moj nozyk
Napisano Ponad rok temu
wykonany ze stali d2 okladziny z poroza nitowane na 3 nity. hartowane w zakladzie znajomego do 57hrc.
no to fotki
dalej linki do innych ujec
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
bardzo ladnie wykonany, ladna polerka, ciekawy szlif ale ewidentnie kojarzy mi sie z nozami do smarowania... co oczywiscie nie jest zle :wink:
cinek napewno ma taktyczna wersje nozyka do smarowania masla, prawda cinek? :wink:
Napisano Ponad rok temu
cynik mialo byc :wink:
skad ja kurwa cinka wzialem?
Napisano Ponad rok temu
BTW podaj szczegóły odnosnie noża
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A typa imieniem cinek chyba znam, ale to z innego forum
A toto pomimo ABT [Absolutny Brak TAKTYCZNOSCI] mi sie podoba, szczegolnie, ze to robota MoSa wiec doceniam warsztat
Napisano Ponad rok temu
co do noza to nie ma zadnego naciecia na ostrzu, po prostu zaden ze mnie fotograf, a i aparat nie za dobry
co do noza to dlugosc 18cm, stal dostalem od kumpla ktory nabyl ja w jakims specjalistycznym skladzie/ przy okazji pozdro dla Mirka/, wykonany za pomoca szlifierki katowej, stolowej i pilnika, oraz papierow o gradiacji 120, 400 i 800, potem polerka paskiem skory i pasta. i tyle.
dzieki za opinie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem ładny, ładny,ładny ...nity mogłyby być inne i byłby super !!! mimo że twój projekt jak i inspiracja-wzór przyprawia mnie o gęsią skórkę ...nie wbijaj go w nic proszę....bo będą palce do wymiany
przeciez zalozeniem tego typu noza nie jest wbijanie, a jedynie oprawianie rybek czy malych czy latajacych biegajacych zwierzatek. A jesli juz wbijanie to w mieciutkie miesko tychze stworzonek
Napisano Ponad rok temu
a jesli chodzi o noze do wbijania i takich tam to z mojej "stajni" mam jeszcze takie malenstwo /kopia stridera ale pomniejszona bo dla zonki na szyje/
na razie bez oplotu i niedopolerowane bo jeszcze przed hartowaniem- zrobione dzisiaj
oraz noz calkowicie mojego pomyslu/o ile jeszcze mozna cokolwiek w tym temacie samemu wymyslec/ dosc ciezki kozik plus pochwa z drewna debowego, wylozona wewnatrz skorka cieleca, z tylu nitowany uchwyt do paska. noz siedzi w niej ciasno tak ze nie ma mowy o przypadkowym wysunieciu.
Napisano Ponad rok temu
brawa jak nic ci sie naleza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzies ty sie uchowal ze nikt o tobie nic nie slyszal?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pierwsze koty za ploty, czyli folderowe poczatki
- Ponad rok temu
-
pomyłka
- Ponad rok temu
-
książka
- Ponad rok temu
-
Dzięki uprzejmosci Piotra C.
- Ponad rok temu
-
prosba o usystematyzowanie nazw stali - czyli co do czego...
- Ponad rok temu
-
Mój pierwsze, ten najważniejszy...:)
- Ponad rok temu
-
co myslicie o tym materiale na okładziny?
- Ponad rok temu
-
Gdzie znajde kowala?
- Ponad rok temu
-
NEW - full damaścik :)
- Ponad rok temu
-
I am Mad
- Ponad rok temu