"Fighter in the wind" (2004) - nowy film o życiu O
Napisano Ponad rok temu
Film w języku koreańskim i japońskim, ale głównie japońskim.
Jest kilka wątków znanych z Kenka Karate, ale są też inne...
Poniżej moim zwyczajem daję kilka zrzutów ekranu, które zrobiłem.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zwiastun do obejrzenia pod adresem:
mms://mmc.daumcast.net/mmc/2/theater/trailers/T0001674.asf
Linki ed2k do całego filmu (np. programem eMule):
ed2k://|file|Fighter.in.The.Wind.CD1.[RoCo].(osloskop.net).avi|734609408|BBA7070535D491F638A704A7CBAF1A2A|/
ed2k://|file|Fighter.in.The.Wind.CD2.[RoCo].(osloskop.net).avi|734590976|7786224DBAD9A7F74CDD4504DEC12BF4|/
Napisy:
Miłego oglądania.
Osu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zresztą do dzis na kasecie mam Kenka karate - kopia pożal się boże ale dokument jest.
Życie Oyamy było ciekawe - no i tajemnicze zwłaszcza w okresie po wojnie światowej - może dzięki takim filmą trochę nam to przybliży ten czas - choć trochę zawsze przebarwiony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogolnie pozycja ta jest opowiescia osnuta na kilku wybranych faktach z zycia Mas. Oyamy a nie jego biografia. Wiec nie podniecajcie sie zbytnio Ale i tak generalnie jest film ktory kazdy karateka powinien obejrzec - nie tylko trenujacy Kyokushin!
BTW: postac Oyamy przedstawiona jest tak ze jakos tak kojarzy mi sie z Ryu ze street fightera.. ale moze to tylko moja wyobraznia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dziwne ze w napisach caly czas o bohaterze mowi sie 'Baendak' (koreanskie imie) choc w filmie wyraznie slychac 'Oyama-san'.
Dziwny jest też ostatni komentarz: "W kwietniu 1994 roku, zmarł w Japonii, tęskniąc za ojczystym krajem."
BTW: postac Oyamy przedstawiona jest tak ze jakos tak kojarzy mi sie z Ryu ze street fightera.. ale moze to tylko moja wyobraznia
Jesteś blisko. Postać Ryu ze Street Fightera była wzorowana na uczniu Oyamy - Yoshiji Soeno.
Napisano Ponad rok temu
Nie no to chyba nie dziwne: skoro byl koreanczykiem a umarł w Japoni to mogl teskic za ojczystym krajem..Dziwny jest też ostatni komentarz: "W kwietniu 1994 roku, zmarł w Japonii, tęskniąc za ojczystym krajem."
Z Soeno to wiem, podobnie Sagat wzial sie z walk Soeno z tajami.Jesteś blisko. Postać Ryu ze Street Fightera była wzorowana na uczniu Oyamy - Yoshiji Soeno.
Napisano Ponad rok temu
A tak wlasciwie to co to jest to 'Kenka Karate' ?? I skad to mozna zassac?
Widziałem na amazon.com na DVD za $7,99 pod angielskim tytułem "Champion of death". Oryginalny tytuł to "Kenka karate kyokushinken" (1975).
Napisano Ponad rok temu
bede wdzieczny za odp.
Napisano Ponad rok temu
Kenka karate wlasnie szukalem na eMulu. Jest tylko jedna kopia, kiepsko z dostepnoscia. Moze nie uda sie zcianac Natomiast nie wiem czy kojarzysz ze Street Fighter to seria gier 'bijatyk' choc powstal tez wyjatkowo nedzny film o tym samym tytule z van Dammem w roli glownejPanowie mozna te filmy->Kenka karate kyokushinken/Champion of death oraz Street Fighter sciagnac z sieci? chodzi mi o jakies programy p2p?
bede wdzieczny za odp.
Napisano Ponad rok temu
Szukałem tych filmow na Dc ale ich jescze chyba nie ma.
w multimedii tez jest temat o tym filmie http://www.forum-kul...showtopic=70018
zobaczcie jescze to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
i to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ta strona jest rzeczywiście niezła.
Napisano Ponad rok temu
Ta strona jest rzeczywiście niezła.
Ale na filmie Oyama nie mial kanku na gi a na glownej stronie juz ma
Napisano Ponad rok temu
A jakiegos linka do emula, skad mozna ten program sciagnac? i opis jak to działa
Nie znam strony ale wrzuc do googla i najpewniej juz 1 link bedzie dobry Na oficjalnej stronie bedzie tez pewnie instrukcja obslugi..
Napisano Ponad rok temu
co to za zarosnieta malpa, ci azjaci to sa zacofani cywilizacyjnie jednak 8)
Oj straszne prawda - to nie goście w marynarkach i krawaickach jak wasz szef w USA? :wink:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][/quote]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Turniej Chełm 11 Listopada
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Sieradz
- Ponad rok temu