dobra styl walki - bez pierdol...
Napisano Ponad rok temu
mieszkam w okolicach wawy i szukam jakiejs dobrej sekcji "wszystko mi jedno czego" byle bylo praktyczne... w chwili obecnej jestem po 3-4 latach (teoretycznie 4 ale z przerwami) treningu vvd i generalnie podobalo mi sie (nawet troche sie nauczylem) ale denerwowalo mnie kilka rzeczy:
1) bylo bardzo duzo form ktore nie sprawdza sie chyba nigdzie poza "pokazami"...
2) treningi odbywaly sie z dziecmi i czasami cwiczylo sie w parze z 11-12 latkiem aby czegos on sie nauczyl...
3) jakies medytacje... uklony...jakos tak mnie to nie pociagalo...
4) nauka walki tradycyjnymi broniami z innej epoki typu nunchaku i inne a prawdziwe bronie typu baton czy tonfa byly tylko lizniete...
Czyli reasumujac duzo czasu tracilo sie na rzeczy ktore maja sie do walki jak piesc do nosa... chodzi mi o sekcje jakiegos stylu ktory by byl mieszany (tak jak wlasnie vvd), zeby byly elementy rzutow, dzwigni, walki w parterze i innych teg typu rzeczy ale zeby byly takze elementy boksu, kickboxingu i innych fajnych rzeczy a nie pogardzil bym tez gdyby nauczali "brudnych" chwytow... zna ktos jakas taka sekcje?
PS. jeszcze wazne jest dla mnie to zeby kolesie nie patrzyli tylko jak drugiemu przypier.... a chcieli sie czegos nauczyc. Bylem na paru treningach w jednej sekcji boksu i tam widzialem ze malo kto mial jakakolwiek technike, lataly mlynce i chlopaki tylko patrzyli kto kogo mocniej uderzy...a wiec szukam sekcji bez tego typu smaczkow...
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Choc wiesz, jak się chce cwiczyc taki system "brudnych chwytów" to dobrze mieć jakieś podwaliny, tzn. inna kontaktowa sztuke/sport walki.
Napisano Ponad rok temu
Jesli chcesz cos gdzie sie uczysz stricte pod ulice to krav maga...Sam cwicze i jak narazie mi sie podoba(skorygowala moje pojecie o walce...myslalem ze jestem ura bura po 1.5 roku kicka ). Ludzie sa spoko(szczegolnie jesli pojdziesz na zaawansowana grupe...daja wycisk i ledwo zyjesz ale naprawde sie uczysz). Teraz sa treningi na Swietokrzyskiej 18a.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co piszesz to vale tudo ew. BAS... .
Choc wiesz, jak się chce cwiczyc taki system "brudnych chwytów" to dobrze mieć jakieś podwaliny, tzn. inna kontaktowa sztuke/sport walki.
co do tych podwalin to mowie ze juz pare lat cwicze... przeczytaj dokladniej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezuuu, dziewczyno strasznie na forum nabijasz.... :roll:po 7 Hieneken'ach masz ta mieszanke jak znalazl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
4) nauka walki tradycyjnymi broniami z innej epoki typu nunchaku i inne a prawdziwe bronie typu baton czy tonfa byly tylko lizniete...
Akurat tonfa jest dokładnie z tej samej epoki co nunchaku ... :-)
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
tel. 0-602-410-714
treningi:
Gimnazjum na tyłach Riviery-Remont, ul. Polna 7
poniedziałek i czwartek w godzinach 18:00 - 20:00
na pewno nie ma pierdół i jest skuteczne - co najwyżej może Ci się nie spodobać
w każdym razie jak poćwiczysz jeden trening i znajdziesz jakieś nieuzasadnione pierdoły to w ciągu miesiąca jak będę w Wawie stawiam szcześciopak
Napisano Ponad rok temu
w każdym razie jak poćwiczysz jeden trening i znajdziesz jakieś nieuzasadnione pierdoły to w ciągu miesiąca jak będę w Wawie stawiam szcześciopak
nie idź do nich bo to jest sekta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co mozna cwiczyc we Wrocku??
- Ponad rok temu
-
Dobre zestawienie?
- Ponad rok temu