25 lat Aikido we Wrocławiu - Konkurs!!!
Napisano Ponad rok temu
W 1979 roku działać zaczęła pierwsza we Wrocławiu grupa Aikido. W związku z rocznicą ogłaszam konkurs wiedzy o Historii Aikido we Wrocławiu 1979-2004 :
"Aikido na przestrzeni wieków we Wrocławiu"
Do lektur i proszę się przygotowywać. Komisja w składzie imponującym tworzy pytania powoli i tak, zeby odpowiedzi nie można było za szybko ściągnąć z sieci.
Nagrodą jest piękna koszulka( ewentualnie kilka) z tematycznym nadrukiem. Warto sie pomęczyć.
Prezentacje nagrody:
Napisano Ponad rok temu
1. Konkurs otwarty jest tylko dla osób spoza Wrocławia!!!
2. Odpowiedzi proszę o przesyłanie w terminie do 25 listopada na mój priv.
3. Topik jest otwarty na wypowiedzi i wątpliwości jednak proszę o nie podpowiadanie i umieszczanie znanych wam odpowiedzi.
4. Zwycięzcą będzie osoba znająca największą ilość odpowiedzi.
5. W przeddzień rocznicowego stażu z Danielem Brunnerem Sensei okaże sie do kogo powedruje nagroda...
pytania jutro...
Napisano Ponad rok temu
1. W którym roku po raz pierwszy do Wrocławia przyjechał Daniel Brunner Sensei?
2. Jak nazywali się dwaj instruktorzy, którzy prowadzili zajęcia Aikido we Wrocławiu w 1979 roku?
3. Jak brzmi japońska nazwa dojo-skupiającego wrocławskie kluby Aikido, skupione wokół D. Brunnera Senseia
4. Jak nazywa się twórca Birankai International?
5. Jak nazywa się wrocławski instruktor, który zdał w pierwszej grupie polskich aikidoków na stopień shodan? Obecnie mieszka i ćwiczy w Kluczborku.
6. Kogo przedstawia to zdjęcie?
7. Jak brzmią 3 nazwy miejscowości w których przeprowadzane były wrocławskie , letnie obozy aikido?
8. Wymień nazwiska wrocławskich instruktorów:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
9. Jak brzmią nazwiska i w którym roku do Wrocławia przyjechali ci nauczyciele?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
powodzenia....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
???
Napisano Ponad rok temu
jako, że w tym topicu:
- nie było rozbieranych zdjęć
- nikt nikogo nie obraził
- nikt nie wystąpił z niczyjej federacji
- nikt nikomu nie ukradł roweru
- nikt nie podważył niczyich stopni
- nie było meguri ani tekatany
- nie było serii ani tematu skutecznosci aikido
W zwiazku z tym musze powiedziec ze wyniki konkursu sa bardzo jasne a werdykt bedzie w 100 procentach uczciwy. nasze komisje wielokrotnie liczyły głosy wte i wewte i rzec muszę że wynik przedsondaży jest jasny i bezdyskusyjny:
nie padła żadna zła odpowiedz, nie padła także żadna dobra ponieważ nie padła żadna:
You have no new messages
żegnam się ze smutkiem w głosie jako, że 25 lat aikidowania w piastowskim wrocławiu nikogo nie zainteresowało. Zostawiam państwa z refleksją nad płytkim charakterem mediów....
Napisano Ponad rok temu
witam,
jako, że w tym topicu:
- nie było rozbieranych zdjęć
- nikt nikogo nie obraził
- nikt nie wystąpił z niczyjej federacji
- nikt nikomu nie ukradł roweru
- nikt nie podważył niczyich stopni
- nie było meguri ani tekatany
- nie było serii ani tematu skutecznosci aikido
W zwiazku z tym musze powiedziec ze wyniki konkursu sa bardzo jasne a werdykt bedzie w 100 procentach uczciwy. nasze komisje wielokrotnie liczyły głosy wte i wewte i rzec muszę że wynik przedsondaży jest jasny i bezdyskusyjny:
nie padła żadna zła odpowiedz, nie padła także żadna dobra ponieważ nie padła żadna:
You have no new messages
żegnam się ze smutkiem w głosie jako, że 25 lat aikidowania w piastowskim wrocławiu nikogo nie zainteresowało. Zostawiam państwa z refleksją nad płytkim charakterem mediów....
oooo przepraszam - zainteresowało. spędziłem kilka długich chwil starając się zebrać odpowiedzi na zadane zadania, ale przerosły one moje skromne możliwości, że o wiedzy nie wspomnę.
udało mi się znaleźć odp na pyt 1 2 3 4 6 i trzy zdjęcia z pytania 8. niestety reszta była poza zasięgiem moim.
być moze reszta również poległa i przez to taka cisza.....
no, gdyby komisja zmieniła regulamin i w sytuacji, kiedy nikt nie odpowie na wszystkie pytania zdecydowała by na rozlosowanie nagród między tych co znaleźli odp na największą liczbę pytan to kto wie, kto by się cieszył teraz nową koszulką..... :wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
siebie juz cytuje, ale:Regulamin:
3. Topik jest otwarty na wypowiedzi i wątpliwości jednak proszę o nie podpowiadanie i umieszczanie znanych wam odpowiedzi.
5. W przeddzień rocznicowego stażu z Danielem Brunnerem Sensei okaże sie do kogo powedruje nagroda...
pytania jutro...
punkt nr 4:
Zwycięzcą będzie osoba znająca największą ilość odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
siebie juz cytuje, ale:Regulamin:
pytania jutro...
punkt nr 4:
Zwycięzcą będzie osoba znająca największą ilość odpowiedzi
eee tego ten - w ramach samoukarania obiecuję nauczyć się na pamięć całego regulaminu forum oraz od tyłu regulaminu konkursu
Napisano Ponad rok temu
Mnie interesuje, ale o wroclawskim aikido nie wiem nic, wiec nie moglem odpowiedziec na pytania. Prosze wiec w imieniu wszystkich ciekawskich, o opublikowanie prawidlowych odpowiedzi na pytania konkursowe.25 lat aikidowania w piastowskim wrocławiu nikogo nie zainteresowało.
A swoja droga, odrobina seksu i polityki w konkursie nie zawadzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zainteresowało, zainteresowało....
Tyle tylko, że przegapiło sie lekko punkt regulaminu jeden. Ale już się poprawiłem. :-)
Napisano Ponad rok temu
Zainteresowało, zainteresowało.
...
Tyle tylko, że przegapiło sie lekko punkt regulaminu jeden. Ale już się poprawiłem. :-)
ha - a nie mówiłem??!! 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
Pmasz, z doświadczenia powiem ci, że jak Daniel zabije na macie ze cztery osoby albo Wasz klub na plakatach sektą jakąś ogłosicie, albo przynajmniej ze trzy małoletnie uciekną z domu "na aikido" i będą tam wielokrotnie zmuszane do czynów różnych, to się media zainteresują!!!! Jak chcesz kilka nazwisk z wrocławskich mediów, co to może personalnie się zainteresują, to napisz na priva...żegnam się ze smutkiem w głosie jako, że 25 lat aikidowania w piastowskim wrocławiu nikogo nie zainteresowało. Zostawiam państwa z refleksją nad płytkim charakterem mediów....
A co do konkursu - próbowałem, ale utknąłem. Może przyślę to co wiem? KOszulka fajna...
Pozdrawiam
APAS
Napisano Ponad rok temu
:-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanko
- Ponad rok temu
-
Aikido etniczne?