Dopiero qpa... - cd.
Napisano Ponad rok temu
Jest projekt ustawy PiS zakazujący noży, komianirrek siekier itp(kolega muchol się chyba cieszy, bo tak za tym zawsze się opowiadał). Uważam,że należy napisać list, podpisany przez nas(im więcej nazwisk tym lepiej), w którym przedstawimy:
1)nóz jako narzędzie
2)bezsensoność przepisu(np co mają zrobic wędkarze? ludzie którzy pracują i potrzebują noża)
3)nóż jako broń tylko w takim zakresie,że bandyta nie przestanie nosić noża(ze stadonu, który może wyrzucić do śmietnika w razie zbliżającego się radiowosu)a normalnym ludziom nie pozwala się to obronić(tu mogą paść wypowiedzi instruktoów noża,że jest niemozliwością się obronić gołymi rękami)
4)Kominiarki i siekiery - tu się z nimi zgodzimy(chociaż to też głupota),żeby uważali,że jesteśmy normalnymi ludźmi, którzy myslą, a nie sprzeciwstawiają się wszyskiemu...
maile wszytkich posłów są na stronie sejmowej- wbrew pozorom - odpisują(niektórzy i nie mówię tu o PiSie)-a możemy wysłaś ludziom z poważnych partii(ominąć samoobronę i LPR).PiS,żeby to zmienili a reszta,by nie poparła bez zmian.
Nie wiem na ile coś zyskamy, ale spróbować wwarto.
Co wy na to??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to trza kogos kto umie po ichniemu napisac i jest obcykany w tym w wystarczajacy sposob poza umiejetnoscia ladneego pisania.
a Tyh sie chyba znasz co nieco:)
jak by nie bylo idea wspaniala ale kto kto kto?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz to prawdziwi bandyci będą bezpieczni
jak komuś będą chcieli wpierdol spuścić to już wiedzą
że nie ma broni palnej,kastetu,lepszego gazu pałki czy noża
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli można prosić oczywiscie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pisanie o obronie za pomocą noża pokazuje, że myślimy poważnie o użyciu ostrzy przeciwko innym ludziom, i choćby jedynym celem miałabyć samoobrona przed innym nożownikiem, to nie wygląda to dobrze.
Instruktorów noża prosiłbym raczej o wypowiedź w klimacie -> sparringi to dynamiczna wersja szachów. Świetna zabawa, rozwijająca szybkość, zwinność i refleks, oraz pokorę wobez ostrza. No i która pokazując niebezpieczeństwa wynikające z użycia noża wybija wszystkim z głów jakiekolwiek zastosowania "bojowe".
Tyle uwag
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
A może Shaft pokaże co wyprawia z czerwoną atrapą....
(no musiałem trochę humoru zaimplementować....)
Napisano Ponad rok temu
swiete slowa Adamie :-)
W końcu jestem do granic obrzydliwości poprawny politycznie, nie? :wink: Może choć raz się to na coś przyda 8)
Napisano Ponad rok temu
kurde blaszka (sorry Blacha tak mi sie powiedzialo :wink: ), jak idzie tlum z siekierami to za posiadanie palek mozna ich capnac
jak maja kominiarki to chociaz wylegitymowac (nie wiem, przeszukac ? czy to nakaz potrzebny ?)
kastety - ban jest na nie wiec gdzie jest problem ?
noze - posadza lesnikow/mysliwych/wedkarzy/MacGyverow itp. Kurde ja tez nie znam drecha zadnego, ktoryby koske nosil... (ci co dziesionuja moze i nosza, ale policja ich raczej nie lapie bo uciekajac/maja ja dobrze ukryta)
myslenie ma przyszlosc... ale nie w naszym kraju
Napisano Ponad rok temu
Miałem się ubrać undergroundowo, ale jednak widzę, że marynarka musi być.
A może Shaft pokaże co wyprawia z czerwoną atrapą....
(no musiałem trochę humoru zaimplementować....)
dajcie mi ziobro to mu pokaze co sie wyprawia:)
Napisano Ponad rok temu
*To tylko wersja, bo poślemy do Posłów(tych nabardziej znanych), wtedy będzie Panie Pośle i przewodniczących partiiWarszawa dn. 11.10.2004
Pan Jan Kowalski, poseł na Sejm 4 kadencji,*
Przewodniczący Polskiej Partii Debilizmu
Szanowny Panie Przewodniczący
W z związku szykowaną przez Państwa** ustawą o zapobieganiu przestępczości zwracamy się z prośbą o ponowne rozpatrzenie jej projektu, szczególnie części dotyczącej zakazu noszenia noży w miejscach publicznych, gdyż uderza ona także w praworządnych obywateli
Nóż jest nie tylko bronią noszoną na co dzień przez bandytów. To także bardzo przydatne narzędzie mające szeroką gamę zastosowań. W dzisiejszych czasach gazet kształtują opinię publiczną a wyciągając na wierzch tragiczne w skutkach zdarzenia demonizują opinię na temat noża.
Jako ludzie interesujący się nożami, znający się na nich chcielibyśmy zaprotestować przeciwko zakazie noszenia noży na co dzień. Gdyby taki przepis funkcjonował*** przed X laty nasz kolega i jego żona mógliby już nie żyć, gdyż noszony przez niego nóż uratował ich przecinając pasy w rozbitym samochodzie.
Jesteśmy jednocześnie świadomi, iż nóż może być jednocześnie niebezpieczny w niewłaściwych rękach. Pragniemy pokazać jednak, że sam nóż nie zabija, nie kaleczy, do tego potrzebna jest wola człowieka, który może posłużyć się do tego celu młotkiem, śrubokrętem, płytą CD, która łamiąc się tworzy bardzo ostre i niebezpieczne krawędzie. Nie mniej jednak tych rzeczy zakazać nie można, bo niepotrzebny jest nam kolejny martwy przepis, który może zostać zastosowany w niewłaściwych okolicznościach.
Jesteśmy pasjonatami i hobbystami. Posiadane przez nas noże są wysokiej kasy i maja dużą wartość, w przeciwieństwie do noży używanych przez statystycznego przestępcę. Taki nóż bez żalu może zostać wyrzucony po napadzie lub w razie kontroli policji….
Żeby zapoznać Pana z „kulturą ostrza” chcielibyśmy bardzo serdecznie zaprosić Pana na I Ogólnopolski Zlot Miłośników Noży, który odbędzie się 23 października 2004 w Warszawie w Centrum Budownictwa na ul. Kłobuckiej 8.
Prosimy Pana Przewodniczącego o rozważenie naszych argumentów
Łącząc wyrazy szacunku
** w wersji nie dla PiSu możemy prosić o niepopieranie jej w całości
***O ile PiterM pozwoli na użycie jego wypadku jako przykłąd(i poda szczegóły bo dałem X, a nie liczbę)
****NIe jest to sformatowane, bo wklejałe z Worda, gdzie były takie funkcje jak justowanie, wyrównaj do lewej(bo tak powinna być m.in data itp)Chodzi tu o treść.
Jest to szkielet(robiony naprędce), wiec akapityu sa krótkie, do rozbudowania. Co sądzicie?
PS na co dzień, czy na codzień???
Napisano Ponad rok temu
To zesmy sie czasow doczekali
Inna sprawa ze mnie nigdy zadna policja nie rewidowala, wystarczy uwazac gdzie sie wyjmuje i tyle
Ja sam się zrewidowałem w obecności glniarza, tj. zapytałem, czy noszenie takiego cacka jest nielegalne.
Gość wybałuszył gały na widok CRKT Polkowski/Kasper Companion i powiedział, że chyba musiałbym zapytać w Warszawie, bo on to nie wie
Napisano Ponad rok temu
pierwsz uniknijmy wyrazo bandyci, wyrzucic noz po napadzie
druga chetnie dam kilka przykladow kiedy noz w pracy ratowniczej uratowal zycie z konkretnymi datami i podpisami ludzi upowaznionych do takich rzeczy i wiarygodnych.
Napisano Ponad rok temu
zamiast bandyci(de fact takiego słowa używajka też politycy) mozemy użyć przestępcy lub kryminaliścihmm moje opinie
pierwsz uniknijmy wyrazo bandyci, wyrzucic noz po napadzie
druga chetnie dam kilka przykladow kiedy noz w pracy ratowniczej uratowal zycie z konkretnymi datami i podpisami ludzi upowaznionych do takich rzeczy i wiarygodnych.
Masz na mysli,że mamy nie podkreslac, ze dla nas to nie ta samo co dla nich wyrzucić nóż??
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Noże - kobiece czy męskie?
- Ponad rok temu
-
Co oznacza dla was termin ''taktyczny''???
- Ponad rok temu
-
PIKA / mini-PIKA
- Ponad rok temu
-
Ontario Rat-3
- Ponad rok temu
-
Microtech Site
- Ponad rok temu
-
Pochwa a korozja...
- Ponad rok temu
-
Znowu qpa...
- Ponad rok temu
-
Nowy...
- Ponad rok temu
-
CS Trail Guide - co jest wart?
- Ponad rok temu
-
Jak to sie robi w naszej wsi, czyli Diamond Sharpmaker ...
- Ponad rok temu