wysiłek i kłopoty ze snem
Napisano Ponad rok temu
Trening kończę o 18, w domu jestem na 19. Ledwo dowlekm się do łazienki i z jeszcze większym trudem do łóżka. Zamykam oczy, leżę 5 minut i... nic. Noc z głowy
Jakie są tego przyczyny? Czy da się temu zaradzić?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chociaz, ja koncze trening 2130-2150 i jak w domu jestem kolo 2200 to juz 2230 spie :wink:
co to ZMA?
Napisano Ponad rok temu
A wiec ZMA jest to kombinacja Cynku Magnezu i witaminy B6.co to ZMA?
Napisano Ponad rok temu
Jest to naturalny suplement anaboliczny uzyskany na drodze łączenia zjonizowanego cynku i magnezu z aminokwasami: metioniną i kwasem asparginowym. Cynk i magnez biorą udział w utrzymaniu prawidłowej syntezy i wysokiego poziomu testosteronu, a dołączona witamina B6 maksymalnie zwiększa wchłanialność minerałów. Preparat posiada nie tylko działanie anaboliczne. Stymuluje budowę tkanki mięśniowej, zwiększa wytrzymałość organizmu, przyśpiesza regenerację po treningu, pogłębia sen fizjologiczny i poprawia libido. Działanie antyoksydacyjne umożliwia optymalizację funkcji organizmu w fazie wzmożonego wysiłku.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Jak w temacie. Zazwyczaj, kiedy jestem po ciężkim wysiłku fizycznym (trening, rower itd.) mam kłopoty z zaśnięciem.
Trening kończę o 18, w domu jestem na 19. Ledwo dowlekm się do łazienki i z jeszcze większym trudem do łóżka. Zamykam oczy, leżę 5 minut i... nic. Noc z głowy
Jakie są tego przyczyny? Czy da się temu zaradzić?
No, proszę. Kiedy ja zadałam to samo pytanie na #mma, to mnie wyśmiano. Jako rozwiązanie problemu, poradzono mi zwiększyć wysiłek na treningu 8O
Okazuje się, że problem nie jest tylko wytworem mojej wyobraźni. Jest jak najbardziej rzeczywisty, chociaż nie wiem, czy bardziej dotyczy psyche, czy soma?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"mnie polecal witaminy dla aktywnie cwiczacych gdzies tak 80 pln"
co to bylo, czy chodzilo Ci o ZMA?
Z tym mleczkiem to stary babciny sposob.
Ja od siebie moge polecic sprawdzone ZMA, jestem pewien ze po tym suplemencie jakosc snu Ci sie poprawi, moze nie samo zasypianie. Przed zasnieciem postaraj sie wylaczyc mozg, nie myslec o niczym to bardzo wazne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na mnie zawsze dzialala - szklaneczka cieplego mleka
A do mleczka miodek ;-)
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
- wywietrz porzadnie pokoj przed snem, a najlepiej spij przy otwartym oknie,
- nie bierz zbyt goracego prysznica/kapieli, albo na koniec wez krotki zimny prysznic.
Poza tym, sprobuj, zanim padniesz na lozko, odpoczac chwile, wyciszyc (moze to glupio brzmi, odpoczywac przed snem, ale pomaga )
- posiedz spokojnie, posluchaj muzyki, napij sie wody/soku/herbaty, i dopiero po 10-15 minutach poloz sie spac.
pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
czy ZMA dziala na mase? takie glupie pytanie, czy moge to brac, jezeli nie chcem przybrac na masie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy ZMA dziala na mase? takie glupie pytanie, czy moge to brac, jezeli nie chcem przybrac na masie?
NIe nieprzybiezesz na masie ZMA nie ma dzialania anabolicznego.
Cynk jest skladniekiem wielu enzymow oraz dobrym przeciwutleniaczem
Magnez uaktywnia enzymy biorace udzial w syntezie bialek,rozluznia mięśnie,niezbędny dla prawidlowego funkcjionowania serca.Witamina B6 jest pochodną pirydyny-bierze udział w przemianie aminokwasów, ułatwia ich rozkład, przemianę tłuszczów i węglowodanów, umożliwia magazynowanie energii, uczestniczy w tworzeniu enzymów, hormonów, hemoglobiny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po co na siłę szybciej zasypiać?
Napisano Ponad rok temu
NIe nieprzybiezesz na masie ZMA nie ma dzialania anabolicznego.
Tu sie nie zgodze, ZMA ma lekkie dzialanie anaboliczne (patrz cytat ktory podalem wczesniej). Inna sprawa, ze cwiczac SW nie ma sie co martwic o przybranie masy.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
GooBo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Reaktywacja -pytanie
- Ponad rok temu
-
fenuplast ..pytanie (Power-Zone)
- Ponad rok temu
-
Jak to jest z tymi mięśniami ?
- Ponad rok temu
-
Lekarze tradycyjnej medycyny chińskiej w Polsce
- Ponad rok temu
-
scenariusze przy uszkodzonej łękotce ....
- Ponad rok temu
-
Siłownia dla ćwiczacego MA
- Ponad rok temu
-
brzuszki/rowerek - mozna codziennie?
- Ponad rok temu
-
Skutki nie przyjmownia pokarmu
- Ponad rok temu
-
Znakomite skoki Blanika w Glasgow