CIOS PROSTY
Napisano Ponad rok temu
wszystko o tej technice:
co to jest?, jak wyglada?, gdzie go stosujemy i jak
prosze o wasze wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mozemy atakowac nim glowe jak i nizsze partie przeciwnika. Wyprowadzany poprzez skret bioder ... mozna uderzac nim "scigajac" przecwnika badz bronic sie przed atakiem "stopujac" atakujacego celnymi i szybkimi uderzeniami. Jako technika "nokautujaca" (z przedniej reki)dziala tylko przy duzej dozie talentu u uzywajacego (z tylnej reki) miazdzacy cios ... wg. mojej subiektywnej opinii najmocniejszy z dostepnego repertuaru ciosow.
Pozdrawiam
ps. post pisany na szybko bo szefostwo lazi po firmie;)
Napisano Ponad rok temu
musi byc zadawany i z przedniej i z tylniej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- 2 kostki jak w karate
- 3 dolne kostki jak w Yong Chun
- wszystkie 5
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zalezy jak sie trafi wazne jest prawidlowy kat trzymania nadgarsta podczas zadawania ciosu ... co by go nie zwichnac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a dlaczego?2 kostki jak w karate
bo jak uderze w stol dwoma kostkami to mnie nie boli, a jak uderze tamtymi trzema to nie dosc ze boli, to mysle ze moga sie polamac.
tak mnie uczyli i od robienia pompek te dwie kostki sa twarde (a tamte trzy nie sa)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak uczyli na karate - zgodze sie z tym. robienie pompek na 2 kostkach ma na celu "przelamanie bolu i strachu" to wlasnie na nich robiac najbardziej bolitak mnie uczyli i od robienia pompek
przeciez dlon ma takie same kostki i stawy - nie moze byc twardych i slabych kostek w rece. dlon przeciez spelnia wiele funkcjite dwie kostki sa twarde (a tamte trzy nie sa)
Napisano Ponad rok temu
Ekhmm...ktora powierzchnia piesci jest lepsza do uderzania: (...)
- wszystkie 5
VD, moglbys wkleic jakas fotke, na ktorej by bylo widac z bliska Twoja dlon...? :roll:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Nie, tylko jestem ciekaw, ktory ba to miala byc ta piata kostka, ktora bys chcial zatrudnic do prostego uderzenia piescia.a co chcesz sprawdzic czy mam wstretne zrogowacenia i grzyby?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:wink:
Ja potrafie maxymalnie tylko trzema naraz, no chyba, ze w cos bardzo miekkiego bym uderzal, no to mozna zalozyc, ze bylyby cztery do przekazania sily...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PAK SAO
- Ponad rok temu
-
GAN SAO
- Ponad rok temu
-
BONG SAO
- Ponad rok temu