Maniak nie kazdy musi byc dobry w kumite, aby byl dobrym karateka.
Przeciez własnie o tym napisałem...
widze maniak ,że z gościem cos cieżko
Napisano Ponad rok temu
Maniak nie kazdy musi byc dobry w kumite, aby byl dobrym karateka.
Przeciez własnie o tym napisałem...
Napisano Ponad rok temu
A swoja drogo czy ktos pamieta senseia Maruniak z Raciborza ??? 8)
Ja pamiętam. Zdawałem u niego parę stopni i bywałem na jego obozach w Miliczu koło Wrocławia. Może się znamy ?
Napisano Ponad rok temu
greenbelt
Swoja historia potwierdzasz pewne fakty.ja pamiętam jak taki jeden o imieniu Wiesiu , który trenował KK i miał 6 kyu pojechał nagle do Nowej Huty i dostał 1 kyu tylko dlatego,ze był mocny w gebie i politycznie obiecywał swtorzenie nowego ośrodka panu Janowi- na szczeście nastapiła juz tam samozagłada jak wszedzie ,gdzie tacy szaleńcy trafiali się panu jankowi, któy ich cały czas nadal promuje-hehehehhe
Napisano Ponad rok temu
greenbelt
Swoja historia potwierdzasz pewne fakty.ja pamiętam jak taki jeden o imieniu Wiesiu , który trenował KK i miał 6 kyu pojechał nagle do Nowej Huty i dostał 1 kyu tylko dlatego,ze był mocny w gebie i politycznie obiecywał swtorzenie nowego ośrodka panu Janowi- na szczeście nastapiła juz tam samozagłada jak wszedzie ,gdzie tacy szaleńcy trafiali się panu jankowi, któy ich cały czas nadal promuje-hehehehhe
no bravo i sam sobie odpowiadasz
Napisano Ponad rok temu
Coz... niektorzy po prostu mja odwage powiedziec "dosc", i nie maja ochoty znosic fanaberii monopolistow.Swoja droga pamietam jak na poczatku lat 90 moj trener kk, chlopak z 3 kyu ( po odejsciu prowadzacego z 1danem na emeryture) zdal na 2 kyu. Niestety nie zdal w Krakowie, tylko w Bielsku-Bialej, bo tam sie uczyl czy byl w wojsku nie pamietam i z Zuziakiem sie znal. Oj jak sie Drewniak wkurzyl, nie uznal mu tego paska, kazal sciagac, jaja jak berety, a co najgorsze inne brazowe pasy z osierodkow sasiednich (a bylo to podczas egzaminow) tez fokaly na niego, no i chlopak zalozyl greenbelta, pozniej u nas na smieciach nosil brazowy pasek, ale pielgrzymowal do Krakowa, aby powtorzyc egzamin. Chyba sie wkurzyl bo na nastepny egzamin cala sekcja pojechala do Bielska, a to jak Drewniak sie dowiedzial to sie zrobil zielony. No ale nastapil rozejm i wrocilismy egzaminowac sie do Drewniaka. Ale koles nie przeszedl do mackarate, po latach jak tu inni, tylko wciaz robi kk i ma wyzszy stopien niz 1 dan, ale nie powiem ktory, zeby zachowac nutke tajemniczosci. Nie zapomnial przysiegi Dojo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Coz... niektorzy po prostu mja odwage powiedziec "dosc", i nie maja ochoty znosic fanaberii monopolistow.Swoja droga pamietam jak na poczatku lat 90 moj
Greenbelt - z karateka1 dobraliscie sie po prostu idealnie. Jesli w IKO jest wiecej ludzi o podobnym do waszego rysie psyhologiczno-szowinistycznym to nie dziwie sie, ze coraz wiecej ludzi opuszcza ta organizacje.
Najsmieszniejsze zas jest to, ze przy calym waszym narzekaniu na "organizacyjny beton", "nieliczenie sie z czlowiekiem", "brak szacunku" itp. ton waszych wypowiedzi dowodzi, ze oszczedzono wam doswiadczen zwiazanych z wychowawczym aspektem karate.
Az zalosc bierze... szkoda, po prostu szkoda...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra ale to i tak szara strefa wplywow, chocbys naladniejszy regulamin umiescil w inecie, ludzie egzaminuja 50 osob, a wpisuja 10 i podatek od 10 placa 8O
czy master karate jest w kan ?
Napisano Ponad rok temu
dobra ale to i tak szara strefa
A co do tego klubu z Krakowa to napisz no dlaczego on Ci tak w poprzek gardała staje ?
Odpowiedz na swoje pytanie znajedziesz na ich stronie internetowej- Wilus ją juz podał :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jest juz na ten temat topic. Nie przegrywa ten co nie walczy. I nie wiem dlaczego akurat ma to swiadczyc o slabosci ORGANIZACJI kk-kan. Ale idac tym tropem to widzialem tez kilka walk kk vs. kf w ktorych ci drudzy zbierali takie baty ze az wstyd bylo patrzec. I co? Nadal chcesz trenowac kung fu? :wink:...... zawodnicy Kyokushin przegrali swoje walki i mimo ich odwagi pokonani 5-0.
No i wlasnie! Przeciez wlasnie o tym pisalem ze kk-kan dopuszcza walke w zwarciu i na ziemi, ze jest bunkai itp a Ty mi tu udowadniales ze to zle i wogole schizma jakas. A teraz sam sie tym zachwycasz? Coś kręcisz.. :?My nie kopiemy godzinami technike ustawieni w rzedy, tylko cwiczymy jak do przeciwnika sie przykleic.
(...) tutaj tylko oklep pod zawody moge wycwiczyc, albo jakies piekne kata
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu