drugie tsunami
Napisano Ponad rok temu
ki to diabel ? slyszal ktos o czyms takim ? drugie tsunami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Greenbelt jestes z kraka to wpadnij na trening albo spytaj pana Drewniaka o Artura Marchewke dobrze sie znaja
Ja jestem z Krakowa i nie wiem kto to jest ten pan Marchewka i co to za dziwaczny styl, moze ktos go trenuje i sie podzieli wrazeniami ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuje styl bardzo podobny do ashihara zapraszam na trening sensei marchewka cwiczyl kyokushin do roku 86
to mozna powiedziec ze Marchewka byl prekursorem odejsc od Drewniaka, ale dlaczego nie dolaczyl do wiekszej organizacji, czy to prawda ze cwiczy u niego 300 osob ? w calym Krakowie i jaki ma on stopien ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
odejsc od Drewniaka tak . ćwiczylo do 98 roku w miejscowosciach kolo krakowa i w kraku .Czemu nie dolaczyl ? Poniewaz uwaza ze wielkie organizacje po pewnym czasie robia chale i sie rozpadaja co rodzi konflikty a nadchodzi czas malych klubow, startujacych w otwartych zawodach. stopien 1 dan od 1997 roku (zdobyty po 17 latach treningu)i nie ma ochoty isc wyzej.Bardzo dziwny z niego czlowiek ,ale na karate sie zna za praszam na trening. Teraz otwarta jst nowa grupa bo przez jakis czas nie bylo nic
a kto was egzaminuje w takim razie jak Artur ma 1 dan, a innych mistrzow w Polsce nie ma od tego stylu jak wnioskuje ze strony internetowej, czym wyroznia sie Ashihara i ten styl ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do stopni to Artur jest upowazniony do nadawania stopni do 1 kyu ,pozniej egzaminy wyjazdowe.Co do stylu to podobnie jak Ashihara, tylko bardziej rozbudowane zejscia i obejscia , duzo dzwigni ,rzutow. Ja trenuje juz 8 lat i jestem zadowolony zawsze sa fajni ludzie a i z Artkiem mozna na piwko isc. Serdecznie zapraszam na trening wszyscy mile widziani bez wzgledu na styl my nie uwazamy ze cos jest lepsze czy gorsze zawsze mozna sie nauczyc czegos nowego .
a kto mu nadal takie mozliwosci egzaminowania, gdzie moge znalesc link do struktur swiatowych ?
kiedy sa treningi ?
TRENINGI W KRAKOWIE PRZY ULICY Hm. STANISŁAWA MILLANA 16( była MYSLENICKA) PON- SR- 20 - 21:3O PT 19 - 20:30
(SZKOŁA PRZEMYSLU SKÓRZANEGO)
- TRENINGI ODBYWAJA SIE W SZKOLE 149(osiedle kurdwanow) we WT i CZW 19-20:30 SERDECZNIE ZAPRASZAMY
czy to sa 2 rozne grupy/rozne poziomy zaawansowania ? i na jakiej ulicy jest ta szkola 149 ?
same tajemnice, moze to jakies ninjitsu ? 8O
Napisano Ponad rok temu
Patrzac po Waszych wymaganiach na stopnie, to raczej wyglada to jak kyokushin z rzutami niz ashihara... Ashihara to styl prosty, dla prymitywow, ktorym nie chce sie uczyc setek pozycji i katato podobnie jak Ashihara, tylko bardziej rozbudowane zejscia i obejscia , duzo dzwigni ,rzutow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mysle ze Ashihara jest stylem prymitywnym hyba nie widziales Ashihary w wykonani Hideuki polecam jest tam mnustwo zejs a tak wymagania sa jak w kk tylko ze dodane sa zyty i dzwignie ale Shin-ai jest na bazie goju -ryu tak jak kk pozdrawiam.
ortografia sie klania,(chyba przez samo h, o boze) z tego co wywnioskowalem to macie jednego mistrza w Polsce z czarnym pasem po tylu latach dzialalnosci Marchewki, dobrze ze go Drewniak usunal z szeregow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widzialem, owszem, i chyba juz nigdy nie zobacze. A Ty widziales osobiscie? Widzialem to karate tylko w wykonaniu 1 dana bezposrednio od Hideyuki i kilku wysokich danow od Dave'a (skoro juz uzywamy imion).Nie mysle ze Ashihara jest stylem prymitywnym hyba nie widziales Ashihary w wykonani Hideuki
Z ta prymitywnoscia to byl taki zart Chodzilo mi o to, ze w ashihara nie ma setek pozycji, uderzen i blokow oraz dziesiatek kata, sa niemal wylacznie elementy praktyczne i skuteczne w walce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie mialem okazji widziec Hideuki Ashihary nazywo ale mam wdomu "Sabaki- Street defens" wersje amerykanska i japonska, przepraszam ze nie zauwazylem ironi masz racje
Zapas podaj gdzie to cwiczycie, w jakich godzinach, na tej stronie to nic nie wynika i jak jest grupa zaawansowana, np czy macie przynajmniej 10 brazowych paskow, interesuje mnie tez swiatowa organizacja tego stylu i europjscy liderzy, mozesz na to odp ?
Napisano Ponad rok temu
Ble,niedobrze się robi.
Napisano Ponad rok temu
Co chwilę ktoś odchodzi i zakłada sobie swoje nowe style.Ciekawe dlaczego...Kiedyś karate było jedno...
Tak ? a kiedy ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zęby nie grzyby, trzy razy nie rosną
- Ponad rok temu
-
Kilka pytań
- Ponad rok temu
-
MIEDZYNARODOWY TURNIEJ GERMAN OPEN FRANKFURT 2004
- Ponad rok temu
-
shotokan - czy warto go cwiczyc w swiecie nozy i krav magi ?
- Ponad rok temu
-
Mala postura - jak sobie radzic?
- Ponad rok temu
-
J.K.A - Japan Karate Association
- Ponad rok temu
-
Maruniak sie znalazl, a Jeremicz przeszedl do IKO1
- Ponad rok temu
-
Seminarium Jubileuszowe przyjazdów do Polski G. Beghetto