Wing Tsun jest preferowany przez osoby o smukłej budowie ciała...
Na potwierdzenie tych słów :
[ wiadome zdjęcie ]
No i o co chodzi, że tak grzecznie zapytam? Nawet gdyby zastosować tą dość pokrętną logikę, to zdjęcie jest dość dobrym dowodem na potwierdzenie powyższej tezy, bo na cztery ze znajdujących się na nim osób trzy można spokojnie podejrzewać o stosunkowo smukłą budowę ciała. 75%. Chyba nieźle, nie?
Inna rzecz, że jak dla mnie to tam jest napisane:
Wing Tsun jest preferowany przez osoby o smukłej budowie ciała...czyli:
osoby o smukłej budowie ciała preferują Wing Tsun(co jak dla mnie jest ewidentnym nadużyciem, bo ja ze swoją smukłą budową ciała nie mam wcale chęci choćby poznawać WT, a co dopiero go "preferować" .... ale idźmy dalej)
jak dla mnie, to znaczy mniej więcej:
jeśli osoba o smukłej budowie ciała będzie chciała wybrać dla siebie styl, są duże szanse że będzie to Wing TsunI, w takich okolicznościach, obecność faceta z nadwagą na zdjęciu jest ABSOLUTNIE bez znaczenia, jako że należy on do zbioru osób których teza ta w żaden sposób nie dotyczy. Teza dotyczy WYŁĄCZNIE preferencji osób o smukłej budowie ciała.
Oczywiście moje prywatne odczucie jest takie, że to jest kupa jakaś, bo znam całą masę ludzi o smukłych sylwetkach, i z tego co kojarzę ani jednego, który preferowałby WT. Mogę więc na podstawie doświadczeń własnych powiedzieć, że się nie zgadzam z tą tezą.
Ale, kurna, kolega z nadwagą nie ma tu NIC do rzeczy.
Tsailifo, chybiłeś.
Pozdrawiam,
AdamD