Bol plecow....
Napisano Ponad rok temu
boli mnei przy naprzyklat gwatlownym polozeniu sie na lozku, jak mnie ktos przywali mocniej do maty....
Co moge zrobic, co moglo mi sie stac ?... naciagniety miesien, naderwany ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Opisany przypadek wygląda mi na jakiś stan zapalny mięśnia, w dodatku przewlekły.
Wizyta u lekarza - konieczna. Pewnie przepisze ci jakiś Piroxicam albo inny przeciwzapalny lek.
Chyba, że to coś innego ...
Napisano Ponad rok temu
do jakiego lekarza isc ??
Napisano Ponad rok temu
możesz mieć uszkodzony (naderwany) przyczep mięśnia przy kręgosłupie, albo pęknięty wyrostek (?kolczysty?) któregoś kręgu... i tak się pewnie skończy odstawieniem na jakis czas treningu-maścią przeciwzapalną-ew. fizykoterapią i rehabilitacją - bez paniki... ale do lekarza idź koniecznie, po co masz mieć z tym problemy
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenuje od 2msc. bjj i juz gdzies od 1-1,5msc. bola mnie plecy w tej czesci
boli mnei przy naprzyklat gwatlownym polozeniu sie na lozku, jak mnie ktos przywali mocniej do maty....
Co moge zrobic, co moglo mi sie stac ?... naciagniety miesien, naderwany ??
tez tak mialam. mnie pomogla codzienna seria 10-15 brzuszkow przed snem. guru Szczepan twierdzi ze to wina zbyt slabych miesni brzucha (!)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"nie jest to nic powaznego, to taki bol pourazowy, przy wiekszym wysilku bedzie wracal, z czasem przejdzie...."
Co otym myslicie ?
Dlaczego tak pozno poszedlem do lekrza ? bol nie jest ogromny a ze myslalem ze przejdzie to coz czekalem, w grudniu po tygodniowej przerwie od treningow bol zniknol, popodciagalem sie na drazku, wstaje na drugi dzien i boli .... Teraz znowu mam przerwe w treningach z powodu choroby i bol ustaje...
a noi smarowalem plecy najpierw Deep Heat Relief kiepsko namnie dzialal, potem naproxen(srednio), teraz smaruje fastumem iten wydaje mi sie najlepszy :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ze to znajomy mojego kolegi to oblookal mnie spytal co mi sie stalo no ta ja ze zostalem przegiety ;-) , wzial mnie od tyl, kolanko wsadzil mi w plecy i przeciagnal mna ... chrupnelo wemnie ze az milo ... po tym "przegieciu" mnie nie bolalo teraz bol wrocil ale troche mniejszy za tydzien mam isc na taki pozadny masaz ... wszystkim z bolacymi plecami polecam odwiedzenie takich punktow masazowych
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy Krzynówek pogrąży Real ???
- Ponad rok temu
-
Co wolno a czego jesc nie wolno podczas odchudzania
- Ponad rok temu
-
Siłownia w sportach walki