"Fighter in the wind" (2004) - nowy film o życiu O
Napisano Ponad rok temu
Ma ktoś z was może wszystkie odcinki "Karate Baka Ichidai" ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co to takiego??????
Stary serial TV o Oyamie z lat '70. Animowany w więkoszości, ale są też fajne wstawki: treningi w honbu, walki, pokazy.
Karate Baka Ichidai (TV)
Alternative title:
空手バカ一代 (Japanese)
Ichidai the Karate Fool
Age rating: Older Children (May contain mild bad language, bloodless violence)
Genres: Comedy, Shounen
Number of episodes: 47
Vintage: 1973-10-03 to 1974-09-25
A tak wygląda np. Odcinek 1:

Odcinków jest 47, dlatego pytałem czy ktoś ma wszystkie.
Napisano Ponad rok temu
Ale na filmie Oyama nie mial kanku na gi a na glownej stronie juz ma
menthol poniewaz film obrazuje zycie Sosai Oyamy sprzed powstania Kyokushin. Kyokushin powstało mniej wiecej w 1953 roku, a IKOK załozona została w 1963 roku, a film ten pokazuje zycie Sosai z lat wczesniejszych.
kyokushinBoy skad mozna sciagnac te filmy(z jakiego programu p2p)? i skad pochodzi ostatnie zdjecie?
Napisano Ponad rok temu
Wiem ale zdjcecie na tej stronce pochodzilo z filmu. Wiec retusz ani chybi jakiśmenthol poniewaz film obrazuje zycie Sosai Oyamy sprzed powstania Kyokushin. Kyokushin powstało mniej wiecej w 1953 roku, a IKOK załozona została w 1963 roku, a film ten pokazuje zycie Sosai z lat wczesniejszych.

Napisano Ponad rok temu
kyokushinBoy skad mozna sciagnac te filmy(z jakiego programu p2p)? i skad pochodzi ostatnie zdjecie?
Zdjęcie pochodzi z pierwszego odcinka. Jak już pisałem wcześniej, w tej bajce jest dużo normalnych wstawek filmowych. Gdybyśmy zdobyli wszystkie odcinki, oprócz jakiejś tam wersji biografii Oyamy mielibyśmy też sporo filmików historycznych. 8)
A teraz najlepsze. Jakim programem to ściagnąć.
1. Łatwiejszy sposób:
Można poszukać na DC++ na hubach Anime. Raz widziałem gościa który miał takie rzeczy.
2. Trudniejszy sposób:

Ściągnij japońską wersję programu WinMX. Szukany tytuł musisz wpisać japońskimi krzaczkami, bo japończycy rzadko nazywają pliki używając naszych literek. Japoński tytuł najłatwiej zdobyć wpisując w wyszukiwarce google.co.jp angielską nazwę zaznaczając, że ma szukać tylko na japońskich stronach. Wtedy kopiuj/wklej do WinMX.
Chociaż jest mały problem, bo japoński WinMX nie za dobrze działa na naszych windowsach przynajmniej u mnie - nie mogę zmienić ustawień programu, niektóre przyciski w ogóle nie reagują. Wyjście, to japoński Windows XP, ale komu by się chciało go używać

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W takim razie czas zaczac przeszukiwania Dc ++ ...kyokushinBoy ile srednio wazy jeden film? i ile trwa?
Odcinek zajmuje w okolicach 80-90MB. Trwa ok. pół godziny.
Daj znać jak coś znajdziesz 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie narazie to cienko , bo nic nie ma na dc...kyokushinBoy na jakim hubie to widziałes ?
Widziałem z 2 lata temu, ale nie zdążyłem nic ściągnąć. Nie pamiętam na jakim hubie. :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zobaczymy, ale z tego osłyszałem z ust wiel uznajomych to taka bajka. Ale w sumie ja lubię bajki.
Ty specjalista od Bajek pamiętaj o jednym ,że życie to nie Bajka.
Ten film jest autobiograficzny , a przed jego obejrzeniem polecam się zapoznać z historia życia mas. Oyamy i zabrać sie do treningów :wink:
Napisano Ponad rok temu
Oyama wiecznie zywyTen film jest autobiograficzny ,

Napisano Ponad rok temu
Film jak film - faktycznie oparty jest częściowo na scenariuszu Kenka Karate. Być może scenarzysta na tym filmie się wzorował. Trudno mi powiedzieć czy to prawda o życiu Oyamy u początku jego drogi karate. Napewno ten film trochę przybliża sytuację tamtych czasów panującą w Japonii i sam stosunek japończyków do koreańczyków. Dla wielu z nas historia czasów wojny na wschodzie a zwłaszcza sytuacji po niej jest mało znana. Niewątpliwie historia jest ubarwiona - jak to każdy film - no bo kto z nas by oglądał tak chętnie przedstawione suche fakty.
W filmie pokazane są walki nakręcone jak dla mnie w niezły sposób i nowocześnie - przyjemne dla oka. A wątek miłosny - no cóż - nawet największy twardziel czasami potrzebuje delikatnej dłoni kobiety

Ciekawie pokazane są sceny treningu Oyamy w górach - jak widać potwierdzają słowa pisane - że wcale to nie było łatwe do zniesienia i bliskie szaleństwu.
Napewno nie jest to epos o drodze wojownika kyokushin raczej film o człowieku - jego słabościach, strachu, zmianach w osobowości i walce z samym sobą w różnych sytuacjach.
Uważam, że warto obejrzeć - napewno wszyscy którzy widzieli Kenka karate z wilką przyjemnością zobaczą tą wersje.
Miłego oglądania!!!!!!!!!! :-) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Natomiast nie wiem czy kojarzysz ze Street Fighter to seria gier 'bijatyk' choc powstal tez wyjatkowo nedzny film o tym samym tytule z van Dammem w roli glownej
No jak by kogos to ciekawilo to jest jescze anime Street Fighter The movie.
Moim zdanie 100 razy lepsze niz ten amerykanski kmiot

Napisano Ponad rok temu
No jak by kogos to ciekawilo to jest jescze anime Street Fighter The movie.
Moglbys rzucic liniem z duza iloscia zrodelek

Napisano Ponad rok temu
Moglbys rzucic liniem z duza iloscia zrodelek
Prosze bardzo: :wink:
link do torrenta [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
http://66.90.75.92/suprnova//torrents/1954/Street.Fighter.II-The.Animated.Movie([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]).torrent
Dzieki

Napisano Ponad rok temu
Dzieki
spoko :wink:
tylko bedziesz musial sobie napisy poszukac, ale mysle ze to nie problem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Turniej Chełm 11 Listopada
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Sieradz
- Ponad rok temu
-
codzienny trening na sekcji a "prawdziwe karate"