Skocz do zawartości

Zdjęcie

ZAKAZ !!!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
155 odpowiedzi w tym temacie

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Re: ZAKAZ !!!
Muchol, po raz kolejny zapytam - pojebalo Cie do reszty? W czym obrazam ludzi kalekich? W tym ze nie chce byc kaleka? A jak nie chce byc gejem to co- obrazam gejow? A jak nie chce byc jehowym to obrazam jechowych? Jak nie chce byc czipsem to obrazam czipsy? Zanim cos wyslesz to to przemysl...eh muchol muchol...
  • 0

budo_muchol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mradu:
Bo ty nie piszesz co byś wybrał. Ty piszesz co jest twoim zdaniem lepsze. To życie po wypadku przy niepełnej sprawności jest tak chujowe, że lepiej wcale nie żyć, tak?
Odp: Nie obrażasz inwalidów - przykrość im robisz.
Ale i tak szacunek za szczerość i bezkompromisowość - obiektywne spojrzenie przychodzi z czasem.
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

powiem ci tak - niedawno mialem wypadek, przez pewien czas nie moglem sie poruszac. wtedy dowiedzialem sie jak zyja ludzie sparalizowani - nie chce tak zyc. wole nie zyc niz byc skazanym na wozek. I poniewaz nie uwazam ludzi niepelnosprawnych za ludzi innych, nie uwazam tez ze trzeba sie z nimi obchodzic jak z jajkiem. Uwazam tez ze kazdy ma inne spojrzenie na uposledzenia fizyczne i calkiem spora grupa ludzi niepelnosprawnych nie chciala by zyc. Mowie oficjalnie - NIE CHCE BYC KALEKA DO KONCA ZYCIA! NIE CHCE BYC INWALIDA!
Pozdrawiam
ps. zaden zyjacy czlowiek nie jest obiektywny. ZADEN
  • 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mradu widzisz jak dostaniesz nożem czy kulką to masz większe szansę na zostanie kaleką niż gdybyś dostał krzesłem czy butelką. To nie jest tak że każde dziabnięcie czy rana postrzałowa równa się śmierć. Ani tak że każde oberwanie improwizowaną bronią kończy się kalectwem. Jedyną regułą jest to że zwykle im bardziej niebezpieczne narzędzie tym większe ryzyko otrzymania poważnych ran a im bardziej poważne rany tym większe ryzyko trwałego kalectwa albo zgonu itd...

Gonzo o czym ty do mnie rozmawiasz? Cytujesz moje wypowiedzi kompletnie wyrwane z kontekstu i dopisujesz do nich jakieś kompletnie nie związane z tematem komentarze. To do czego się przyczepiłeś to był przykład tego jak mogą wyglądać zadymy tam gdzie ludzie noszą broń i tam gdzie jej nie noszą. Trochę kurde czytania ze zrozumieniem. Pewnie że lepiej żeby w ogóle nie wybuchały takie draki ale to jakieś utopijne marzenie. Co ty Goznzo z domu nie wychodzisz ? Wyobraź sobie że są takie rzeczy zdarzają się wszędzie tam gdzie jest alkohol i zabawa. I to w u nas w kraju. Nie wierzysz to poczytaj chociaż wypowiedzi ludzi z budo. Tak zdarzyło mi się dostać rzuconą butelką i krzesłem ( sylwester 2001 ; ) i jak grzyb się cieszę że to nie były noże ani siekiery chociaż i tak uzbrojeni klienci na mieście się wtedy pojawiali.
Bez obrazy Gonzo ale zanim znowu coś napiszesz przemyśl to trochę i przeczytaj cały temat bo gdybyś to zrobił wiedziałbyś że jestem przeciwnikiem raczej noszenia noży do samoobrony.

Swing tu nie chodzi oto aby kogoś do czegoś przekonać. Ja piszę o swoim egoistycznym punkcie widzenia ty o swoim. Nie wierzysz że normalni ludzie potrafią ze strachu robić absurdalne rzeczy to ok. byle tylko byś się na tym nie przejechał. I widzieć a bywać to dwie różne rzeczy ; ) I jeszcze raz powtarzam takie zakazy jak ten z tematu także uważam za pomyłkę!

Muchol i w ogóle wszyscy panowie którzy próbujecie tworzy zakazy i nakazy dajcie spokój. Głowy sobie na ty łamią specjaliści i zamiast produkować jakieś amatorskie prawne buble cieszmy się że to nasze prawo takie najgorsze znowu nie jest.
  • 0

budo_shaft
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ale wyscie jestescie zjebani..ojaaa .
ale za to mam post wiecej.
a im wiecej postow tym sie ma wiekszego
jejejjeje
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i kto to mowi :) :) :)
  • 0

budo_shaft
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

i kto to mowi :) :) :)

a ty nadal nie zmieniles avatarka??? :) :wink:
  • 0

budo_fortibus
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Specjalinie zapisałem sie na to forum żeby wam wszystkim to napisać.Takie bzdury jak sie tu wypisuje to chyba na żadnym forum.Śledze temat, szczególnie noża i takie bzdety jakie piszecie to naprawde sie w pale nie mieści.Prosze moderatora by coś z tym zrobił bo rozmowy: a co by gdyby itp albo zamiast noża nosić nunczko, czy wole być trupem niż kaleką należą do opowieści drzewa sandałowego.Ludzie piszcie coś realnego.Chyba wszyscy wyrośliście z Grimma i Andersena.Gadajcie na poważne tematy a nie o bzdurach.Forum jest o walce nożem to gadajmy o doświadczeniach sparingowych i o tym po co naprawde nosimy noże i jak rozwijać swoje umiejętności by władać nim lepiej.Dzięki i pozdrawiam.
  • 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Fortibus zanim zaczniesz stwierdzać gdzie są największe bzdury to poczytaj najpierw jakiekolwiek onetowe fora ; )

A tak na poważnie to na forach pisują dwa rodzaje ludzi : ci którzy lubią czasem podzielić się tym co im leży na wątrobie ( cokolwiek za głupota by to nie była ) i krytykanci którym odwagi już na to pierwsze nie starcza ; )

Zawsze najłatwiej stwierdzić że ktoś jest głupi, Człowiek od razu czuje się tak mądrzejszy jak to komuś powie ; )
Poza tym jaki temat takie wypowiedzi więc czego się mogłeś spodziewać w tym temacie? Dyskusji prawniczej? To idź na forum prawnicze. Nie podoba ci się poziom dyskusji to nie czytaj. Takie proste a zdajesz się o tym nie wiedzieć i żalisz się moderatorom.

Pozdrawiam.
  • 0

budo_fortibus
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Badtrip jesteś psychologiem?Jaki jest temat?Walka nożem:zakaz.Tak?Odnosi sie to do ustawy,jaką nasz "mądry" rząd chce wprowadzić a nie kółko różańcowe. Jak ktoś ma problemy egzystencjalne,emocjonalne, uczuciowe to powinien pisać na psychoforum a nie na forum gdzie ma być mowa strikte o nożach i posługiwaniu się nimi.Taki chyba cel ma to forum?A co do głupoty ludzkiej to: człowiek rodzi się głupi,całe życie się uczy i tak głupi umiera.Chodzi mi o mówienie na temat a nie o prognozy co bym zrobił gdyby istniały babajagi i chciały mnie wpakować do pieca z Jasiem i Małgosią.
  • 0

budo_fortibus
  • Użytkownik
  • 4 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Badtrip piszesz że nasze prawo takie najgorsze nie jest. Powiedz mi. Co widzisz na ulicach?Czy każdy obywatel czuje sie w naszym kraju bezpiecznie?Spójrz człowieku na świat realnie bo chyba przez różowe szkła patrzysz.Bezpieczni tylko są politycy z obstawą i ludzie z dużą kasą.Dzieci w gimnazjach biorą narkotyki, okradają rówieśników,w domach patologia, co chwile sie słyszy, że gdzieś jakieś dresy zabiły studenta, wnuk zabił babcie siekierą,dwóch chłopaków dla zabawy wyrzuca dziewczynę z pociągu a Ty piszesz, że nasze prawo nie jest takie złe.Gdzie Ty żyjesz?W Polsce?Odnośnie tematu to jestem za tym by nie wprowadzano zakazu na noże a zaostrzono przepisy,wprowadzono karę śmierci i karano prawdziwych przestępców a każdy normalny,troszczący się o rodzinę obywatel żył bezpiecznie.Dlatego podpisuje sie dwoma rękami by przepisu nie wprowadzano.Przestępcy i tak mają broń i przeważnie nie mają zezwoleń albo wystawiają im zezwolenia kluby sportowe prowadzone przez funkcjonariuszy policji.Szkolenie również otrzymują z górnej półki bo szkolą ich byli komandosi lub antyteroryści, którzy cudem przeszli testy psychologiczne lub podostawali sie do tych organizacji za protekcją tatusiów i wujków. 8)
  • 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Raz , napisałem że nie jest najgorsze a nie że jest dobre ( podejrzewam że jest kilka miejsc na świecie gdzie mają gorsze prawo karne ; ) . Przeczytaj jeszcze raz temat a wyczytasz w moich postach że uważam iż prawo należy weryfikować ale że należ to zostawić specjalistą ( którym można jedynie pomóc a nie odwalać robotę za nich ).

Dwa , jak mówiłem nie jest to forum prawnicze wiec nie spodziewaj się że będziesz miał tu prawnicze wywody. Licz się z tym że będą ty ludzie pisać o swoich jakiś tam przeżyciach ( choć czasem nijak będą się miały do tematu ) i ludzie będą to robić choćby to się nawet mi, tobie czy moderatorom nie podobało.
To forum publiczne i ja osobiście nie mam ochoty ani sił żeby zjebywać kogoś że ktoś pisze nie na temat. Choć jest to popularny sposób do nabijania postów ; )

Trzy, LUDZIE czytajcie co kto pisze bo raz jestem oskarżany o to że widzę świat na czarno a drugi raz że na różowo ; )
  • 0

budo_gonzo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Badtrip, stary, wierz mi przeczytałem ze cztery razy twojego posta i skomentowałem "perełki". Zrozumiałem (mam nadzieje) wszystko.
Chodzi mi o to że podajesz, moim zdaniem, jakies iracjonalne przykłady.
tyle odemnie bo mi sie nie chce...sory
pzdr gnz sztn
  • 0

budo_borsuk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 173 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przestępcy i tak mają broń i przeważnie nie mają zezwoleń albo wystawiają im zezwolenia kluby sportowe prowadzone przez funkcjonariuszy policji.Szkolenie również otrzymują z górnej półki bo szkolą ich byli komandosi lub antyteroryści, którzy cudem przeszli testy psychologiczne lub podostawali sie do tych organizacji za protekcją tatusiów i wujków. 

[quote]

FORTIBUS czy ty sobie zdajesz sprawe jakie bzdury napisales i ilu ludzi wlasmnie obraziles (oczywiscie nie mam na mysli przestepcow, gdybys mial jakies watpliwosci :twisted: ) 

Powiedz mi prosze czlowieczku co cie doprowadzilo do takiego wylewu zolci?

Czyzby cie nie przyjeli do jakiegos klubu?

Moze problemy ze swiadectwem o niekaralnosci?

Moze po prostu okazalo sie, ze (wbrew pozorom i obiegowej opini) to nie jest prosty sposob na zdobycie pozwolenia?

A moze najzwyczajniej w swiecie jestes kretynem?[/quote]

• 0

budo_borsuk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 173 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

FORTIBUS napisal:

Przestępcy i tak mają broń i przeważnie nie mają zezwoleń albo wystawiają im zezwolenia kluby sportowe prowadzone przez funkcjonariuszy policji.Szkolenie również otrzymują z górnej półki bo szkolą ich byli komandosi lub antyteroryści, którzy cudem przeszli testy psychologiczne lub podostawali sie do tych organizacji za protekcją tatusiów i wujków.

FORTIBUS JESTES KRETYNEM :!:
  • 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gonzo właśnie o to chodzi że przeczytałeś tylko jednego posta zamiast wszystkich i stąd ten kompletny brak wyczucia kontekstu danego przykładu.
Fortibus i kto tu hopie głupoty opowiada ? a się oburzał na innych że pierdoły gadają a jak sam walną to od razu z grubej rury.
Co wy niech moderator tego nie zamyka , przecież robi się coraz ciekawiej buhehehehe Chociaż fakt że to się w knajpie powinno znaleźć ; )
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024