Czy u Jacka Wysockiego mozna oblac egzamin?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak:
Im wyższy stopień tym trudniej.
Szczeże to na 6 i 5kyu zdaje każdy.
6kyu to zawiązanie pasa, a 5kyu to tak naprawde... raczej każdy zdaje. znam jednaą osobę która nie zdała. Dalej już jest gorzej. :roll:
Napisano Ponad rok temu
ps. ocen nie było
Napisano Ponad rok temu
Szczeże to na 6 i 5kyu zdaje każdy.
6kyu to zawiązanie pasa, a 5kyu to tak naprawde... raczej każdy zdaje. znam jednaą osobę która nie zdała. Dalej już jest gorzej. :roll:
Nic dziwnego że mamy tylu popeliniarzy w Polsce
U mnie 6 kyu to umiejętnośći panowanie nad padami, poruszania się po tatami, podstawowe ataki, kokyudosa, egzamin teoretyczny ze zwrotow iwyrażeń, oraz poprawnej wymowy (m in. kyu), znajomość etykiety, i generalnie cała postawa. Na to nie mniej niż 50 godzin na macie, czyli u mnie jakieś 6 miechów trenowania..
zygac sie chce.. a Wy mi tu pierdzilicie o wiazaniu pasa... :blus:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
6 kyu to tak naprawdę jako taka znajomość nazw, ogólnego wyglądu techniki i padania tak by się nie połamać... - wydaje mi się, że spokojnie po 2 miechach 3 razy w tyg. i człowiek zda
5 kyu to znajmość nazw, techniki w większym stopniu przypominające techniki niż to było na 6 kyu, lepsze tempo, umiejętność poruszania się w technice ... - 5,6 miechów po 6 kyu 3 razy w tyg.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po jakims pół roku cwiczen zaczełem cwiczyć równolegle w klubie u słonia na królowej jadwigi.już wtedy wydawało mi się ze 3 godzinne treningi ( a było to z 4-5 lat temu) ( i przy studenckiej zniżce!) w tygodniu (za 80zł miesiecznie!) to lekka przesada i dostałem zgodę na cwiczenie we wtorki i czwartki u słonia.pominę przytaczanie głupich tekstów puszczanych przez senseja słonia i opisze ostatni mój tam trening:
zaczeło się od leniwego seiza i tekstu "o boże, jak mi się dziś nie chce ćwiczyc", po mokuso kazał poprowadzić rozgrzewkę jakiejś dziewczynie.po rozgrzewce pochłaniającej tak z 1/4 - 1/3 kazdego treningu rozpoczął się trening właściwy - techniki, na którym Słon skupił się na samodzielnym ćwiczeniu i ani raz nie podszedł zeby mnie poprawić.nie widziałem też zeby poprawiał innych.moja decyzja nie była spontaniczna, wkurzenie narastało od długiego już czasu.tego dnia zadzwoniłem do instruktora aikikai i umówiłem się na trening.poszedłem tam z kumplem z którym dotąd cwiczyłem w pua i odczułem znaczną różnice w podejsciu to studenta i przestałem miec wrażenie ze jestem tylko po to zeby dusić ze mnie kasę. są w szczecinie naprawdę niezli instruktorzy aikikai i pan z najwyższym stopniem w polsce. polecam aikikai
aha, egzaminy jakie zdawałem w nastepnym klubie kosztowały mnie sporo wysiłku i nieco kucia
Napisano Ponad rok temu
Co do pazernosci na kase- nie wiem, nie wypowiadam sie.
Napisano Ponad rok temu
Trzeba lubic swoich studentów, trzeba byc dumny z ich osiagniec. Dobrze jest kiedy w duzej organizacji takiej jak aikikai prowadzacy zajecia w roznych dojo moga porownywac przy okazji egzaminow swoich uczniow i ich osiagniecia.
Moj nauczyciel bardzo sie ostatnio ucieszyl kiedy w jego malym dojo pojawila sie piewsza hakama
Napisano Ponad rok temu
Może chodzi o baranskiego?kolejny gwiazdor i cwaniaczek :wink: .
przyznam jednak- i to dzięki niej tak mnie aikido zafascynowalo- ze Jack dochował się naprawdę fenomenalnej uczennicy
Napisano Ponad rok temu
Jest dla ciebie nieprawdopodobne?co masz na mysli?bo
no trocge egzaminow na Torze Kolarskim widzialem i nigdy to nie byly egzaminy na piekne oczy. Nie widzialem żadnego z uczniow shihana Wysockiego ktorego egzamin byl naciagany.
Trudno mi mowic jak jest w innych sekcjach... widzialem pare takich egzaminow , gdzie ludzie zdawali a ja bym ich z czystym sumieniem oblał (choćby ten kilkanacie lat temu - we Wrocku u senseja Kantsuki).
Przypadek Słonia - no comments
Napisano Ponad rok temu
chodziło ci o egzamin kanetsuki? słyszałem ze dziwne rzeczy sie dzieją na egzaminach.widziałem kiedyś na wideo egzamin pewnego pana na dość wysoki stopień i byłem zszokowamy jego "szybkością", wieść gminna niesie że był pod włpywem alkoholu
a, mam pytanko do Ciebie , z tego co wiem cwiczysz dość długo.wykonywał na tobie jakies techniki giampetro.S ? słyszałem same dobre rzeczy o tym panu a niestety nigdy nie było mi dane go nawet zobaczyć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Chociaz moze i u mnie na plytkach moze sie cos znajdzie... ale musialabym poszukac. Zdjecia mam na pewno...
Napisano Ponad rok temu
Rzuc więcej szczegółów, please. Wybieram się jeśli to rzeczywiście prawda bo G.S jest super i technicznie i osobowosciowo :peace: poklon :paker:Savegnago Sensei bedzie w listopadzie w Poznaniu, a do Szczecina ma przyjechac w maju. Wiec jesli nie widziales, to serdecznie polecam. Na mnie zrobil niesamowite wrazenie.
Napisano Ponad rok temu
Savegnago Sensei bedzie w listopadzie w Poznaniu, a do Szczecina ma przyjechac w maju. Wiec jesli nie widziales, to serdecznie polecam. Na mnie zrobil niesamowite wrazenie.
bnie chce nikogo obrazić ani nic z tych żeczy tyko mam pytanie coci sie tam podobało???
Napisano Ponad rok temu
Po moim pierwszym stażu z Jackiem miałem mieszane uczucia, gość bujł się po macie z podniesioną głową ze szurał nosem po suficie.
Natomiast ostatni staż wypadł nieźle.Jacenty jakby zrobił się jakiś mały???
Taki inny.Niechce go chwalić bo jeszcze dużo przede mną.
Z drugiej strony egzaminy w PUA moim zdaniem są traktowane troszeczkę pobłażliwie, Przynajmniej na 6, 5, 4 kyu. Myślę że jezeli ktoś ćwiczy aikido dosyć długo i chce dojść do mistrzostwa, (a nie tylko przyszedł na pare miesięcy bo naoglądał się filmów ze Stefkiem) to egzamin będzie też odpowiedni i Jacek nie przepuści kichy, przynajmniej na wysoki poziom.
Takie czasy...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pierwszy trening - czy tak to powinno wyglądać???
- Ponad rok temu
-
linki do filmików z Shoij Nishio
- Ponad rok temu
-
Staż Z P.Orban - Berlin
- Ponad rok temu
-
Odmienianie nazw technik
- Ponad rok temu
-
Brak staży