samuraje i filmy
Napisano Ponad rok temu
jakie znaczki? o co chodzi?sprawdź klawiaturkę bo Ci się niechcąco l wpisuje i wychodzą jakieś dziwne słowa zamiast tych ogólnie znanych
tak sobie zażartowałem - no wywal ze słów chLuje i niechLuje to L... nooo..... no. ortograficznie to nie poprawnie, ale fonetycznie - brzytwa :wink:
może żart nie najwyższych lotów, ale takie miałem pierwsze skojarzenie.
poza tym - dziękuję wszystkim za tytuły. niech dyskusja się rozwija a ja bedę notował, notował, notował, not...........
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lone Wolf and Cub.
ps jeszcze Razor - calkiem psychodeliczny. Tony krwi tryskajace jak fontanny, ale cool 8)
Napisano Ponad rok temu
Azumi - rewelacja
When the Last Sword is Drawn - zrobił na mnie duże wrażenie
Tomi Fu
Napisano Ponad rok temu
Hero - za kilka dni obejrze to sie wypowiem (recenzje swietne- Jet Li)
Napisano Ponad rok temu
PS.
Saga o Judo z 1943 r.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niom ..knot co sie zowieObejzyj sobie Ostatniego Samuraja
Warriors of Heaven and Earth - kilka słow wytlumaczenia .. swietny film acz nie w stylu "samurajskim" z prostego powodu - rzecz dzieje sie w Chinach , troche trąci polska trylogia Sienkiewicza ale do obejrzenia jak najbardziej
Napisano Ponad rok temu
polskie mam tylko do 1 ale chyba z tego samego źródłatomifu - masz dobre napisy do Sagi o Judo?
Tomi Fu
Napisano Ponad rok temu
Kto widział kiepskiego" Last man standing " z B. Willisem, który jest remakem, tego pierwszego to wie o co chodzi
Napisano Ponad rok temu
przeca pisalem - Yojimbo. w sumie to sa trzy filmy: Kurosawy, ten z Willisem i 'For a few dollars more' Sergia Leone - swoja droga tez swietny.Panowie, panowie, a "Straż przyboczna" z Toshiro Mifune????????
Napisano Ponad rok temu
a Last Man Standig to jakby porównywać 7 Samurajów i 7 wspaniałych
anyway..Warriors of Heaven and Earth szczerze polecam
Napisano Ponad rok temu
Gambit khem.. Yoijmbo angielski tytuł to Bodyguard (1961)
a Last Man Standig to jakby porównywać 7 Samurajów i 7 wspaniałych
anyway..Warriors of Heaven and Earth szczerze polecam
Wybaczcie, moja znajomość japońskiego nie jest na tyle dobra. Aiki, angielski tytuł znam, ale bardziej do gustu przypada, polskie tłumaczenie straż przyboczna, niż ochroniarz. A co do porówniania, to nie miało być porównianie, ty;lko lekkie odwołanie, ze wskazaniem na zarys akcji, napisałem przecie "Kto widział kiepskiego" Last man standing " z B. Willisem, który jest remakem, tego pierwszego to wie o co chodzi "
pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Grafiki zdjecia potrzebne
- Ponad rok temu
-
Sporty walki w Polityce.
- Ponad rok temu
-
Street Climb
- Ponad rok temu
-
Juras w reklamie TP
- Ponad rok temu
-
Blade Trinity
- Ponad rok temu
-
14.55 Kuziemski vs Shumenov
- Ponad rok temu
-
Out Of Reach
- Ponad rok temu
-
Obrona przed pistoletem ? Niemozliwe ? A jednak!
- Ponad rok temu
-
gazetki
- Ponad rok temu
-
AvP (film)
- Ponad rok temu