czy walka moze byc piekna?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niektorzy w matematyce tego nie widzą i stają się wyrobnikami matematyki - często są to fachowcy (bez urazy) inżynierowie itd. - oni z tego korzystaja - tak samo prawdopodobnie większość komandosów itp. nie docenia walorów estetycznych walki wręcz/z bronia
i nie mam na myśli tu capoiry - która skłania się bardziej ku tańcowi - który de facto jest sztuką - ale mamy tutaj piękny przykład "łącznika" między walką a tańcem
Napisano Ponad rok temu
I to mnie denerwuje. Co jest zlego w agresii ? :?w ty musi być jakaś agresja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
znalazlem sie kiedys w towarzystwie studentow, ktorzy za wszelka cene probowali mnie i kolesiowi wyrobic etykietke bezmozgich debili, ktorzy potrafia tylko "sie bic" i nic w zyciu wiecej nie maja do roboty, po prostu takie glupki zero uczuc, sam agresor, zalosne, zalosne, a tacy inteligentni i "w porzadku" sie wydawali :? niestety
TT
klapki na oczach...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ktoś do tej pory nie lubił parteru niech zobaczy ten film jak tylko wróci na swoje miejsce.
Best of ADCC
To jest dopiero piękne.
dokladnie, to jest piekny klip
Napisano Ponad rok temu
wybacz ale mysle ze capoeira nie jest sztuka walki Kolesie ktorzy tylko to trenuja nawet gardy nie potrafia trzymac Chyba ze masz na mysli walke z samym sobą, z własnymi slabosciami to wtedy tak
no bez przesady capo też jest sztuką walki w sumie. stworzono ją po to aby móc bronić sie przed stażnikami n ajakiś plantacjach kawy itd. wygląda jak taniec ponieważ zażadcy farm szybko zabronili murzynom trenowac, ale oni wpadli na pomysł ze moga trenowac pod postacią tańca
to taka historia capo w skrócie
a pozatym znam paru kolesi widziłem jak trenują i co potrafią i szczerze mówiąćwygląda to skuteczne nie wiem na ile sprawdza sie to w praktyce(na ulicy)
ale słyszałem(tylko szłyszłem) ze jeden z kolesie pokonał 7. ponoc byli to laicy ale było ich 7. nie wiem czy temu wierzyć czy nie ale mówiło mi to pare osób no cóż z tym capo to tak już jest NI TO PIES NI TO WYDRA
Napisano Ponad rok temu
poprostu nie ma co tu duzo gadac, niektorym (debilom) nie da sie wytlumaczyc ze walka jest czyms pieknym
Trochę przegiołeś moim zdaniem. Nie wszyscy muszą znajdować w wlce piękno, tak jak nie wszyscy muszą się zachwycać obrazami Gauguina. Ale czy to od razu każe nazywać ich debilami? 8)
Ale ja oczywiscie lubie ogladać dobre walki. Róznież ze wzgledów estetycznych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ucze kolege który ćwiczył capo 2 lata i on jest laikiem. Niczego go tam nie nauczyli
wybacz ale mysle ze capoeira nie jest sztuka walki Kolesie ktorzy tylko to trenuja nawet gardy nie potrafia trzymac Chyba ze masz na mysli walke z samym sobą, z własnymi slabosciami to wtedy tak
no bez przesady capo też jest sztuką walki w sumie. stworzono ją po to aby móc bronić sie przed stażnikami n ajakiś plantacjach kawy itd. wygląda jak taniec ponieważ zażadcy farm szybko zabronili murzynom trenowac, ale oni wpadli na pomysł ze moga trenowac pod postacią tańca
a pozatym znam paru kolesi widziłem jak trenują i co potrafią i szczerze mówiąćwygląda to skuteczne nie wiem na ile sprawdza sie to w praktyce(na ulicy)
ale słyszałem(tylko szłyszłem) ze jeden z kolesie pokonał 7. ponoc byli to laicy ale było ich 7. nie wiem czy temu wierzyć czy nie ale mówiło mi to pare osób no cóż z tym capo to tak już jest NI TO PIES NI TO WYDRA
Napisano Ponad rok temu
"Sztuki walki" nie? PLaton kurwa pisał, że sztuka ma spełniać 3 zasady, ma być piękna dobra i cośtamkurwa jeszcze. Nie wiem, bo w liceum nie uważałem :wink:
Tak, walka zasadniczo moze być piękna. Szcególnie gdy ktoś ją kultywuje, stawia sobie ją jako cel. Sprowadza do formy tradycji i czegoś głębszego. Nie chodzi mi o pierdolenei ala jakies tam ki chi czy chuj wie co(no offence, nie znam sie na tym) Ale jako formę ulepszania siebie samego.
Każda czynnosć moze być sztuką, jeśli opanowana do perfekcji.
Mamy kurwa sztuke kulinarną i sztukę robienia drzwi. Naszą sztuką jest walka.
Zresztą, walka jako sztuka spełnia wszystkie wymogi kultury wyższej.
Ma swój cel-intencje, wiąze sie z pewnym wyborem i ze świadomością twozrenia owej sztuki.
Dobra, ja zbijam popełnić jakaś sztukę
a jutro bede robił swoje masterpiece of life :twisted:
Napisano Ponad rok temu
temat tego czy capo nadaje sie do walki czy nie był wałkowany z miliard razy....poczytaj sobie stare postyno bez przesady capo też jest sztuką walki w sumie. stworzono ją po to aby móc bronić sie przed stażnikami n ajakiś plantacjach kawy itd. wygląda jak taniec ponieważ zażadcy farm szybko zabronili murzynom trenowac, ale oni wpadli na pomysł ze moga trenowac pod postacią tańca
a co do pochodzenia capo to to jest sprawa dyskusyjna...poczytaj sobie stare posty
Napisano Ponad rok temu
I to mnie denerwuje. Co jest zlego w agresii ?
nic.
To bycie pierwotnym.
WIelu artystów uważało to jako ważną zasade prawdziwej sztuki.
Jak w terminie "Nagość Duszy" Przybyszewskiego, poezji Blake'a, czy w muzyce Jima Morrisona
Poza tym, jak ktoś ci powie że jesteś niekontrolujący się chamski prymityw to odpowiesz, nie, jestem pierwotny, towrze sztukę
Napisano Ponad rok temu
Czytanie starych postów o też nielada sztuka 8)poczytaj sobie stare posty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MA a podatek VAT od towarów i usług
- Ponad rok temu
-
co wybrac???
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić mate samemu?!
- Ponad rok temu
-
Genki Sudo i Juko kai -MUSICIE TO ZOBACZYĆ :)
- Ponad rok temu
-
Zasady bezpieczeństwa na treningu
- Ponad rok temu
-
Ktos idzie??
- Ponad rok temu
-
VIRTUA FIGHTER 2 PC...
- Ponad rok temu
-
TEKKEN4 & Mortal KOMBAT DECEPTION