ZAKAZ !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzi o to, że jak złapią kogoś podczas sprzeczki i będzie miał nóż to od razu inna kwalifikacja czynu
Napisano Ponad rok temu
Amen.Traktujmy ludzi powaznie, nie jak dzieci, chronmy uczciwych a nie bandytow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na przykladzie popularnej broni jaka jest nunczaku. W czasach mojej mlodosci wszyscy jarali sie filamami o Bruce Lee i 3 / 4 nastolatkow (a czesto bywalem na woli) prowadzilo wojny osiedlowe tlukac sie robionymi przez siebie cepami. POtem wpisano cep na czarna liste i w ciagu 2 lat NIKT nie uzywal tego w zadymach ... potem nastala era kijow bejzbolowych i nastal znowu strach ... wpisano palke na liste ... i nie ma kijow bejzbolowych w az tak powszeechnym uzyciu jak kiedys. Teraz cwaniaczkom miejscowym zostaly noze ... bazarowki motylki niesmiertelne przezywaja swoj renesans.
Dlaczego nalezy pozwolenia wprowadzic ?
Dlatego ze:
1. Bandyci kalkuluja - kiedys napadali przy uzyciu nunczako i kiijow bejzbolowych - i to jest czyn karany - ale pare godzin czatuja na swoja ofiare - typuja ... i w tym czasie jak patrol policji ich spisze znajdujac przy nich zakazany przedmiot stosuje sankcje. Sa juz spisani i maja przedstawiny zarzut ... kiedy by bejzboli nie bylo na liscie zostali by po prostu prewencyjnie spisani i odpuscili by sobie ten 1 dzien "zarobku". Drugiego dnia odrobili by sobie "strate" w innym miejscu. Bandytom nie kalkuluje sie nosic na "robote" przedmiotow zakazancyh - teraz popularne sa juz w uzyciu noze - bo za samo posiadanie ich policja nie moze im nic zrobic co najwyzej spisac.
2. Pijany bandyta tez kalkuluje - jestem pijany lubie dymy mam teraz noz bo jak ich bedzie wiecej to w trakcie zadymy dziabne w dupe "leszcza" i bedzie fajnie. Jakby noz byl na liscie przedmiotow - kurcze bede pijany zadymy nie skrece bo policja mnie jako pijanego hoolsa wykrzykujacego na ulicy moze spisac i nie daj boze przeszukac !!!! zamiast obic paru mord spedze 48 h na dolku i bede mial zarzut murowany. Nie nie biore noza , bezjzbola , nunczako za duze ryzyko ...
3. Gnoje blokersi - jestem cienki w uszach ale za to siedze ciagle przed lawka i dre morde ... krece dymy a jak koles sie okaze lepszy zawsze mam noz ... po zapisaniu noza wiadomo gdzie blokers codziennie spisywany przed lawka za darcie mordy i rozroby nie bedzie bral noza bo ryzyko przeszukania u niego podczas interwencji jest za duza i moze za to bardzo po dupie dostac.
Na pewno nie jestem za tym by noze byly dla wszystkich ... ale jak znam nasza wladze to zabronia w ogole stosowania tych przedmiotow a nie zastanowia sie jak umozliwic ich stosowanie / uzytkowanie normalnym ludziom .. ale zyjemy w chorym panstwie. Moze pozwolenia by cos zmienily ?
Sorka za chaotyczny post ale jestem w trakcie pracy i nie mam czasu na pisanie powazniejszych postow skladniowo.
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
wydaje ci sie...
ty moze bys tak to przemyslał ale wierz mi ludzki umysł chadza różnymi
ścieżkami...
ps. bejzboli nie używaja bo nie ma ich w sklepie (sa za to trzonki od siekiery, tańsze i lepiej sie trzyma ), a nóz kupisz w kazdym sklepie agd
wiec...
pzdr gnz sztn
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sory Warhead ale skąd wiesz jak kalkuluja bandyci czy "blokersi"?
wydaje ci sie...
ty moze bys tak to przemyslał ale wierz mi ludzki umysł chadza różnymi
ścieżkami...
ps. bejzboli nie używaja bo nie ma ich w sklepie (sa za to trzonki od siekiery, tańsze i lepiej sie trzyma ), a nóz kupisz w kazdym sklepie agd
wiec...pzdr gnz sztn
To mial byc argument przeciwko mojemu zdaniu ?
Napisano Ponad rok temu
8O 8O
Czyli jednak w tym temacie ktoś się ze mną zgadza.
Bo dokładnie tak jest - dresy/bandyci/gnoje/zadymiarze - oni wcale nie są idiotami i KALKULUJĄ. A nóż jest bronią nad którą trudną zapanować. Może taki napatsnik wyjąć go, żeby postraszyć a na zabójstwie się skończy.
A ci bandyci, którzy naprawdę mają w dupie prawo - oni i tak często mają broń ostrą i zarówno nożem jak i bez noża zabiją i jak nawet będziecie mieli nóż legalnie to też się nie obronicie.
Napisano Ponad rok temu
Idac dalej Twoim tokiem rozumowania, za dwa kolejne lata trzeba bedzie wprowadzic pozwolenia na srubokrety.
Tez tam macie taka pogode do dupy?
Napisano Ponad rok temu
Moze bedzie mozliwosc powolania prawnej mozliwosci powolania stowarzyszen wielbicieli nozy ? i takie stowarzyszenie we wpolpracy z policja wydawaloby legitymacje tak jak jest w przypadku kijow bejzbolowych ? NIe wiem ...
Napisano Ponad rok temu
Warhead - nie pisz z pracy.
Idac dalej Twoim tokiem rozumowania, za dwa kolejne lata trzeba bedzie wprowadzic pozwolenia na srubokrety.
Tez tam macie taka pogode do dupy?
POchmurno ale troszke cieplo hustawka pogodowa ... a ja jestem meteopata
Niezupelnie Rybak ... to utopia ... ale w swietle tego co mozna zrobic nozem ... oraz sam efekt zastraszenia ofiary (rozne wyglady "kos") czyni noz potencjalnie atrakcyjnym "narzedziem pracy" dla bandziorow. Srubokret zawsze bedzie srubokretem - srubokretem nie potniesz ofiary,
Napisano Ponad rok temu
Warhead :
8O 8O
Czyli jednak w tym temacie ktoś się ze mną zgadza.
Bo dokładnie tak jest - dresy/bandyci/gnoje/zadymiarze - oni wcale nie są idiotami i KALKULUJĄ. A nóż jest bronią nad którą trudną zapanować. Może taki napatsnik wyjąć go, żeby postraszyć a na zabójstwie się skończy.
A ci bandyci, którzy naprawdę mają w dupie prawo - oni i tak często mają broń ostrą i zarówno nożem jak i bez noża zabiją i jak nawet będziecie mieli nóż legalnie to też się nie obronicie.
Z tym bym polemizowal ... wszystko zalezy od stopnia determinacji uzycia narzedzia.
Napisano Ponad rok temu
można prawie wszystkim zrobić krzywdę ale śrubokrętem jest o wiele trudniej niż nożem i skutki z o wiele mniejszym prawdopodobieństwem będą takie jak przy nożu
to ja od drugiej strony pytam : to dlaczego jest zakaz na broń ostrą
(i bez argumentów o tym, że nóż to narzędzie : akurat na starówce do dłubania w zębach chyba)
i bez naciąganych argumentów ani metorskich uwag, bo tak się te dyskusje kończą :?
Napisano Ponad rok temu
Po co rozmowy o niczym?
Napisano Ponad rok temu
gosci od razu złapała policja. wszyscy karani.zamknęli ich z mejsca. mam mnożyc przykłady "przemyślanego działania" o które pochopnie nieco pomawiasz niektórych?
pzdr gnz sztn
Napisano Ponad rok temu
A dlutem?Srubokret zawsze bedzie srubokretem - srubokretem nie potniesz ofiary,
A tulipanem z butelki?
A jak naostrzysz plaski srubokret?
Zaczekaj z pisaniem, az sie cisnienie podniesie
Napisano Ponad rok temu
(bez urazy)Warhead ostatnio w andrzejki do znajomego na imprze wpadli goście z maczeta 70 cm, nozem i kijem bejsbolowym. wywiazała sie bijatyka znajomy kosą dostał w plecy, jego kolega ma palca obciętego maczeta a jeden dostał kilka razy w głowe "lolem". gdzie tu kalkulacja przemyślane, działanie i myslenie o kwalifikacji czynu?
gosci od razu złapała policja. wszyscy karani.zamknęli ich z mejsca. mam mnożyc przykłady "przemyślanego działania" o które pochopnie nieco pomawiasz niektórych?
pzdr gnz sztn
no to ja taki kontrargument :
"A mo dziadek pił, jarał, dymał i żył 90 lat. I to przez to, że się zaksztusił korkiem od mineralnej (niegazowanej)"
Napisano Ponad rok temu
bo nie bardzo rozumiem do czego ten text z dziadkiem??
pzdr gnz sztn
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ktoś dostał a ty winny?
- Ponad rok temu
-
Celer - Moj pierwszy twor batopodobny :)
- Ponad rok temu
-
Demon Prince
- Ponad rok temu
-
Polskie paralizatory
- Ponad rok temu
-
SRK jako fighter?
- Ponad rok temu
-
Zmierzcie sie z Nim drodzy knife fighterzy :))
- Ponad rok temu
-
długość kija
- Ponad rok temu
-
Bij nunczaku
- Ponad rok temu
-
Great Dragon
- Ponad rok temu
-
Sklep w Krakowie