czy kopnieciem w udo mozna zabic
Napisano Ponad rok temu
Czy kopniecie kolanem w gorna czesc uda, trafione czysto, bardzo mocne moze zabic? Zalozmy ze kopniecie lamie kosc- co jest mozliwe. Co wtedy sie moze stac?
Napisano Ponad rok temu
Pancer (profilaktycznie już nie kopiący :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Czy kopniecie kolanem w gorna czesc uda, trafione czysto, bardzo mocne moze zabic? Zalozmy ze kopniecie lamie kosc- co jest mozliwe. Co wtedy sie moze stac?
Ja nie lekarz, ale ZTCW to każde otwarte złamanie może zabić poprzez zator tłuszczowy (ale wiesz, każde złamanie żeber też teoretycznie się może skończyć krwotokiem w płucach, a jakoś sporo ludzi to przeżyło).
Potężny krwiak też jest potencjalnym źródłem paskudnych powikłań (widziałem gościa, któremu korba przy odpalaniu silnika ciężarówki dała w udo, pobyt w szpitalu, jakieś leki przeciwzakrzepowe - bez tego pewnie by wykitował lub stracił noge)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja tesh tak widze mozliwosc potencjalnego zgonu 8OPOtezny kop = zlamanie kolana badz kosci uda badz stluczeniem dwuglowego ... straszny bol ... przeciwnik pada ... uderza sie glowa o asfalt ... jest denat ... mozna zabic
i jest to chyba najbardziej prawdobodobne, przebicie tętnicy udowej chyba nie jest aż tak czeste nawet przy złamaniu kości..ale nie ejstem lekarzem to tylko hipoteza.
rei all
Napisano Ponad rok temu
1- masywnym krwotokiem - zwlaszcza przy schorzeniach ukladu sercowo-naczyniowego
2- zatorem tluszczowym - z tego co wiem zdarza sie to raczej rzadko
Zastanawiam sie, czy bol spowodowany urazem moze doprowadzic do wstrzasu neurogennego...
Prawdopodobienstwo zgonu z powodu zlmania kosci udowej u mlodego, sprawnego fizycznie czlowieka jest raczej niewielkie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nacisk prostopadle czy wzdluznie przylozony do kosci bo to zasadnicza roznica...?NIEZWYKLE trudno jest złamać kość udową, bo każda z nich wytrzymuje pół tony nacisku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mowisz o kopnieciu goleniem?
tak, golen moze wyrzadzic owiele wieksza krzywde niz stopa, a jezeli chodzi o kalectwo to otarlem sie o to, dostajac kolano z wyskoku na udo (a w sumie na czesc uda i kolano, szpital, operacja rehabilitacja)
Napisano Ponad rok temu
Kopiac stopa mozna sobie zrobic wieksza krzywde niz przeciwnikowi...mowisz o kopnieciu goleniem?
tak, golen moze wyrzadzic owiele wieksza krzywde niz stopa, a jezeli chodzi o kalectwo to otarlem sie o to, dostajac kolano z wyskoku na udo (a w sumie na czesc uda i kolano, szpital, operacja rehabilitacja)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Silny bol moze spowodowac paraliz organizmu lub utrate przytomnosci co moze doprowadzic do zgonu. Mimo ze to sa wypadki sporadyczne to nie mozna ich calkowicie wykluczyc. A najczesciej nie wytrzymuje serce.
Byly takie przypadki kiedy kula gumowa trafiajac podczas demonstracji w noge demonstranta powodowala jego smierc i to nie na wskutek jego upadku i walniecia glowa w kraweznik
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie lowkick kolanem jest bardziej bolesny, kopniecia kolanem sa tymi najbardziej skutecznymi a im kopiesz nizej tym masz wieksza siłe, choc mi latwiej jest trafiac goleniem w udo Tak samo jest z technikami recznymi - łokciem mozna wiecej narobic szkody niż pięściaco jest bardziej bolesne- kolano z malej odleglosci z biodra czy lowkick goleniem?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dojo On-Line!!!
- Ponad rok temu
-
Kłodzko i okolice co cwiczyc
- Ponad rok temu
-
Znaczenie doświadczenia w walce
- Ponad rok temu
-
sztuki walki w BIAŁYMSTOKU [!?]
- Ponad rok temu
-
Shudokan ?
- Ponad rok temu
-
Gdzie i co można trenować na warszawskiej woli??
- Ponad rok temu
-
Mp All Style Karate -kto wie niech mówi
- Ponad rok temu
-
kulturystyka a tatuaże
- Ponad rok temu
-
Strach przed treningami
- Ponad rok temu
-
Lowki w thai'u,a lowki w karate