Skocz do zawartości

Zdjęcie

ZAKAZ !!!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
155 odpowiedzi w tym temacie

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Re: ZAKAZ !!!

ale cepa kiedys uzywali. A dluugi cep to grozna bron byla ;)

taaa idz ogladac hamtaro a nie mi tu posty psujesz ;-)

masz cos do hamtaro?! Cynik, chodz mu dokopiemy :P
a zeby nie bylo za bardzo ot: robimy cos z planowana nowelizacja? jakies kurde petycje czy cus?
  • 0

budo_hellfire
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2404 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

BYł pomysł listu otwartego, ale upadł. Na razie chyba nie trzeba nic robić, chociaż trzeba sledzić inicjatywy ustawodawcze...
  • 0

budo_hakas
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 481 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Cześć! moja propozycja - powinni nam amputować ręce i nogi tym też można zrobić kuku. :lol:
  • 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hmmm jak na mój gust to padły tu dosyć pochopne opinie ( i nie mam tu na myśli pieprzenia o tym kto jest jaki bo to każdy widzi ; ) Chodzi mi o to że ja bym jednak wolał żeby noszenie w miejscach publicznych narzędzi którymi łatwo jest zrobić krzywdę było jednak obwarowane jakimiś przepisami. Wszystkim można zrobić krzywdę ale przykładowo człowiek z siekierą czy tasakiem jest większym zagrożeniem niż człowiek z śrubokrętem.
Powiem tak że gdyby niektórym moim znajomy powiedzieć że mogą legalnie sobie kupić i nosić broń np. palną to oni by ją kupili. Tyle że ja bym w strach był iść z nimi na dyskotekę albo na piwo. Pierwsza lepsza bójka i to co goście robili sobie pięściami lub bronią improwizowaną robią sobie wtedy tym co kupili do samoobrony. Niby jak ktoś macha krzesłem do osoba postronna też może dostać. Ale ja to bym jednak wolał żeby ludzie machali tym co im wpadnie w rękę a nie nabitą bronią albo półmetrowymi nożami do cięcia mięsa ( które przecież nieśli oddać dziadkowi rzeźnikowi ; )
Inna sprawa że inicjatywy prawotwórcze jak ta wspomniana w temacie opierają się na mocno nieprzemyślanych i pochopnych wnioskach. No ale moim zdaniem tworzenie takich przepisów to nie jest łatwa sprawa nawet dla specjalistów i praktyków ; ). Choć akurat niska dostępność broni palnej w naszym kraju to mi się podoba mimo iż lubię broń i strzelanie jako takie.
  • 0

budo_warhead
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4469 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Sprawa jest prosta ... sensowne wydawanie pozwolen na noze w oparciu o opinie i wywaid srodowiskowy .. moze i ukonczone 21 latek ? ;) Lepsze obwarowania niz zamienianie sie w przestepce. :(
  • 0

budo_muchol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No widziecie sami - skoro na budo (niemal na forum noży) zdanie jest podzielone to jak myślicie : przejdzie ten zakaz? :wink:
  • 0

budo_gonzo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Absolutnie nie przejdzie 8)
  • 0

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Chodzi mi o to że ja bym jednak wolał żeby noszenie w miejscach publicznych narzędzi którymi łatwo jest zrobić krzywdę było jednak obwarowane jakimiś przepisami. Wszystkim można zrobić krzywdę ale przykładowo człowiek z siekierą czy tasakiem jest większym zagrożeniem niż człowiek z śrubokrętem.

Dwie uwagi:
Bandyta zawsze znajdzie sposób żeby mieć broń, rozbroją się raczej noszacy broń do samoobrony niż bandyci
Zabić wcale nie jest tak trudno, nawet gołymi rękami, a co dobiero "sprzętem" - jak komuś wbijesz śrubokręt w brzuch to bez operacji umrze... tak jak od noża!
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

IMHO gosc ze srubokretem jest grozniejszy niz facet z siekiera. Bo goscia z siekiera mozna zobaczyc i spierdolic. A srubokret mozna przenosic gdziekolwiek praktycznie (bardzo grozna bron tak btw)
  • 0

budo_borsoock
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 563 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No ja pier...!!! Dlaczego tak wielu ludzi nie jest w stanie pojąć podstawowej kwestii że BANDYCI NIE STOSUJĄ SIĘ DO PRZEPISÓW, ZAKAZÓW i norm społecznych, przecież właśnie datego są bandytami, nie !? Kolejne zakazy, ograniczenia i utrudnienia godzą TYLKO w uczciwych obywateli. Wystarczy spojżeć na statystyki przestępstw z użycim broni palnej, ile z nich zostało popełnionych przy użyciu legalnie posiadanej broni? Bandyta i tak ma dastęp do broni i będzie ją nosił zawsze kiedy mu bedzie potrzebna czy to nóż czy broń palną czy cokoleiwk innego, nie bacząc na ŻADNE zakazy, BO OD TEGO JEST BANDYTĄ!! Czy tego nie rozumiecie???? Dodatkowo czuje się coraz pewniej, bo każdy kolejny zakaz, utrudnienie, czy też człowiek skazany za samoobronę, zwiększa prawdopodobieństwo, że jego ofiara będzie nieuzbrojona albo będzie się bała bronić! A przestępca może z nią zrobić robić co tylko zechce.
Prawo do obrony życia, zdrowia i dobytku swojego oraz rodziny to jedno z podstawowych praw człowieka, co za tym idzie wszelkie inicjatywy mające na celu utrudnienie realizacji tego prawa, są po prostu z gruntu ANTYOBYWATELSKIE i zasługują na zdecydowane potępienie!

MYŚLCIE CHOĆ TROCHĘ, ZWOLENNICY PAŃSTWA BEZBRONNYCH NIEWOLNIKÓW ODDANYCH NA ŁASKĘ BANDYTOM, TO AŻ TAK NIE BOLI!!!

I wszystko w temacie, w żadne bzdurne dyskuje z neurotycznymi idiotami wdawać się nie zamierzam.

Dołączona grafika

Dołączona grafika
  • 0

budo_kubek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 895 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

W całej rozciągłości popieram przedmówcę.
  • 0

budo_swingline
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 165 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szok! I znowu dyskusja zatoczyla kolo!!!
Pozwolenie na noze??? A co z pozwoleniem na treningi sztuk walki - moze tez wprowadzic - co???
Dokladnie tak jak napisal Borsoock.
Czy wy nie rozumiecie ze bandyta ma gdzies takie zakazy? Zakaz zabijania i rabowania juz jest, nie?
Szkoda gadac...
Swingline
  • 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To ja może prościej. Ja zadnych bandtytów nieznam i onich nie pisałem w poprzednim poscie ; ). Mówiłem o w miarę konkretnych sytuacjach czyli o podpitych ludziach ktozy taką bron kupili by sobie dla samoobrony. A wpraktyce wyglądało by tak że wymahiwali by nią przy pierwszej lepszej okazji po kilku głebszych i po byle jakiej zaczepce. Niektorzy poprostu nieumieją obchodzić sie z narzedziami którymi można łato zrobić krzywdę. Acz jak już pisałem jakieś nieprzemyslane zakazy niczego nierozwiążą...
Ps:Uważam że broń w rekach profesjonalnego bandyty ; ) jest mniejszem zagrożeniem niż broń w rękach uczyciwego obywatela idioty który w dodatku jest bardzo nerwowy.
  • 0

budo_muchol
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 742 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I ja popieram - zakaz dla noży!
  • 0

budo_cynik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I ja popieram - zakaz dla noży!

Dołączona grafika
  • 0

budo_qkiel
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1732 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hehehehehehe

a tak btw. muchol, twoj cytat niestety tyczy sie wypowiedzi, ze noze mozna nosic :)
  • 0

budo_redeax
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 286 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:rofl: :rofl: :rofl:
  • 0

budo_kamboras
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 823 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

...Uważam że broń w rekach profesjonalnego bandyty ; ) jest mniejszem zagrożeniem niż broń w rękach uczyciwego obywatela idioty który w dodatku jest bardzo nerwowy.

No, no ... już zupełnie się popier....ła ta dyskusja. Skąd w ogóle w Was tyle "opiekuńczości" ? Są społeczne, zdroworozsądkowe mechanizmy kontrolujące nasze zachowania - pewnych rzeczy się w publicznym miejscu nie robi, nie wyjmuje. Za sankcję robi czasem zła sława w środowisku ( patrzcie jaki nerwowy idiota ), nie trzeba od razu prokuratora. Zakaz noży ? Parafrazując Seksmisję - niech żyją noże, wszystkich i tak nie złapiecie !!
  • 0

budo_badtrip
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 312 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Eh kamboras a ja znam kolesia który jak się nawali wyjmuje penisa w miejscach publicznych więc za ... uznaję tekst o tych mechanizmach które kontrolują zachowanie społeczeństwa ; ) To co pisałem wynikało nie z opiekuńczości tylko ze strachu. Ze strachu przed zwykłymi ludźmi którzy posługując się w niewłaściwy sposób bronią stwarzają zagrożenie dla siebie i dla przypadkowych ludzi. Tysiąc uzbrojonych obywateli zapytanych w nocy o godzinę spojrzy na zegarek a tysiąc pierwszemu puszczą nerwy i wypali mi w brzuch.
Powiem inaczej broń w rękach specjalistów jeszcze ujdzie ( chociaż ponoć większość ran postrzałowych policjantów pochodzi z ich własnej broni ) ale nie w rękach ludzi którzy nie mają do broni i jej możliwości szacunku. O bandytach po raz kolejny nie wspominam ; )
Znam wielu ludzi którzy nie noszą do samoobrony żadnych narzędzi tylko ze strach przed sankcjami karnymi. I całe szczęście ( że nie znają prawa ; ) bo kilku z nich to prawdziwe przypały którym to i owo ze szpanu, agresji czy zwykłej głupoty zawsze może przyjść do głowy. A jak się człowiek napije i naćpa to zapomina o tych normach moralnych jakby ktoś nie wiedział. Pewnie że można zrobić krzywdę i kamieniem. Ale ja wolę wtedy być zaatakowany ( przypadkiem lub nie ) kamieniem czy krzesłem a nie nożem, siekierą że już o pistolecie nie wspomnę.
I jeszcze mi się przypomniało. Lubię oglądać relacje lub nagrania ze strzelanin. Zwykle schemat jest taki. Ktoś wyjął bo broń bo chciał np. komuś pogrozić ktoś zupełnie inny zobaczył broń i wyjął swoją, zrobiła się nie jasna sytuacja, komuś puściły nerwy i padły szczały itd.
Powtarzam według mnie zakazy i obwarowania prawne dotyczące broni powinny być dogłębnie przemyślane i zweryfikowane.
  • 0

budo_swingline
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 165 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja zaatakowany przez jak to mowisz "przypala" kamieniem czy, krzeslem czy gazrurka wole miec porzadne narzedzie (baton, noz, pistolet itp.) zeby sie obronic. Ludzie gina od ciosow kamieniem, deska z lawki czy wyrzuceni przez okno z pociagu.
A tym bardziej wole miec takie narzedzie jak jestem zaatakowany nie przez "przypala" ale miejacego zakazy w dupie przestepce wlasnie np. nozem - wtedy chce miec mozliwosc skutecznej obrony tym co nosze a nie krzeslem czy kamieniem ktorego moze nie byc pod reka.
Poza tym "przypaly" kiedy np. uzywaja kosy czy siekiery to nie sa juz "przypalami" tylko przestepcami ktozy szybko albo ida do wiezienia albo do piachu dzieki wlasnie normalnym :-) ludzim z nozem zaczepionym przez takiego "przypala".
Acha, i jakby koles wiedzial ze pare osob obok ma noze i nie lubi widoku penisow to tez bylby ostrozniejszy nawet po pijaku :D
Traktujmy ludzi powaznie, nie jak dzieci, chronmy uczciwych a nie bandytow.
Sa miejsca gdzie prawie kazda rodzina ma bron i jakos nie ma tam strzelanin na ulicach - zapewniam.
Pozdrowienia,
Swingline
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024