pokazy WingTsun - zaproszenie
Napisano Ponad rok temu
no właśnie chyba bez znaczenia to.
najważniejsze, żeby my zdrowe byli
Napisano Ponad rok temu
no i jak te pokazy wyszly? choc moze nie powinienem pytac, bo moge sie domyslec odpowiedzi
Pokaz jak pokaz :-) W Krakowie prezentowali Siu-nim-tau i Chum-kiu, sifu Maday pokazywał jeszcze jakąś formę z nożami (ponoć pierwszy raz w życiu) i z długim kijem.
Było jeszcze dwóch komandosów z węgierskich jednostek specjalnych, pokazywali obronę przed nożem i jakąś taką pałką.
Potem każdy mógł poćwiczyć najprostsze cykle z instruktorami, i w sumie chyba tyle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszce jedną rzecz sobie przypomniałem, tylko... nie wiem jak to przedstawić, Maday pokazywał jeszcze jedną formę, to co było w niej ciekawe to ruchy dłoni, samej dłoni bez przedramienia (ale nie jak w siu-nim-tau), bardzo szybkie, właściwie przypominały drgawki :wink: . Mówił, że to bardzo zaawansowana forma, ale nie wiem co to jest, bo wcześniej nie widziałem czegoś takiego. :roll:
Napisano Ponad rok temu
co oni znowu wymyslili??Mówił, że to bardzo zaawansowana forma, ale nie wiem co to jest, bo wcześniej nie widziałem czegoś takiego :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:drinking:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi raczej o specyficzną siłę, wibrację rąk podczas uderzeń satsao i changsao czyli spręzystą siłę Chang Dong Lik którą rozwija ta forma
ta forma sie nazywa "strzelajace palce" a nie "wibracje dloni", ale moze wlasnie o to wam chodzi? nie znam sie na tyle na chinskiej terminologii zeby rozgryzac termin "Chang Dong Lik'
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
chodzi raczej o specyficzną siłę, wibrację rąk podczas uderzeń satsao i changsao czyli spręzystą siłę Chang Dong Lik którą rozwija ta forma
ta forma sie nazywa "strzelajace palce" a nie "wibracje dloni", ale moze wlasnie o to wam chodzi? nie znam sie na tyle na chinskiej terminologii zeby rozgryzac termin "Chang Dong Lik'
pozdrawiam
super!
cieszymy się, że w końcu ktoś lepiej wie jak się nazywa 3 forma WingTsun :wink: ... tyle cholibka lat żyli chopaki w ciemnocie :wink:
sijo LeungTing powiedział: 3 forma (wymawiał "bju dżi") to forma "wibrujących palców". nazwa pochodzi od specyficznych wibracji widocznych podczas jej właściwego wykonania
Napisano Ponad rok temu
a swoja droga (ale co ja tam wiem, przeciez w zyciu nie widzialem sijo, a jesli juz to bylo dawno i nieprawda) to mowil "thrusting fingers" :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kalarippayat i kung-fu
- Ponad rok temu
-
Yiquan, a filozofia wschodu
- Ponad rok temu
-
PAK HONK KUNG-FU w Wawie
- Ponad rok temu