MT mini SOCOM elite jako EDC - czy to ma sens?
Napisano Ponad rok temu
Czy frame lock oparty na sprężystym aluminium z przykręcaną (sic!) wkładka z tytanu nie zawiedzie?
Czy nada się w teren jako back-up?
Czy mocno zwężony czubek jest wystarvczająco mocny do biwakowych prac?
Jakie ostrze polecacie - stone wash czy satin, czy black - chodzi mi o trwałość i wygląd? I czy ma sens osrze combo do noża EDC?
Ech sporo tego.... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapewne świetnej jakości, idealnie wykończony, trwały, mocny ... ale raczej się o tym nie przekonam, chyba że w ramach debilnych ustaw wprowadzą ograniczenie długości ostrza i będzie się łapał - a czterocalowce nie.
Duży SOCOM to inna bajka już zupełnie
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Uzywal uzywal... powiem szczerze, ze to znakomity EDC!Czy ktoś używa takiego nożyka jako EDC - co on (ona, ono) jest wart?
Nie sadze... Ja w kazdym razie nie mam takich obaw. Tytan pieknie klei sie do klingi, wszystko jest idealnie spasowane. Zreszta to aluminium to nie jakis tam tani stop rodem z fotelika turystycznego Polsportu, tylko solidne duraluminuim lotnicze 6061-T6Czy frame lock oparty na sprężystym aluminium z przykręcaną (sic!) wkładka z tytanu nie zawiedzie?
Spokojnie. Testowalem go podczas urlopu - sprawdzil sie swietnie. Obszerniejsza relacja juz niedlugoCzy nada się w teren jako back-up?
Zalezy co rozumiemy jak "biwakowe prace". Na pewno nie jest to survivalowy wol roboczy, ale na backup nadaje sie wysmienicie...Czy mocno zwężony czubek jest wystarvczająco mocny do biwakowych prac?
Sam mam plain, ale combo tez bedzie ok. Jesli chodzi o pokrycie to IMHO najlepsze bedzie stone wash, chociaz ze swojego woodland camo tez jestem zadowolony.Jakie ostrze polecacie - stone wash czy satin, czy black - chodzi mi o trwałość i wygląd? I czy ma sens osrze combo do noża EDC?
Bierz smialo! To naprawde dobry i wygodny nozyk
Pozdrowionka,
Akme
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nosilem , tak bo niestety Misrotech nie wytrzymal ciezkiej pracy.Probowalem cos podwarzac i ........... nie glownia nie pekla nic takiego , od nacisku kciuka na blokade , odksztalcila sie ona w dziwaczny sposob , wyglada jakby skrecona , teraz nie mozna go nawet zamknac .
Tak powstal pierwszy mini fixed SOCOM , a ja sie w koncu przekanam jak to jest z tym serwisem Microtecha.
Napisano Ponad rok temu
A jaki masz pokrowiec - oryginalny z codury czy jakiś skórzany? I czy nie boisz się, że zgubisz?Dobra, to teraz kilka słów od Microholika... mam, używam. Noszę często jako EDC w pochewce poziomo na pasku, bez klipsa.
Napisano Ponad rok temu
... to kup scyzoryk.Jeśli więc szukasz noża do przecięcia sznurka, otworzenia pudełka, pokrojenia czegoś na grill, zrobienia kanapki w pracy, odizolowania kabelka od telefonu itp
Napisano Ponad rok temu
Sid, sorry ale twoje komentarze robia sie irytujace :?... to kup scyzoryk.
Napisano Ponad rok temu
inna kwestia że mniej radochy i jakoś tak mniej fajnie niż MT ale też da rade - więc komentarz jak komentarz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Komentarz tu pasuje jak piesc do nosa...komentarz jak komentarz.
...a dlatego, ze nikt nie pytal "jakim nozem moge uciac sznurek", tylko zadane zostalo bardzo konkretne pytanie o konkretny noz: MSE.a dlaczego ??
Caly topik jest o MSE - zauwazyles?
Napisano Ponad rok temu
a dlaczego ?? - okej rozumeim że irytujące było nie odpowiedzi na zadane pytanie - rozumeim
w takim razie Twoje komentarze rybak są również irytujące rozumując tym tokiem bo to co napisałeś równeiż nei jest odpowiedzia na pytanie.
zauważyłem o czym jest topic - a Ty ??
poodbijamy tak sobie jeszcze piłęczke robiąc OT czy dasz sobie spokój z przypieprzaniem sie do słówek ??
Napisano Ponad rok temu
pyt: czy zabudowany sedes kompaktowy Geberit dobrze się sprawuje w pomieszczeniach, gdzie zimą temperatura może spaść poniżej 15 C?
odp: do srania kup se nocnik
[dygresja mode-off]
Napisano Ponad rok temu
Blacha - to jeszcze raz.poodbijamy tak sobie jeszcze piłęczke robiąc OT czy dasz sobie spokój z przypieprzaniem sie do słówek ??
Siedzimy sobie milo przy piwku, Ty, ja i jeszcze paru znajomych, ktorzy troche pojezdzili i moga cos powiedziec na temat, ktory Ciebie interesuje.
Pytasz o rozne nasze doswiadczenia z Audi A3 i A4, bo sie powoli decydujesz na ktorys.
I w tym momencie przychodzi ktos, ktory w jednym z nich raz siedzial w salonie u dilera, albo je tylko widzial w tym salonie przez szybe - i daje Ci rade od serca, ze "jak do jazdy po miescie, to sobie lepiej rower z parasolem kup, bo starczy, a tanszy".
Co mu powiesz?
"Komentarz, jak komentarz"?
A co do "moich komentarzy", to zauwaz, ze bynajmniej nie ja zaczalem offtopik - wiec Twoje "skonczmy", zanim Ci odpowiem, jest troche nie na miejscu.
Rozumiesz, o co mi chodzi?
Jak chcesz jeszcze o tym pogadac, to mi poslij priva.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a nocnik to fixed
m.
Napisano Ponad rok temu
komentarz jak komentarz = lakoniczna odpowiedź bez oceny merytorycznej zawartości czy jakiejkolwiek skonkretyzowanej opini, analogicznie do "powiedział co wiedział" itp.
dobra - z mojej strony EOT - szkoda śmiecić a my sie i tak nei dogadamy.
Napisano Ponad rok temu
To jak nosisz ten nożyk bo się chłopaki poprztyklali i szlag jasny trafił w wątek. :bad-words:
W skórce czy w codurce? I jak zabezpieczasz przed zgubieniem skoro jak go nosisz to wcale nie czujesz?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mam BM Gamera i... samochód :-)
- Ponad rok temu
-
Sklepik z artykułami które tak lubimy
- Ponad rok temu
-
ilość czy jakość... ????
- Ponad rok temu
-
do 1oo$
- Ponad rok temu
-
Benchemade
- Ponad rok temu
-
Foldery: Tip down/Tip up-carry...?
- Ponad rok temu
-
Diamenty sa wieczne...? :)
- Ponad rok temu
-
No i wyszedl pierwszy seryjny skladany miecz ;)
- Ponad rok temu
-
Timberline knives ??
- Ponad rok temu
-
Gerlach/Sanitas Nóż 98nz.
- Ponad rok temu