Przeprosiny czyli lekcja pokory 2
Napisano Ponad rok temu
(Andrzej Majewski)
Napisano Ponad rok temu
( Ja sam )
Napisano Ponad rok temu
"Jeśli nie jesteś pewein, że w zupie pływa ziemniak - uważaj, bo to może być granat" :wink:
(por. NYDP Banaczek)
Napisano Ponad rok temu
"Nie oceniaj innych, bo kiedyś ich pomoc może się okazać nieoceniona" - mądrość ludowa.
Znam też jedną sentencję po łacinie, ale nie odnosi się ona do tego topiku, tylko do pewnych zaszłości dyskusyjnych (i proszę wybaczyć wulgaryzm):
"Qui penis aquam turbut"...
Napisano Ponad rok temu
Ale nie powstrzymam się przed napisaniem:
Aikidoka sum et nihil aikidokum a me alienum esse puto!
:twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Bo Ty Fertesz jeszcze nie znasz wszystkiego, co aikidockie! Nie zdajesz sobie sprawy, jak uciążliwe może być ubogacanie w człowieczeństwo, do czego MOŻE służyć boken itede itepe...Bosche - co ja zrobiłem?
Ale nie powstrzymam się przed napisaniem:
Aikidoka sum et nihil aikidokum a me alienum esse puto!
:twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
do czego MOŻE służyć boken itede itepe...
NIE CHCĘ NIC WIEDZIEĆ
Hm, tylko czemu w człowieczeństwo? A aikidoczeństwo (czy jak by tu jakiś zgrabny neologizmik stworzyć) to jest coś! Człowieczeństwo jest już ograne, wszędzie o tym trąbią. Ja stawiam na rzeczy nowe i obiecujące W najgorszym razie - w psychiatryku jest darmowa wyżerka, ale przecie bez walki mnie nie wezmą
Proponuję obok tradycyjnych dojo otworzyć szkołę "tego co aikidockie" (pomijając oczywiście to czego się w zwykłym dojo uczy). Zero konkurencji, a jaki potencjał!
Napisano Ponad rok temu
Aikodcum - sanus magis suberpus!
Napisano Ponad rok temu
Morituri Nolumus Mori
(Ricewind)
Napisano Ponad rok temu
Linqua latina pulchra est!PS. Ale to dlatego że potrzebne mi są łacińskie sentencję na pracę domową!
Napisano Ponad rok temu
a tak serio przeprosiny to takie żadkie zjawisko w tych czasach gratulacje.
Napisano Ponad rok temu
quidquid latinum dictum est, altum viditur.
(cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze ).
Jakież to życiowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czas przyznać się do błędu
Panie Prezydencie wybacz mi, że stał się pan przedmiotem mojej zawiści o przyjaźń i braku taktu i wyczucia. Zapraszam pana do siebie na trening, gdzie osobiście i przy świadkach przeproszę pana i obiecam, że nigdy wiecej to się nie zdarzy. Będę szczerze trzymał kciuki za pana w dalszej drodze do osiągnęcia mistrzostwa i rozwoju SW.
Panie Prezydencie uwierz mi.
Wallace (pełen skruchy)
Cóż, młodość ma swoje prawa. Wyczucie i takt to kwalifikacje które nabywa się latami.
Przeprosiny przyjmuję i z zaproszenia skorzystam, być może nawet poprowadzę pojednawcze zajęcia kenjutsu by przeprosinom nadać wymiar szkoleniowy.
Chcę wierzyć w szczerość twoich przeprosin, to daje nadzieję na przyszłość.
ps.Czy w piątki macie zajęcia? i o której? To jedyny dzień kiedy nie prowadzę zajęć w Budojo.
No cóż, przeprosiny niby były, ale zaprosin ani dudu. Wygląda na to , że się Wallace pospieszył i teraz nie wie jak z tego wybrnąć.
Dojrzewanie to jednak bolesny proces.
Napisano Ponad rok temu
Spytał mnie: "XXXXXXX, czego pragniesz?"
Odpowiedziałem mu: "Tego, czego Ty pragniesz".
Najwyższy zmartwił się i powiedział:
"Twój jestem, a ty rozumu własnego nie masz..."
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Czas przyznać się do błędu
Panie Prezydencie wybacz mi, że stał się pan przedmiotem mojej zawiści o przyjaźń i braku taktu i wyczucia. Zapraszam pana do siebie na trening, gdzie osobiście i przy świadkach przeproszę pana i obiecam, że nigdy wiecej to się nie zdarzy. Będę szczerze trzymał kciuki za pana w dalszej drodze do osiągnęcia mistrzostwa i rozwoju SW.
Wallace (pełen skruchy)
Cóż, młodość ma swoje prawa. Wyczucie i takt to kwalifikacje które nabywa się latami.
Przeprosiny przyjmuję i z zaproszenia skorzystam, być może nawet poprowadzę pojednawcze zajęcia kenjutsu by przeprosinom nadać wymiar szkoleniowy.
ps.Czy w piątki macie zajęcia? i o której? To jedyny dzień kiedy nie prowadzę zajęć w Budojo.
No cóż, przeprosiny niby były, ale zaprosin ani dudu. Wygląda na to , że się Wallace pospieszył i teraz nie wie jak z tego wybrnąć.
ja chętnie Pana zaproszę do nas na trening
pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
No cóż, przeprosiny niby były, ale zaprosin ani dudu. Wygląda na to , że się Wallace pospieszył i teraz nie wie jak z tego wybrnąć.Cóż, młodość ma swoje prawa. Wyczucie i takt to kwalifikacje które nabywa się latami.Czas przyznać się do błędu
Wallace (pełen skruchy)
dramat, normalnie dramat i poruta.
powaznie myślałem, ze ktos taki jak redakcja, mimo wszystko, będzie troszkę mniej małostkowy a tutaj takie coś.
współczuję wszystkim uczniom szanownego Pana, bo jeżeli na forum internetowym zachowuje sie jak przedszkolak to pewnie w dojo gdzie "ma wadze" jeszcze lepiej dokazuje.
szok przestraszony
zniesmaczony do granic mozliwości
kurm
p.s.
a może na lody i cole powinni zaprosić.... 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kurm, bo Redakcja prowokuje i słówek się czepia, jak każda szanująca się redakcja... Duże brawa dla Wallace'a, że przeprosił, resztę przemilczmy...
no ok. racja.
robię niniejszym śarap w temacie
papieros
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wypowiedzi na forum
- Ponad rok temu
-
mini relacja z mini stażu z sensei Fukutoku Miki
- Ponad rok temu