czarny pas
Napisano Ponad rok temu
U nas tez jest taki koleś, co to w dwa lata zronił brąz, potem dwa jeszcze trenował i zrobił sobie odpust. Wrócił po kolejnych dwóch i chciał na dana zdawać. Tragicznie to wyglądało, ale zdał. Moim zdaniem był nieprzygotowany psychicznie, bo techniki robił OK. Juz po kilku tygodniach miał przetarcia na pasie, a na treningach widuję go zadko. Mój pas wyglada nadal jak nowy...
No i pamietam jak po jakimś turnieju wyrywał laski na 6-te miejsce w walkach. Nie wspomniał, że w jego katregorii było tylko 6-ciu.
Napisano Ponad rok temu
Przestaję być naiwny. Zaczynam się załamywac...
U nas tez jest taki koleś, co to w dwa lata zronił brąz, potem dwa jeszcze trenował i zrobił sobie odpust. Wrócił po kolejnych dwóch i chciał na dana zdawać. Tragicznie to wyglądało, ale zdał.
A jakim cudem to mozlwie mi powiedz???Jaki to styl??? Bo dla mnie braz to 3 kyu, wiec jescze by musial dwa egzaminy zdac przed czarnym 2 kyu i 1 kyu.
Napisano Ponad rok temu
Pozdro -
Chcę jeszcze dodać, że dla mnie najważniejszy był i jest mój pierwszy, biały Pas, a raczej to, co mi przypomina. Zawsze staram się pamiętać swój "umysł początkującego", pierwsze treningi w Dojo - staranniej przykładam się wtedy do bieżącego treningu.
Napisano Ponad rok temu
Inna sprawa, ze sa ludzie ktorzy naprawde powycieraja sobie pas pumeksem z takich nalezy sie smiac, ale inna sprawa gdy ktos nosi ten sam czarny pas przez 10 lat powiedzmy i w niektorych miejscach zrobi sie on bialy. Takich ludzi narawde nalezy dazyc szacunkiem, ten pas jest wyrazem ciezkiej pracy nad soba.
Nawet Ilja Jorga ma swoj pierwszy czarny pas jeszcze jest on prawie zupelnie bielutki, a mimo to czasem go nosi na seminariach, pomimo ze pasow ma pewnie tyle co pozadny biznesmam garniturow w szafie.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście godny najwyższego szacunku Sensei Jlja Jorga bez względu na wygląd Obi jest poza moimi przemyśleniami.
Napisano Ponad rok temu
Zawsze nalezy pamietac, ze liczy sie to jaki poziom prezentuje dany czlowiek, a nie to jak wyglada jego pas i po stopniu wytarcia, jak piszesz nie mozna oceniac umiejetnosci.
Napisano Ponad rok temu
Oj mlodziez, mlodziez...
oj co telex???
A moze ty sie wypowiesz co o tym siadzisz :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobre No Laser, ale 5 lat brazowy nosci, chyba juz czas pomyslec o zmianie koloru, nie ciagnie cie do tego?????Mnie to nie przeszkadza, a w sumie nawet fajne jest. Taka symbolika, że umysł się oczyszcza itd
Ja mam brazowy prawie rok i tez jest jeszcze jak nowy, moze minimalnie w miejscu wezla wyblakl, ale tylko troszke z daleka nie zauwazalne :wink:
Napisano Ponad rok temu
a zmiana koloru, tak, musze się za kata wziąść wreszcie, w tym roku chcę na 2 kyu. Za rok na 1 i potem na 30 urodziny chcę sobie zrobić prezent w postaci dana
Napisano Ponad rok temu
O boze to ty 5 lat 3 kyu nosisz????To faktycznie bierz sie za kata, zycze powodzenia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Teraz, ostatnio jakoś tak stwierdziłem , ze trzeba by zdac wyżej. Wiesz, jak się widzi ludzi którzy jak zaczynali to ty im coś pokazywałeś, małe dzieciaki byli itd, a terazz oni mają czarne pasy to tak jednak chce się go wreszcie mieć.
Mi to najbardziej czasu brakuje, żeby więcej parteru i ryu te poćwiczyć. Szczególnie do kontaktów z ryu te bym chciał wrucić ale kurde no własnie, czas mam teraz tylko na gosoku. I jeszcez mieczem by człowiek poćwiczył, i pare innych rzeczy.................
Napisano Ponad rok temu
Mi to najbardziej czasu brakuje, żeby więcej parteru i ryu te poćwiczyć. Szczególnie do kontaktów z ryu te bym chciał wrucić ale kurde no własnie, czas mam teraz tylko na gosoku. I jeszcez mieczem by człowiek poćwiczył, i pare innych rzeczy.................
Niestety...a nam ostanio mate zapasnicza zabrali i teraz trzeba cwiczyc aiki, zuty, pady...itd na parkiecie No ale moze to wyjdzie na dobre po czasie
Napisano Ponad rok temu
O prosze tak wyglada pas Jorgi. Ja bardziej wytartego nie widzialem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8OSiema wszystkim dopiero sie zarejestrowalem na forum i to raczej nowy jestem Z kolei ja tez mialem taka teorie ze jak sie zaczyna (i pasa nie pierze) to zaczyna sie na czarnym a konczy na białym
Czy sa ludzie ktorzy piora swoje pasy?
Prac pas to tak jakby... pisac w zeszycie a jak sie zapisze caly to scierac i pisac od nowa.
Napisano Ponad rok temu
Karategi też nie pierzesz? A o higienę dbasz?8O
Czy sa ludzie ktorzy piora swoje pasy?
Prac pas to tak jakby... pisac w zeszycie a jak sie zapisze caly to scierac i pisac od nowa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shidokan karate w Łodzi i Brzezinach
- Ponad rok temu
-
ZGRUPOWANIE KATA Z MARKIEM KIEŁBASĄ
- Ponad rok temu
-
Szukam sekcji w Kracku
- Ponad rok temu
-
ten, tego..koszuleczke z kanji karate albo stylowym ?
- Ponad rok temu
-
Pomóżcie znależć sekcje w Białej Podlaskiej
- Ponad rok temu
-
Shidokan karate w Katowicach i Gliwicach
- Ponad rok temu
-
Czakry
- Ponad rok temu
-
nowa organizacja kyokushin-kan a kyokushin?
- Ponad rok temu
-
Nasze stopnie i style :-)
- Ponad rok temu
-
karate lublin
- Ponad rok temu