Chandra...
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli tak to jak sobie z tym radzicie?
Napisano Ponad rok temu
Trenuję dalej ;-)
Pozdrawiam i życzę wytrwałości ! Minie :-)
Napisano Ponad rok temu
jesli nie widac postepow to moze nastawienie niewlasciwe??
-czyli jest nad czym pracowacwasze aikido zamiast się posuwać do przodu to odwraca się do was d*** i idzie gdzieś w śiną dal
Napisano Ponad rok temu
A jak po treningu odczujesz na całym ciele jakość technik wykonywanych przez innych-przejdzie ci :wink:
Napisano Ponad rok temu
Drodzy przyjaciele, zastanawiam się czy dopada was czasami dół, chandra, depresja itp. i uważacie że wasze aikido zamiast się posuwać do przodu to odwraca się do was d*** i idzie gdzieś w śiną dal....?
dokładnie wiem co czujesz. myślę że w takich wypadkach nie należy na siebie naciskać, ale chwilowo odpuscic i odpocząć. Potem głód Aikido sam wróci.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Co odpuscic? treningi??? 8O 8O 8O wolne zarty!!! Tylko potworne lenie tak robia.dokładnie wiem co czujesz. myślę że w takich wypadkach nie należy na siebie naciskać, ale chwilowo odpuscic i odpocząć. Potem głód Aikido sam wróci.
Silvio
Wlasnie trzeba zdwoic czestotliwosc, potroic wysilek, rozwinac do maximum osobisty trening poza dojo.....w ostatecznosci wykonac rozpaczliwy gest, zmniejszajac codzienna dawke piwa
Napisano Ponad rok temu
Drodzy przyjaciele, zastanawiam się czy dopada was czasami dół, chandra, depresja itp. i uważacie że wasze aikido zamiast się posuwać do przodu to odwraca się do was d*** i idzie gdzieś w śiną dal....?
Zakceptować, przestanie być problemem...
Napisano Ponad rok temu
Co odpuscic? treningi??? 8O 8O 8O wolne zarty!!! Tylko potworne lenie tak robia.
dokładnie wiem co czujesz. myślę że w takich wypadkach nie należy na siebie naciskać, ale chwilowo odpuscic i odpocząć. Potem głód Aikido sam wróci.
Silvio
Wlasnie trzeba zdwoic czestotliwosc, potroic wysilek, rozwinac do maximum osobisty trening poza dojo.....w ostatecznosci wykonac rozpaczliwy gest, zmniejszajac codzienna dawke piwa
Śmiem się nie zgodzić. Uważam, że nalepszym wyjściem będzie przerwa. Co najmniej roczna, zwiększona dawka codziennego piwa i pilot (remote control) w ręku. A po roku wrócić na matę i przezyć szok, że kumple "z jednej fali" wiedzą i potrafią więcej Jednak mięśnia piwnego nikt i nic ci nie odbierze, a co się wybyczyłeś to twoje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia i powodzenia w przelamywaniu barier...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi przerwy nie pomagaja a wrecz doluja, raczej nie mamy tu doczynienia z przetrenowaniem wiec odpuszczac nie trzeba.
Napisano Ponad rok temu
O.K.
A w takim bądz razie jak można samemu ćwicząc poza dojo?
No poza zaczepianiem dresów, kata w parku...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co odpuscic? treningi??? 8O 8O 8O wolne zarty!!! Tylko potworne lenie tak robia.
Szczepan, jeśli Tobie to pomaga to super. Osobiście uważam że ludzki umysł lubi różnorodność i to nas różni od maszyn. Wydajność robotnika przykręcającego cały dzień ten sam element na taśmie produkcyjnej w fabryce spada wraz z upływem czasu.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Szczepan, jeśli Tobie to pomaga to super. Osobiście uważam że ludzki umysł lubi różnorodność i to nas różni od maszyn. Wydajność robotnika przykręcającego cały dzień ten sam element na taśmie produkcyjnej w fabryce spada wraz z upływem czasu.
Silvio
Szanowny Silvio,
SW maja to do siebie, ze nie jest to dzialalnosc intelektualna. W razie ataku cialo ma za zadanie zareagowac odruchowo, bez myslenia. Zeby taki stan osiagnac, potrzeba wlasnie takiego nudnego, mechanicznego treningu przez wiele lat. Chwilowe wahania(przykladowo wydajnosci czy innej chandry) nie maja tu zadnego znaczenia.
Co sie liczy, to zespolenie umyslu z cialem. A dopuki sa jakies wahania, dolki, euforie, chandry, to oznacza ze to zespolenie jeszcze nie nastapilo. Zadna przerwa nie zblizy nas do lepszej harmonizacji ciala i ducha.Tylko jeszcze ciezszy trening.
Ot co!
Napisano Ponad rok temu
Jak to robić- odpowiedź zależy od bardzo wielu czynników, a każda droga w skarajnośći typu podwojony morderczy trening lub całkowita abstynencja grozi przykrymi konsekwencjami (np. z jednej strony kontuzje z drugiej rozleniwienie, zniechecenie, brak bodzców do integracji, odsuwanie problemu) Jak zwykle złoty środek jest najtrudniejszy do osiągniecia i dla każdego będzie sie znajdował w innym miejscu.
Trywializując można sobie poradzić (tu bez wartosciowania rozwiązań) po męsku - skatujmy sie na maksa, zapijmy smutki :wink: lub na sposób kobiecy - będe dla siebie dobry, dam sobie wytchnąc, zajme sie czymś innnym, zjem pizze lub kupie sobie coś co mnie pocieszy 8)
Co wybierzecie zalezy od indywidualnych potrzeb i preferencji - nie ma rozwiązań idealnych
Ł. (wujek Dobra Rada - zadumany nad złozonością ludzkiej psychiki i potrzeb 8) )
Napisano Ponad rok temu
Malutki OT (jakoś nie mogłem się powstrzymać :wink: ) :Ł. (wujek Dobra Rada - zadumany nad złozonością ludzkiej psychiki i potrzeb 8) )
Dzieci: Nie do wiary! Jak można się tak brzydko wyrażać?!
Wujek: Dam wam dobrą radę: kiedy wasz kolega znów zacznie mówić brzydkie wyrazy, wiecie co zróbcie wtedy?
Dzieci: Cooo?
Wujek: Udawajcie, że nie słyszycie, co do was mówi. Że nic nie słyszycie.
Dzieci: Huraaaa! To jest wspaniała rada!
Napisano Ponad rok temu
Malutki OT (jakoś nie mogłem się powstrzymać :wink: ) :[/quote]
Wujek zawsze z wami
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie Newbee'a
- Ponad rok temu
-
sezon ogórczany
- Ponad rok temu