"Fighter in the wind" (2004) - nowy film o życiu O
Napisano Ponad rok temu
Ma ktoś z was może wszystkie odcinki "Karate Baka Ichidai" ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co to takiego??????
Stary serial TV o Oyamie z lat '70. Animowany w więkoszości, ale są też fajne wstawki: treningi w honbu, walki, pokazy.
Karate Baka Ichidai (TV)
Alternative title:
空手バカ一代 (Japanese)
Ichidai the Karate Fool
Age rating: Older Children (May contain mild bad language, bloodless violence)
Genres: Comedy, Shounen
Number of episodes: 47
Vintage: 1973-10-03 to 1974-09-25
A tak wygląda np. Odcinek 1:
Odcinków jest 47, dlatego pytałem czy ktoś ma wszystkie.
Napisano Ponad rok temu
Ale na filmie Oyama nie mial kanku na gi a na glownej stronie juz ma
menthol poniewaz film obrazuje zycie Sosai Oyamy sprzed powstania Kyokushin. Kyokushin powstało mniej wiecej w 1953 roku, a IKOK załozona została w 1963 roku, a film ten pokazuje zycie Sosai z lat wczesniejszych.
kyokushinBoy skad mozna sciagnac te filmy(z jakiego programu p2p)? i skad pochodzi ostatnie zdjecie?
Napisano Ponad rok temu
Wiem ale zdjcecie na tej stronce pochodzilo z filmu. Wiec retusz ani chybi jakiśmenthol poniewaz film obrazuje zycie Sosai Oyamy sprzed powstania Kyokushin. Kyokushin powstało mniej wiecej w 1953 roku, a IKOK załozona została w 1963 roku, a film ten pokazuje zycie Sosai z lat wczesniejszych.
Napisano Ponad rok temu
kyokushinBoy skad mozna sciagnac te filmy(z jakiego programu p2p)? i skad pochodzi ostatnie zdjecie?
Zdjęcie pochodzi z pierwszego odcinka. Jak już pisałem wcześniej, w tej bajce jest dużo normalnych wstawek filmowych. Gdybyśmy zdobyli wszystkie odcinki, oprócz jakiejś tam wersji biografii Oyamy mielibyśmy też sporo filmików historycznych. 8)
A teraz najlepsze. Jakim programem to ściagnąć.
1. Łatwiejszy sposób:
Można poszukać na DC++ na hubach Anime. Raz widziałem gościa który miał takie rzeczy.
2. Trudniejszy sposób:
Ściągnij japońską wersję programu WinMX. Szukany tytuł musisz wpisać japońskimi krzaczkami, bo japończycy rzadko nazywają pliki używając naszych literek. Japoński tytuł najłatwiej zdobyć wpisując w wyszukiwarce google.co.jp angielską nazwę zaznaczając, że ma szukać tylko na japońskich stronach. Wtedy kopiuj/wklej do WinMX.
Chociaż jest mały problem, bo japoński WinMX nie za dobrze działa na naszych windowsach przynajmniej u mnie - nie mogę zmienić ustawień programu, niektóre przyciski w ogóle nie reagują. Wyjście, to japoński Windows XP, ale komu by się chciało go używać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W takim razie czas zaczac przeszukiwania Dc ++ ...kyokushinBoy ile srednio wazy jeden film? i ile trwa?
Odcinek zajmuje w okolicach 80-90MB. Trwa ok. pół godziny.
Daj znać jak coś znajdziesz 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie narazie to cienko , bo nic nie ma na dc...kyokushinBoy na jakim hubie to widziałes ?
Widziałem z 2 lata temu, ale nie zdążyłem nic ściągnąć. Nie pamiętam na jakim hubie. :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zobaczymy, ale z tego osłyszałem z ust wiel uznajomych to taka bajka. Ale w sumie ja lubię bajki.
Ty specjalista od Bajek pamiętaj o jednym ,że życie to nie Bajka.
Ten film jest autobiograficzny , a przed jego obejrzeniem polecam się zapoznać z historia życia mas. Oyamy i zabrać sie do treningów :wink:
Napisano Ponad rok temu
Oyama wiecznie zywy a do tego zabral sie do robienia filmowTen film jest autobiograficzny ,
Napisano Ponad rok temu
Film jak film - faktycznie oparty jest częściowo na scenariuszu Kenka Karate. Być może scenarzysta na tym filmie się wzorował. Trudno mi powiedzieć czy to prawda o życiu Oyamy u początku jego drogi karate. Napewno ten film trochę przybliża sytuację tamtych czasów panującą w Japonii i sam stosunek japończyków do koreańczyków. Dla wielu z nas historia czasów wojny na wschodzie a zwłaszcza sytuacji po niej jest mało znana. Niewątpliwie historia jest ubarwiona - jak to każdy film - no bo kto z nas by oglądał tak chętnie przedstawione suche fakty.
W filmie pokazane są walki nakręcone jak dla mnie w niezły sposób i nowocześnie - przyjemne dla oka. A wątek miłosny - no cóż - nawet największy twardziel czasami potrzebuje delikatnej dłoni kobiety
Ciekawie pokazane są sceny treningu Oyamy w górach - jak widać potwierdzają słowa pisane - że wcale to nie było łatwe do zniesienia i bliskie szaleństwu.
Napewno nie jest to epos o drodze wojownika kyokushin raczej film o człowieku - jego słabościach, strachu, zmianach w osobowości i walce z samym sobą w różnych sytuacjach.
Uważam, że warto obejrzeć - napewno wszyscy którzy widzieli Kenka karate z wilką przyjemnością zobaczą tą wersje.
Miłego oglądania!!!!!!!!!! :-) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Natomiast nie wiem czy kojarzysz ze Street Fighter to seria gier 'bijatyk' choc powstal tez wyjatkowo nedzny film o tym samym tytule z van Dammem w roli glownej
No jak by kogos to ciekawilo to jest jescze anime Street Fighter The movie.
Moim zdanie 100 razy lepsze niz ten amerykanski kmiot polecam i nie myslcie ze jestesmy za starzy na kreskowki
Napisano Ponad rok temu
No jak by kogos to ciekawilo to jest jescze anime Street Fighter The movie.
Moglbys rzucic liniem z duza iloscia zrodelek
Napisano Ponad rok temu
Moglbys rzucic liniem z duza iloscia zrodelek
Prosze bardzo: :wink:
link do torrenta [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
http://66.90.75.92/suprnova//torrents/1954/Street.Fighter.II-The.Animated.Movie([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]).torrent
Dzieki
Napisano Ponad rok temu
Dzieki
spoko :wink:
tylko bedziesz musial sobie napisy poszukac, ale mysle ze to nie problem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Turniej Chełm 11 Listopada
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski Sieradz
- Ponad rok temu
-
codzienny trening na sekcji a "prawdziwe karate"
- Ponad rok temu