No i właśnie z tego powodu mamy monogamię... Z jedną kobietą ciężko życie uporządkować, a co trzy potrafią zrobić? I to cały dzień na macie spędzając? Strach się bać normalnie :wink:wszyscy sie czepiaja tego balaganu..ale kurcze ja sama w pokoju nie miaszkala tylko z 3 dziewczynami jesczze
wasza osoba a treningi Aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kszys
Napisano Ponad rok temu
To nie poczucie humoru, to bagaż życiowych doświadczeń :?APAS fajne poczucie humoru to lubię no i dzieki wszytkim za mile przyjęcie, wyglądać jak szczepan to moje marzenie :twisted:
kszys
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem cię APAS oj rozumiem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To tyle, bardzo spłycając temat.
Napisano Ponad rok temu
Does the shomen have any religious significance? No. ... We bow to the shomen as a way
of showing respect to our practice, our teachers and our training partners. ...
Zródło: eastbayaikido.com/questions/16.html
Wyszukane dzięki google.pl
Uzdrawiam
Emerque
p.s. dalej mi się nie chce szukać
p.s.s. A teraz coś na temat. Co mi dało Aikido? Z najważniejszych: spokój ducha + zainteresowanie swoim rozwojem duchowym, odnalezienie celu w życiu (poza aikidockim), sprawniejsze ciało, trochę fajnych znajomości, super odpoczynek i naprawdę fajne wakacje (jak jeszcze miałem czas jeździć na obozy).
Hm, w życiu nie słyszałem Kamiza, a co za tym idzie Kamiza ni rei to znam, ale żeby na kamizę mówić shomen? 8O Mnie to się z oczywistych względów z shomen uchi kojarzy To było tak z ciekawości, of koz że inne nie znaczy gorsze (hm, nie zawsze ), dzięki za dokształcenie mnie :-) I nie - u nas na treningu nie mówi się tak ani na początku, ani na końcu treningu, przecież bym się nie pytał, nie? 8)
no co to jest shomen to chyba kazdy po 2 miesacach treningu powinien doskonale wiedziec
J.w. - shomen uchi, ale po mojemu to "to na przodzie" to jest kamiza 8) Zresztą popularna fraza "zrobić x shomenów" odnosi się do "wymachu", a nie do zapędów budowniczych, prawda?
A do tematu: jak wyżej pisano: wszelkiej maści korzyści fizyczne + korzyści psychiczne (ja bym w tej szkole szału dostał chyba bez Aikido ). No, i estetyczne certyfikay po egzaminie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam was serdecznie. Mam 25 lat. Niedawno, dwa miesiące temu rozpocząłem trenować shudokan AIKIDO. Trafiłem do (mysle) dobrego
kszys
a gdzie cwiczysz w gliwicach?? jak tak to witam
Napisano Ponad rok temu
co to jest shudokan aikido?? :?
hmm jakby to okreslic
bazuje na yoshinkanie no i ma w sobie to cos
poszukaj na forum juz o nim tutaj bylo pisane
Napisano Ponad rok temu
jak by to wytlumaczyc mamy dosc urozmaicone zajecia:no dobra ale czym te aikido sie rozni od innego aikido??
cos z parteru, sparringi, cos z noza (bodajze cos zwiazane z filipinskimi walkami nozem etc.. ale sie nie znam przynajmniej fajnie wyglada:), cos typowo skierowane na samoobrone, atemi waza, no i techniki tradycyjne...
Napisano Ponad rok temu
A do tematu: jak wyżej pisano: wszelkiej maści korzyści fizyczne + korzyści psychiczne (ja bym w tej szkole szału dostał chyba bez Aikido ). No, i estetyczne certyfikay po egzaminie
A chodzisz może do szkoły w której macie dojo ?
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
jak by to wytlumaczyc mamy dosc urozmaicone zajecia:no dobra ale czym te aikido sie rozni od innego aikido??
cos z parteru, sparringi, cos z noza (bodajze cos zwiazane z filipinskimi walkami nozem etc.. ale sie nie znam przynajmniej fajnie wyglada:), cos typowo skierowane na samoobrone, atemi waza, no i techniki tradycyjne...
Zapomniałes dodać że również przywiązuje się o wiele większą uwage do kondycji i wytrzymałości niż w innych szkołach Aikido.A z parterem i sparingami to mnie zdziwiłeś troche, hmm... wprowadzacie je sobie indywidualnie czy normalnie na treningach ćwiczycie??
Napisano Ponad rok temu
A chodzisz może do szkoły w której macie dojo ?
Uzdrawiam
Emerque
Masz na myśli LO? Nie, w moim szlachetnym LO (XXXIII) nie ma żadnego dojo, a skąd pomysł?
Nie wiem jak Ty tego mojego posta przeczytałeś, ale jakoś artystycznie: szkoła a dojo to 2 różne rzeczy jakby nie patrzeć 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
tak w Gliwicach i jestem zadowolony z tego jak to wszystko jest zainteresowane i z tego że to oddzielne DOJO, ze nie w szkole i ze duzo godzin do wyboru
a ty gdzie ćwiczysz ?
Napisano Ponad rok temu
przepraszam za błąda gdzie cwiczysz w gliwicach?? jak tak to witam
w Gliwicach
Napisano Ponad rok temu
przepraszam za błąda gdzie cwiczysz w gliwicach?? jak tak to witam
w Gliwicach
tez w gliwicach:)
owszem masz racje, jest to najlepsza sekcja w jakiej mialem okazje cwiczyc, nie jestes w niej anonimowy i osoby ktore prowadza zajecia bardzo sie do tego przykladaja:)
w kazdym badz razie zycze powodzenia i checi do cwiczen bo z mojego doswiadczenia moge powiedziec ze daja baaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uwzglednione to jest jako dodatkowe bloki w grafiku, aczkolwiek parter zdazal sie takze w trakcie normalnych zajec..Jirzynek sparingi i parter sobie indywidualnie wprowadzacie, czy ćwiczycie normalnie na treningach??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przeprosiny czyli lekcja pokory 2
- Ponad rok temu
-
Wypowiedzi na forum
- Ponad rok temu
-
mini relacja z mini stażu z sensei Fukutoku Miki
- Ponad rok temu