"Co sie k**a patrzysz", chyba o kompleksach.
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi to mówić, ale ludzi przez internet nabawili sie wtórnego analfabetyzmu. Nie dość, że spora część i tak nie umie używać języka polskiego, jeszcze kaleczy go na forum. Do tego nikomu to nie przeszkada 8O .
Pozdrawiam i gratuluje spostrzegawczości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym raczej powiedzial, ze to Ty miales szczescie.Nu dzisiaj 3 gostkow z mojego osiedla zakosili rower synkowi jakiemus, kumpel szpakną i zaraz CO SIE KU*** GAPISZ HU** NAJE*** CI ?? i tak przechodzili caly czas gadając ... jak mnie cos takiego wkurza ;/ maja szczescie ze trenuje kick boxing dopiero 2 tygodnie
Chcialbym to zobaczyc lal lalbys 3 gostkow na raz.
A moze to ja jestem taki cienias?
I tam stary ... znam ich mniej wiecej i to sa takie kozaki bo jeszcze wpier*** nie zarobili porządnie no i są starsi. a w ong bak to A-ting by załatwił 10 takich
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- Co się kurwa patrzysz?
- Bo mam kurwa oczy.
Nie musiałem nigdy użyć, ale riposta mojego przyjaciela bardzo mi się podobuje :wink:
Stosować z umiarem.
PS: To nie jest nawiązanie do postu "Tekst na ulicę".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niewydaje mi się aby porównanie człowieka do np. chomika (czy jakiegokolwiek innego zwierzęcia) było trafne, zewzględu na diametrlane różnice intelektualne. Człowiek nie może sie "zezwierzęcac", człowiek jest wstanie panować na swoim zachowaniem, nad swoimi emocjami, a zwierze nie.Ja mysle ze to nawiazuje do pierwotnych, instynktownych zachowan.np wsrod chomikow gdy jeden nie chce walczyc-poddaje sie kladzie sie na plecy-drugi wtedy odpuszcza,nie gryzie lezacego. Wystarczy obserwowac zwierzeta, zwierze boi sie, widzac przeciwnika chowa sie i odwraca wzrok, jesli patrzy prosto w niego, znaczy ze podejmuje wyzwanie-to gest nie tylko oczu ale takze pozycji-frontalnej,gotowej do ataku. To jest cos znacznie wczesniejszego niz nasza kultura i nieodnosi sie tylko do dresow czy niedresow-intelektualistow.
Dlatego cżłowiek powinnien racjonalnie i inteligetnie rozómowac, a nie..."Co się k..a patrzysz"?
Napisano Ponad rok temu
Moze i jestem staromodny ale ostatnio zauwazylem ze dluzej niz 20 sekund przygladanie mojej osobie powoduje u mnie chec dowiedzienia sie czego dana osoba chce ode mnie ... i tak w zaleznosci od sytuacji i osoby ktora mi sie przyglada stosuje rozne formy zapytania :>.
A co mnie wkurza ? ostatnio na wykladzie siedzial obok mnie taki pan w wieku kolo 40 latek ... i co wykladowca przesunol wzrokiem po auli i musnol jego to ten kiwal lbem jak muzulmanin o 6 rano i tak non stop ... ze niby wie o co chodzi itp . POwiem wam szczerze ze mnie to wkurzalo nigdy nie lubilm lizustwa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba ze wlasnie dlatego kapral nosi ciene oqlary
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podświadomie dres czuje się "zagrożony" bo patrząc mu w oczy nie jesteś uległy wobec jego "przywódczej" postawy, rzucasz mu wyzwanie stawiając opór. To iskierka ale w kanistrze benzyny (biorąc pod uwagę prymitywność, głupotę i ilość agresji).
Napisano Ponad rok temu
Niewydaje mi się aby porównanie człowieka do np. chomika (czy jakiegokolwiek innego zwierzęcia) było trafne, zewzględu na diametrlane różnice intelektualne. Człowiek nie może sie "zezwierzęcac", człowiek jest wstanie panować na swoim zachowaniem, nad swoimi emocjami, a zwierze nie.
a) złośliwie zauważę, brak wybitnych różnic intelektualnych między dresem a np. chomikiem
poczytaj coś o ludzkich zachowaniach. np. Zimbardi, Desmond Moris i pewnie setki innych. Np. wyobraź sobie, że wyjeżdasz autem z parkingu pod supermakretem. Czekający na zwolnienie miejsca może sie zachowywać na dwa sposoby
-grzecznie czekać
-zatrąbić na Ciebie, machać na Ciebie ręką ew.krzyknąć "Rusz się"
Były robione badania, jak długo kierowca wyjeżdza z parkingu w pierwszym i w drugim przypadku (kobiet też to tyczy) . Jak myślisz jakie były wyniki ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z biologicznego punktu widzenia to czlowiek tez jest zwierzeciem, wiec poniekad masz racje-nie moze sie "zezwierzecic". Obowiazuja go takze pewne prawa natury i tkwia w nim instynkty, ktore objawiaja sie bardziej lub mniej... Od zwierzat nizszych faktycznie roznimy sie tym, ze jestesmy inteligentni, ale zauwaz, ze pytanie "Co sie k***a patrzysz?" zadaja przewaznie ludzie o niezbyt wysokim poziomie powyzszej... Czlowiek inteligentny, o jakims poziomie kultury osobistej zada pytanie: "Znamy sie moze skads?","W czym moge pomoc" tudziez "Czy sie gdzies wybrudzilem?"...Niewydaje mi się aby porównanie człowieka do np. chomika (czy jakiegokolwiek innego zwierzęcia) było trafne, zewzględu na diametrlane różnice intelektualne. Człowiek nie może sie "zezwierzęcac", człowiek jest wstanie panować na swoim zachowaniem, nad swoimi emocjami, a zwierze nie.
Napisano Ponad rok temu
Spróbujcie nawiązać z kimś kontakt wzrokowy jadąc, np. autobusem. Jeśli ta druga osoba odwróci wzrok wcześniej, nie macie wrażenia, że właśnie odnieśliście jakieś drobne zwycięstwo?
Zwróćcie także uwagę na zachowanie ludzi jadących w windzie. Będą patrzeć wszędzie, tylko nie sobie nawzajem w oczy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ciekawe spojrzenie na walke uliczna z R.P.A
- Ponad rok temu
-
Artykuły o "krojeniu" w Gazecie W... co myślicie?
- Ponad rok temu
-
KOSZALIN
- Ponad rok temu
-
Punkt widzenia
- Ponad rok temu
-
przygoda przygoda kazdej chwili szkoda....
- Ponad rok temu
-
Fair play na ulicy?
- Ponad rok temu
-
obsrany temat :D
- Ponad rok temu
-
oaza spokoju czy wulkan
- Ponad rok temu
-
Pewność siebie i głupota czynią cuda