polemizowalbym :twisted: mi- walka dostarcza wileu pozytywnych wrazen estetycznych. jest to element naszej kultury fizycznej i tak jak inne przejawy ruchu wg mnie bywa piekna, no... moze ciezej mi jest dopatrzyc sie czegos pieknego w widoku ustawki kiboli ale nie raz dech w piersiach zaparl mi widok pieknego rzutu, udezenia czy kopniecia. i nie chodzi tu o sama ekscytacje wynikajaca z ogladania walki tylko wlasnie ta usytuowana w konkretnym czasie i przestrzeni forme ruchu.Znalazł sie esteta! walka nigdy nie jest piękna. Tu chodzi o pokonanie przeciwnika. Ale towarzyszy ludziom od tysiącleci. Dla mnie walka kobiet ma taką samą estetyke jak walka mężczyzn.
czy walka moze byc piekna?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"NAJPIĘKNIEJSZA Z WALK , NAJNIEBEZPIECZNIEJSZY Z TAŃCÓW"
więc sztuka walki moez, a raczej jest piękna!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do walki kobiet, to sie nie zgodze, większość kobiet ma w swoich ruchach taką "kocią" gracje... Poza tym na kobiety mi się milej patrzy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakos walki kobiet nie przypadaja mi do gustu. Pomijam tu walki w pewnych cieczach typu kisiel
Brisban - to już zależy od gustów i błagam, nie ciągnijmy tutaj tego tematu jako offtopic, ok? :wink:
ja się zgodzę - walka jest piekna. oczywiście jesli nie jest to zwykła szamotanina i tarmoszenie się bez ładu i składu. jest coś pieknego w tych ruchach...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TT
Napisano Ponad rok temu
poprostu nie ma co tu duzo gadac, niektorym (debilom) nie da sie wytlumaczyc ze walka jest czyms pieknym, dla nich to co dzieje sie na ringu nie rozni sie niczym od bojek ulicznych, traktuja zawodnikow jak jakis element, agresywni ludzie, znalazlem sie kiedys w towarzystwie studentow, ktorzy za wszelka cene probowali mnie i kolesiowi wyrobic etykietke bezmozgich debili, ktorzy potrafia tylko "sie bic" i nic w zyciu wiecej nie maja do roboty, po prostu takie glupki zero uczuc, sam agresor, zalosne, zalosne, a tacy inteligentni i "w porzadku" sie wydawali :? niestety
TT
Właśnie.. a jak ostatnio zaproponowałem kobiecinie na ćwiczeniach problem badawczy "Postrzeganie ludzi trenujących SW w społeczeństwie" to spytała: a po co?? Tylko żeby oczyścić ich wizerunek?? A na koniec: przecież wiadomo że oni nie robią tego tylko by pozostać w formie, czy dla samoobrony w ty musi być jakaś agresja
Tyle na temat stereotypów :twisted:
Napisano Ponad rok temu
ja rzadko bo jak już przy okazji wyjdzie co to ja robię w "wolnym" czasie to jest takie uuuuuuuu 8O 8O 8O a potem jedno moje spojrzenie i koniec. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ta kiedyś w telekurierze był wywiad z P.Buczko i zajawki z jego walk. Na zakończenie prezenter z poważną miną rzekł w te słowa " Podobno nasza cywilizacja rozwija się, ale patrząc na te walki mam wrażenie że się cofa w rozwoju" 8O 8O , czy jakoś tak.
Natomiast sama walka - nie byłoby naszej cywilzacji gdyby nie walka na całym świecie poprzez całe wieki.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o capoeirze kiedyś jakiś maestry(to sie chyba tak pisze, chodzi tu o mistrza w capo):
"NAJPIĘKNIEJSZA Z WALK , NAJNIEBEZPIECZNIEJSZY Z TAŃCÓW"
więc sztuka walki moez, a raczej jest piękna!!
wybacz ale mysle ze capoeira nie jest sztuka walki Kolesie ktorzy tylko to trenuja nawet gardy nie potrafia trzymac Chyba ze masz na mysli walke z samym sobą, z własnymi slabosciami to wtedy tak
Napisano Ponad rok temu
Zresztą, większość z nas na tym forum ćwiczy dlatego że ich kiedyś urzekł widok ćwiczących ludzi.
Napisano Ponad rok temu
Mnie urzekło to jak walczył w filmach Bruce Lee i też tak chciałemZresztą, większość z nas na tym forum ćwiczy dlatego że ich kiedyś urzekł widok ćwiczących ludzi.
Napisano Ponad rok temu
To jest dopiero piękne.Best of ADCC
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MA a podatek VAT od towarów i usług
- Ponad rok temu
-
co wybrac???
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić mate samemu?!
- Ponad rok temu
-
Genki Sudo i Juko kai -MUSICIE TO ZOBACZYĆ :)
- Ponad rok temu
-
Zasady bezpieczeństwa na treningu
- Ponad rok temu
-
Ktos idzie??
- Ponad rok temu
-
VIRTUA FIGHTER 2 PC...
- Ponad rok temu
-
TEKKEN4 & Mortal KOMBAT DECEPTION