę może być nóż kontra nieuzbrojony człowiek.
Adam, jeśli tak bardzo chcesz wszystkich uświadomić, to zamknij ten wątek (bo mądrości wszelakie zostały tu już wylane) komunikatem gdzie i kiedy mają stawić się na zajęcia praktyczne
A ja napewno spróbuję, zachęciłeś mnie
Pozdrawiam wszystkich Znawców
chavez (głęboce teoretycznie uświadomiony na temat noży i praktycznie trochę też)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Adam, Warhead gratuluje cierpliwości ja wymiękłbym 10 postów temu...
zazdroszcze wam cierpliwości chłopaki
pzdr gnz santo
Napisano Ponad rok temu
Natomiast nikomu się nie chciało wchodzić w jakim kontekście ja to pisałem. Dlatego uznałem że lepiej będzie jak się wycofam, ale kilkanaście postów po moim wycofaniu Ave vs El Primo i do tego Warhead kontynuują tą jak ktoś nazwał - bezsensowną decyzję.
A ty się gonzo odp....ol, z tobą nie gadałem
cześć, widzę że naprawdę nie mam czego tu szukać. Same szowinistyczne dupki, z małymi wyjątkami.
Napisano Ponad rok temu
Wiesz nie ważne, co byś tam napisał krav maga , karate, jkd i tak wszyscy by na ciebie wskoczyli za sam pomysł podkładania się pod nóż za kasę i ocenianie na pierwszy rzut oka czy ktoś potrafi się posługiwać nożem czy nie samemu nie mając w tym żadnego doświadczenia.
Napisano Ponad rok temu
Tez trenowałem aikido i myslałem ze sie obronie przed nozem...Tu nie chodzi o to co ćwiczysz tylko o to co ma twój przeciwnik, czytaj nóż.
Dużo później zainteresowałem sie walką nożem i szybko zrewidowałem swoje poglądy. Ktoś wyprowadza cie z błedu ty nazywasz to szowinizmem...ktoś podaje ci pomocą dłoń a ty na nią plujesz bo jestes mądrzejszy. spoko, twoja sprężyna.
pzdr gnz santo
ps. twoje wypowiedzi świadcza o tobie więc...
Napisano Ponad rok temu
No teraz ty wyciągnąłeś słowo aikido z kontekstu
Wiesz nie ważne, co byś tam napisał krav maga , karate, jkd i tak wszyscy by na ciebie wskoczyli za sam pomysł podkładania się pod nóż za kasę i ocenianie na pierwszy rzut oka czy ktoś potrafi się posługiwać nożem czy nie samemu nie mając w tym żadnego doświadczenia.
I to jest dowód że nie przeczytałeś co napisałem w pierwszym poście.
A NAPISAŁEM ŻE BARDZO WĄTPIĘ CZY BYM SIĘ BRONIŁ
ale to nie ważne.
A Adam sie dop***lił aikido i prawił złośliwe komentarze na temat aikido.
Nie powiedział tak jak Ty: że karate, że tkd, obojetnie, tylko że aikido jest do d.
tyle.
Napisano Ponad rok temu
Pewnie znana strona dla osób które interesują sie walka nożem ale nikt sie na nią nie powołał.Sa tam ,,przykłady skutecznych obron przed nożem,, ale jak sie okazuje takich jak sie okazuje nie ma !
Jeśli ktos może podac mi jakies info (link) o tym ze ktoś obronił sie przed nożem gołymi rekoma to byłbym wdzięczny. Szukałem i szukam dalej bo skuteczne obrony przed nożem to ja widziałem chyba tylko w filmach z Seagalem. A chciałbym w to uwierzyć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sławek, a widziałeś może przyklejony temat na samej górze forum "Ulica"?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
------------------
I tak sloma zawsze wyjdzie z dyskutanta ... wystarczy tylko poczekac chwile.
Napisano Ponad rok temu
Mimo wszystko pozdrawiam
chavez (który nigdy nie myślał, że będzie prosił kogoś o ignora)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zapalniczka
- Ponad rok temu
-
Jak wyjsć z odwrotnego trójkąta?
- Ponad rok temu
-
Skutecznosc technik sportow walki
- Ponad rok temu
-
Ciekawe zjawisko
- Ponad rok temu
-
Co to za chwyty ?
- Ponad rok temu
-
Instruktaż bicia na plaży w Hawajach
- Ponad rok temu
-
Kolejny filmik z ulicy
- Ponad rok temu
-
Nowa Huta , Kraków - historia calkiem zabawna :)
- Ponad rok temu
-
Ciekawa rzecz dotycząca ulicy.
- Ponad rok temu
-
Pozory mylą
- Ponad rok temu