Taekwondo a ..ulica?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to raczje nie było rozsądne z twojej strony i miałeś zapewne dużo szczęścia, żę trafiłeś tak jak było trzeba, bo w przeciwnym wypadku byłoby nieciekawie....z dystansu niejako dostał dollyo w szyję i na tym się jego walka skończyła
Napisano Ponad rok temu
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiemto raczje nie było rozsądne z twojej strony i miałeś zapewne dużo szczęścia, żę trafiłeś tak jak było trzeba, bo w przeciwnym wypadku byłoby nieciekawie....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to raczje nie było rozsądne z twojej strony i miałeś zapewne dużo szczęścia, żę trafiłeś tak jak było trzeba, bo w przeciwnym wypadku byłoby nieciekawie....
Wiesz, w sytuacjach taki jak tamta to rozsądkiem wykazać się mogą mistrzowie, ja takowym nie jestem i przykro mi bardzo ale nie widziałem innego wyjścia, a czy to naprawde było nierozsądne to nie wiem, bo powiedział mi ktoś kiedyś, ze liczą się efekty a nie metody, a tu efekt jest taki a nie inny....a co do dolyo, to jak dla mnei ejst to jedna z tych mniej skomplikowanych technik, a jak wiadomo i coś mniej skomplikowane tym czesto mniej zawodne.
Napisano Ponad rok temu
Trenuje WTF, ale do technik ręcznych również przykładam różą wagę. Zastanawia mnie użycie techniki sonnal-chigi w walce ulicznej. Z racji tego, że ta technika przeznaczona jest na szyje, która jest bardzo unerwiona i znajduje się tam kilka punktów witalnych, które mogą w łatwy sposób zakończyć walkę, a przynajmniej sprawić duży ból. Można ja wykonać skutecznie z przedniej jak i z tylnej ręki. No i taka technika ręczna jest raczej zaskoczeniem dla tego, co nie zna się na SW. To mam do was pytanie, co wy o tym sądzicie i czy mieliście już taki przypadek zastosowania tej techniki w walce, czy też lepiej pozostać przy jirugi a w bliższym kontakcie z palgup-chigi.
Napisano Ponad rok temu
A teraz odbiegne troche od toczonego wątku.
Trenuje WTF, ale do technik ręcznych również przykładam różą wagę. Zastanawia mnie użycie techniki sonnal-chigi w walce ulicznej. Z racji tego, że ta technika przeznaczona jest na szyje, która jest bardzo unerwiona i znajduje się tam kilka punktów witalnych, które mogą w łatwy sposób zakończyć walkę, a przynajmniej sprawić duży ból. Można ja wykonać skutecznie z przedniej jak i z tylnej ręki. No i taka technika ręczna jest raczej zaskoczeniem dla tego, co nie zna się na SW. To mam do was pytanie, co wy o tym sądzicie i czy mieliście już taki przypadek zastosowania tej techniki w walce, czy też lepiej pozostać przy jirugi a w bliższym kontakcie z palgup-chigi.
To jest chyba jakaś prowokacja :? Ty pytasz sie serio, czy robisz sobie jaja? Biłeś się kiedyś wogóle?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
itkf a wtk - przemyślenia
- Ponad rok temu
-
Ateny 2k4
- Ponad rok temu
-
materialy taekwondo, propozycja