łaczenie technik???
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie czy jest mozliwe polaczenie MT z np.KRAV MAGA lub BJJ???
prosilbym o konkretne i nie zlosliwe odpowiedzi bo jestem tu nowy
Napisano Ponad rok temu
takim ludziom n.p z vale tudo sie udaje....witam wszystkich
mam pytanie czy jest mozliwe polaczenie MT z np.KRAV MAGA lub BJJ???
prosilbym o konkretne i nie zlosliwe odpowiedzi bo jestem tu nowy
zreszta nazwa mixed Martial Arts tez z dupy sie nie wziela.
Napisano Ponad rok temu
Łączenie w sensie dodawanie do swoich umiejętności nowych technik jest bezwględnie możliwe i wskazane.
Na treningach karate, na które od niedawna uczęszczam, sparingi nieraz przenoszą się na "glebę" i tam są kontynuowane. Przyznać muszę, że to pozwoliło mi dostrzec u siebie wielkie braki w parterze. Takie spostrzeżenia mobilizują...
Napisano Ponad rok temu
czyli mam rozumiec ze to jest wskazane
ale mam jeszcze jedno pytanie czy lepiej polaczyc MT z BJJ lub KRAV MAGA czy poprostu isc na VALETUDO???
czy efekty beda rozne czy takie same
i czy np.MT nie koliduje z BJJ??
z gory dzieki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba, że lepiej oznacza więcej treningów. Wtedy lepiej sobie połączyć dwie (niekolidujące czasowo) szkoły, a będziesz miał trening minimum 4 lub 5 razy w tygodniu (i podwójne koszty). Ja bym wybrał taką opcję gdyby kasa nie miała większego znaczenia. MT + BJJ brzmi sensownie i nie jestem pierwszym, który to zauważył. Kolizja? Bzdura.
Natomiast efekty napewno będą różne i to nie tylko dlatego, że style są inne, ale też ze względu na różnych trenerów, współtrenujących, warunki, itp.
A tak wogóle to o co Ci chodzi? Zacznij coś trenować, a po jakimś czasie sam sobie odpowiesz na większość tych pytań.
Napisano Ponad rok temu
dlatego pytam czy MT+BJJ czy moze MT+KRAVMAGA bo z tego co wiem uczysz sie tam tez obrony przed napastnikiem kiedy mam noz!!!
wiec???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo przeciez na ulicy nigdy nie przewidzisz co sie moze stac,a jak ktos do mnie wystartuje z noze to nie bede mial czasu leciec po pistolet tylko bede musial sie bronic
to jest wlasnie to o co mi chodzilo,ni9e pytam sie o to wszystko pod katem tego ze jak sie naucze walczyc to bede chodzil po ulicy i zaczepial ludzi
poza tym jesli nie umiesz tez czytac to popros kogos zeby Ci przeczytal pierwszy moj wpis pod tym topiciem tam jest wyraznie napisane ze jestem nowy,nie znam sie i prosze o nie wpisywanie zlosliwych komentarzy
thx za uwage
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"eslt" sam sobie kup jesli Ci potrzebny i jesli nie rozumiesz o co mi chodzi to sie nie udzielaj!!!
bo przeciez na ulicy nigdy nie przewidzisz co sie moze stac,a jak ktos do mnie wystartuje z noze to nie bede mial czasu leciec po pistolet tylko bede musial sie bronic
to jest wlasnie to o co mi chodzilo,ni9e pytam sie o to wszystko pod katem tego ze jak sie naucze walczyc to bede chodzil po ulicy i zaczepial ludzi
poza tym jesli nie umiesz tez czytac to popros kogos zeby Ci przeczytal pierwszy moj wpis pod tym topiciem tam jest wyraznie napisane ze jestem nowy,nie znam sie i prosze o nie wpisywanie zlosliwych komentarzy
thx za uwage
piszesz w tym złośliwy komentarz na mój temat. wypada tylko oddać ci tym samym ...
Napisano Ponad rok temu
ale czy niema zadnej techniki ktora by brala pod uwage walke nie z jednym a z kilkoma przeciwnikami???
KRAVMAGA jest przeciez stylem poniekad wojskowym wiec chyba zolnierze musza byc szkoleni w kierunku walki z kilkoma napastnikami na wojnie nikt nie uznaje reguly "jeden na jednego"
Napisano Ponad rok temu
ale czy niema zadnej techniki ktora by brala pod uwage walke nie z jednym a z kilkoma przeciwnikami???
Walka z kilkoma przeciwnikami występuje w wielu SW np. karate, kung-fu...
...ALE aby się realnie obronić przed kilkoma przeciwnikami (co jest baaardzo trudne nawet jak są słabsi, bo mogą atakować jednocześnie z różnych stron, albo jeden Cię unieruchomi a inni skopią) musisz mieć
1. SZCZĘŚCIE
2. Świetną pracę nóg (poruszanie w walce + sprint)
3. Dobrą technikę - co zajmie Ci kilka lat treningu
w takiej kolejności...
Jezeli pytasz o obronę przed kilkoma napastnikami uzbrojonymi w noże to nawet pistolet może nie wystarczyć (lepszy byłby karabin) i to wcale nie są żarty...
Moja rada: najpierw potrenuj solidnie Thaibox kilka lat!
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie bo jestem z Pruszkowa a widze ze Ty z Wawki!!!czy mozesz mi polecic jakas szkolke MT w Warszawie najlepiej centrum bo w Pruszkowie jest ale z tego co mowili ludzie ktorzy tam chodza to nie jest to na zbyt duzym poziomie!!
wiec??
Napisano Ponad rok temu
...trudno doradzić konkretny klub w którym się nie trenowało...
....ale jest na tym forum temat o klubach MT i KB
.....tak ze słyszenia to tam bym zajrzał
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli nie przechwycisz ręki z nożem, albo jej nie kontrolujesz to kopiąc, zwłaszcza wysoko narażasz się na cięcie w nogę ... jeżeli kopać to w kolano lub krocze!Jak ktoś Cie atatuje nożem to jedyną W MIARE sensowną obroną jest kopniecie frontalne w brzuch albo w szczeke.
Uważam że sensowną obronę przed nożem stanowi jednoczesne przechwycenie ręki z nozem i pchniecie w oczy palcami drugiej reki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam kolegę karatekę
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
bwahaha
- Ponad rok temu
-
worek! W rekawicach czy w samych szmatach?
- Ponad rok temu
-
gdzie we Wrocku??
- Ponad rok temu
-
muaj thai siła ciosu
- Ponad rok temu
-
Macie cos na temat organizacji WMC lub IMFA
- Ponad rok temu
-
takie sobie pytanko..