Nowa PEREŁKA !!!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
" ćwiczenie "przywoływania osobistego anioła kung fu" " -<<< zna ktoś tą technikę??
Napisano Ponad rok temu
owszem , ksiadz proboszcz Jarek D" ćwiczenie "przywoływania osobistego anioła kung fu" " -<<< zna ktoś tą technikę??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zapraszamy do dyskusji na forumnajlepiej skontaktować się bezpośrednio z prowadzącym - Jarkiem Duczmalewskim, z czym i jak się "je" Pha Tha Ta. temat jest też znany Chung Shi He, wiec wywołujmy te ... "duchy"
Napisano Ponad rok temu
Jest jeden gostek z przeszloscia praktycznego realu, który posmakował nauk Quanga i był blisko tego tematu - Peter II Chmielu (nie wiem czy jest teraz w kraju)
No wlasnie Piotrek Ch. ksywa "Peter Willkins" Wlasnie on mi to pokazywal. Niestety jest w Anglii. Mieszkal u Quanga pare miesiecy.
Mam z nim kontakt wiec rzuce temat coby zajrzal na forum.
PS Zajebisty jest ten guzik PANEL IGNORUJ :-)
Napisano Ponad rok temu
SYSTEM CZRWONEGO FENIKSA jest autorską, kompleksową metodą opracowaną przez JAROSŁAWA DUCZMALEWSKIEGO na podstawie ponad 30-letnich doświadczeń na drodze sztuk walki i rozwoju duchowego
to jestem jeszcze w stanie zrozumiec, metoda, program nauczania itp
ale
podstawowe techniki ręczne , podstawowe techniki nożne,
osiem technik ręcznych i osiem technik nożnych
albo podstawowe albo tylko osiem - maslo maslane.
ba, jestem to nawet w stanie zrozumiec ale jak juz ktos z prostego stylu Wing Chun fanaberie tworzy to mnie szlag trafia
pierwsza forma ręczna - SIU NIM TAO
mam nadzieje, ze ten system na podstawowych naukach poprzestaje.
ćwiczenie "przywoływania osobistego anioła kung fu"
Skoro ludzie o tym mowia i krytukuja, smieja sie to znaczy ze cos w tym jest. Wstyd!!!
Napisano Ponad rok temu
Co do "przywoływania osobistego anioła kung fu" to brzmi to debilnie ale prawdopodobnie rzeczywiście jest to Pha Tha Tha. O Pha Tha Tha były kiedyś posty na Gorinkan, jak ktoś ma dojście do archiwum Gorinkan to może przeczytać. W skrócie jest to rodzaj tzw. spontanicznego qigong plus spirytyzm (wcielanie się duchów starożytnych wojowników itp.). Rzecz może nie tak głupia jak się z pozoru wydaje ale na pewno niezbyt bezpieczna. Prawdopodobnie nie ma bezpośredniego związku z wietnamską linią wingczun, ten Wietnamczyk z Warszawy co tego naucza, kultywuje to jakby dodatkowo. Parę osób inicjował w to i być może dalej tego naucza ale raczej w wąskim gronie. Koledzy z Warszawy powinni coś więcej o tym wiedzieć.
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pomijając aspekt spirytystyczny jest to zbliżone do chińskich qigongów spontanicznych (zi ran qigong) o których chyba na tym forum i gdzieś jeszcze kilka razy pisywał Dacheng.
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast co do tzw." przywołania" swojego anioła kung-fu..........otóż, miałemprzez pewien czas możliwość bycia dosyć blisko obok NGUYEN DANG QUANGA.Widziałem to coś, 'przywołanie" swojego anioła kung-fu (moja nazwa: forma energetycznej mocy w/g szkoły Quanga),który po "wstąpieniu" w nas (co jest procesem długotrwałej pracy treningowej) daje osobliwy przekaz formy ruchowej odzwierciedlającej charakter "ducha" osobowości ćwiczącego.Forma ta- ruchowo jest zbliżona do formy"poskramiania pięciu żywiołów" ze szkoły ANDREJA ZADBOJEWA , z którą też mam stały kontakt.P O Z D R A W I A M !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. sorry chlopaki, ale ja w takie pierdoly nie wierze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cóż, może Czerwony Feniks ma inaczej.
A, proponowałbym dołączyć zapasy, judo, bjj, sambo albo jakiś inny system chwytany Wyraźnie brakuje tego na rozkładzie :wink: .
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o tradycję Wing Tsun Kuen !!!
- Ponad rok temu
-
CLF w filmach
- Ponad rok temu