Sam twaróg mówisz? To ja Ci troche namieszam, bo u niektórych więcej niż powiedzmy 150g dziennie, codziennie, może powodować problemy ze stawami (o szczegóły mnie nie pytaj)
mam nadzieje że Ci pomogłem
150 g białka czy twarogu ?
Napisano Ponad rok temu
Sam twaróg mówisz? To ja Ci troche namieszam, bo u niektórych więcej niż powiedzmy 150g dziennie, codziennie, może powodować problemy ze stawami (o szczegóły mnie nie pytaj)
mam nadzieje że Ci pomogłem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znalazłem na forum coś takiego :
To nie żadne Białko serwatkowe tylko serwatka białkowa a to duża różnica.
To dwie różne substancje i nie stosuje się ich zamiennie! Z serwatki wyodrębnia się zawarte w niej białka (i dlatego nazywają się białkami serwatkowymi) i to one mają dopiero zastosowanie w odżywkach dla sportowców!
Sucha masa serwatki to:
- laktoza (69 do 75%)
- wysokoodżywcze białka rozpuszczalne (10 to 13%)
- pozostałości tłuszczu
- sole mineralne (8 to 10.5%)
- witaminy (B1- B2 - B6 - B9 - B12 - C...)
Serwatka ze względu na swój skład nie ma zastosowania w diecie osób uprawiających kulturystykę i sporty siłowe, gdyż jej głównym składnikiem jest cukier mleczny - laktoza. Wymieniony składnik nie jest przyswajany przez dużą liczbę dorosłych osób powodując u nich biegunkę i upośledzenie czynności układu pokarmowego. Ponadto laktoza powoduje w wielu przypadkach efekt "otłuszczania się" co mija się z celem treningu. Trzeba pamiętać o tym, iż serwatka zawiera tylko! 10 do 13% białka.
To z serwatki płynnej drogą procesów biotechnologicznych otrzymuje się suchą frakcję białek serwatki. Nazwą "białka serwatki określa się grupę białek, w skład której wchodzą b-laktoglobulina, a-laktoalbumina, immunoglobuliny, albuminy osocza, glikomakropeptydy, laktoferyna i inne. To właśnie te białka mają zastosowanie w odżywkach dla sportowców, ze względu na swoje silne właściwości anaboliczne i najwyższą przyswajalność - a nie serwatka.
podsumowanie-nie bierz chocby Ci za darmo dawali!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może znacie jakieś przepisy na tunczyka, bo juz po polowie puszki musialem sie zmuszac aby jesc reszte.
Napisano Ponad rok temu
Może znacie jakieś przepisy na tunczyka, bo juz po polowie puszki musialem sie zmuszac aby jesc reszte.
Ja robię w ten sposób:
Gotuję na twardo dwa jaja, kroję je w drobną kostkę i dodaję do tego połowę zawartości puszki. Delikatnie doprawiam i mieszam. Wychodzi z tego coś w rodzaju pasty. Polecam
Napisano Ponad rok temu
Nie da się. :-) Dla mnie osobiście tuńczyk ma paskudny smak i dlatego wolę, jak sobie pływa w morzu.mówisz ,ze da sie zjeść?
Napisano Ponad rok temu
Nie da się. :-) Dla mnie osobiście tuńczyk ma paskudny smak i dlatego wolę, jak sobie pływa w morzu.
mówisz ,ze da sie zjeść?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tez tak myslalem na początku, teraz przy zjadaniu 2 puch dziennie brzed dluuuuugi okres czasu popijam tunczyka wodą zeby nie czuc tego smaku, blehSałatka z tuńczyka to jedna z moich ulubionych potraw to jest pyyha
Napisano Ponad rok temu
Tak jak powyzej nie tykac tych serwatek z allegro. To jest odpad.
Ktos tutaj wspomnial o masle orzechowym, pisze o tym oryginalnym a nie jakiejs Nutelli ;-) dokladnie to swietna rzecz, ale na mase, tylko szkoda ze w Polsce jest tak zabojczo drogie 500 g kosztuje ok. 8 zl. Bardzo smaczne i fajnie sie na tym rosnie, nie polecam osoba, ktore maja sklonnosci do otluszczania lub juz maja troche tluszczyku.
Napisano Ponad rok temu
Ryż to węglowodany, jajko najwięcej białka ma w żółtku ,żółty ser ma białko w zawartości ,ale przedewszystkim wapń . Białko to ; drób , nabiał . Odrzywki sa zdrowe , dobre i do tego fajnie działaja :wink: Aha jeszcze ,warzywa strączkowe są bogate w białko Śmietana ma białkokurczak + ryz
Napisano Ponad rok temu
Może znacie jakieś przepisy na tunczyka, bo juz po polowie puszki musialem sie zmuszac aby jesc reszte.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu